Spring til indhold

Sådan kommer du til at leve af din blog – Følg denne 12 måneders plan

Der findes utroligt mange blogger derude, der lever af at blogge og det er et ønske for utroligt mange som starter deres nye blog. Men problemet med alle de guides der findes derude, som skulle hjælpe dig med at få gang i din blogger karrierer er at de ikke tilbyder dig en trin for trin guide til præcist hvad du skal gøre, for at komme til at leve af din blog.

Årsagen til at du ikke finder præcist det du søger, er fordi at hver blog er unik, ligesom forfatteren af de forskellige blogs er, og hvad der virker for en blogger, virker måske ikke for en anden. Derfor så vil jeg også sige at hvad jeg skriver her, er min egen personlige erfaring jeg deler sammen med informationer fra andre erfarende bloggere derude.

Lav din egen blog hos One

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Kom i gang med at tjene penge på din egen blog

Kom i gang på 5 minutter

Jeg kan ikke give dig en let  guide til succes, fordi den eksistere ikke. Hvis du ser nogen som siger at de har sådan en guide, så bør du være mistænksom, fordi de er ikke ærlige overfor dig (eller overfor dem selv). Jeg kan heller ikke garantere dig at du kommer til at sige dit 8 til 16 job op efter 12 måneder. Mange, mange bloggere har sagt deres fuldtidsjob op, så de kan blogge på fuld tid, men jeg er ikke en økonomisk rådgiver, og jeg kender ikke din nuværende økonomiske situation.

Men hvad jeg rent faktisk ved er, at du har klikket ind på dette blogindlæg af en årsag. Måske er du træt af dit 8 til 16 job. Måske længes du efter økonomisk uafhængighed, eller bare elsker at skrive. Uanset hvad årsagen er, så er du landet på denne post, fordi du gerne vil vide mere om blogger verdenen, og hvad det kan ende med hvis du virkeligt arbejder hårdt for det.

Hvis du endnu ikke har en blog, så vil jeg anbefale dig at læse denne guide inden du læser videre:

Lav en blog på under 20 minutter

Sådan kommer du til at leve af din blog

Jeg vil i de kommende afsnit fortælle hvad du skal gøre i de næste 12 måneder, for at få gang i din blog, så du får en indtægt som du kan leve af. Hvis du følger denne guide, så vil du efter 12 måneder have en betragtelig større indkomst og måske endda muligheden for at sige dit job op.

Nå, men lad os få arbejdshandskerne på.

Lav din egen blog hos One

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Kom i gang med at tjene penge på din egen blog

Kom i gang på 5 minutter

De første 1 til 4 måneder

Dette er de første måneder i din blogs tid, og det er her du lægger grundstenene for hvad din blog skal bestå af, og vil være en stor del af det videre forløb.

Indholdet er vigtigt

Den vigtigste del af at lave en succesfuld blog, er at skrive godt indhold. Der findes et citat derude som hedder ’’content is king’’ hvilket er fuldstændig ret. Det er meget vigtigt at du har en solid plan for dit indhold, hvis du virkeligt vil tiltrække flere besøgende på din hjemmeside, før du begynder at koncentrere dig om alt muligt andet.

Kend din niche

Et udtryk som du sikkert er faldet over før er ’’niche’’. En niche er det emne du skriver om. Det er her hvor du skal starte, inden du begynder at lægge en plan for din blog. Hvad skal du skrive om? Tænk dig om en ekstra gang inden du overvejer at skrive om hvad der sker i dit liv lige for tiden. Jeg er ked af at fortælle dig det, men det kan du ikke tjene særligt mange penge på. Særligt ikke hvis du håber på at kunne komme til at leve af den indkomst, fordi den skal erstatte din fuldtidsindkomst. Jeg er sikker på at du virkeligt er interessant at høre om, det er jeg virkeligt. Men der er ikke et publikum for den slags blogs. I begyndelsen så har du måske nogle venner og noget familie som gerne vil læse omkring hvad der sker i dit liv, men den slags publikum kan ikke motivere dig igennem det første år.

Brug noget tid på at reflektere på hvad du virkeligt interesserer dig for. Er der et emne, som du kunne bruge flere dage på at snakke omkring? Fordi det er lige præcis det du kommer til at gøre på din blog. Hvis din kæreste eller ægtefælle siger ’’nu skal du ikke få ham/hende i gang’’! Så er det dit emne!

Der er en hel masse bloggere derude som siger at du skal fokusere på din niche og helst gå dybere i din niche, i forhold til de andre som skriver om samme emne. De forslår at i stedet for at skrive om katte, så skal du skrive om en bestemt race kat. Jeg syntes at det er et godt råd, for dem som har et meget bredt emne, eller som er eksperter i et bestemt område. Jeg kan allerede fortælle dig nu, at jeg ikke personligt har gravet mig dybt i en bestemt niche på den måde og fulgt dette råd. Jeg skriver om penge, hvor jeg fokusere på at fortælle hvordan man kan tjene penge, og med alle de forskellige måder, hvor du kan tjene penge, både på nettet men også ude i den virkelige verden. Dette leder også automatisk til guides, tips og tricks til at blogge, fordi jeg selv har en stor del af min indkomst som kommer fra at blogge.

Uanset hvad din niche bliver, så forpligt dig til den i de næste 12 måneder. Det kan godt virke som lang tid, men de fleste blogs tager bare lang tid om at komme ordenligt i gang. Du kan måske allerede begynde at tjene penge efter få måneder, men du kan også komme til måned 12 og se at du kun har fået lavet et enkelt salg, og nærmest ingen penge tjent. Det er helt ok, og normalt. Forpligt dig og følg planen til slut.

Kend dit publikum

Nu har du besluttet dig for hvad du vil skrive om. Nu skal du finde ud af hvem du skriver til. Hvor går dit publikum hen for at finde information? Hvilke slags sociale medier bruger de? Hvilke slags spørgsmål skriver de på google? Hvordan kan din blog hjælpe dem med deres spørgsmål?

Når du har et solidt svar til alle disse punkter, så kan du skabe en succesfuld blog. En blog er ingenting uden læsere, så du skal være sikker på at hvert eneste blogindlæg som du publicere er designet til at hjælpe dem, i stedet for at hjælpe dig selv.

Vælg et domænenavn og lav din blog

Nu kender du din niche og dit publikum, så nu er du klar til at lave blogindlæg. Det er her hvor de rigtigt bloggere bliver skilt fra dem som bare tror at de er rigtige bloggere. Jeg elsker personligt at skrive hvert eneste blogindlæg og skriver blogindlæg stort set hver eneste dag, med flere tusinde ord om dagen.

Det første du skal gøre er at du skal finde et navn til din blog. Dette bliver dit visitkort og navn som du bliver kendt for i fremtiden. Mit råd er at du skal holde dig fra nogle vilde navne, som er utroligt lange. Du vil jo genre have at dit publikum husker dig, så dit domæne skal være kort og let at huske. Når du har fundet et navn, så er du klar til at starte din blog.

Har du et regnskabsprogram?
Få Billy.dk Gratis for altid

Danmarks letteste regnskabsprogram

Læs også: Sådan laver du en blog på under 20 minutter

Find den rigtige hosting

Du skal ikke, jeg gentager, DU SKAL IKKE oprette dig på en gratis blog løsning, hvis du på et tidspunkt i fremtiden regner med at du gerne vil tjene penge på din blog. Du skal selv stå for din hosting, hvis du gerne vil tjen nogle seriøse penge fra den. Ja, det kan godt være at det betyder at du skal investere nogle penge på din blog, men det er langt billigere end du tror.

Jeg vil anbefale dig at du bruger One til hosting på din blog. Deres priser er meget lave (typisk mellem 19 og 29 kroner om måneden) og de har en af de bedste kundeservice jeg har prøvet. Du kan kontakte dem det meste af dagen, og de har altid din ryg hvis du har brug for hjælp, så jeg kan ikke sige det nok godt om dem. Hvis det ikke er nok, så kan du også både købe domæne og hosting sammen hos One, og så klare de registreringen af domænet i dit navn. Alt du skal gøre, er at skrive det ønskede domæne ind i deres søgemaskine, og så kan de fortælle om det er tilgængeligt. Min erfaring med One har har været meget brugervenligt men også billigt.

Opret dit hosting hos One ved at klikke her. 

Skriv SEO venligt indhold

Der findes ikke et magisk antal blogindlæg, som man bør have inden man lancere sin blog. Jeg vil klart anbefale dig at så snart du er færdig med at sætte din blog op, og har skrevet dit første indlæg, så lægger du det op på siden offentligt. Jeg vil dog anbefale dig at hvis du gerne vil være seriøst med at tjene penge på din blog, så lægger du minimum 10 blogindlæg på siden inden du begynder at tænke på at lægge reklamer på hjemmesiden. Jeg har tidligere lavet blogindlæg med utroligt meget trafik førhen i tiden, men dengang vidste jeg ikke bedre, og havde kun meget få blogindlæg på den blog, hvilket gjorde at selvom jeg fik utroligt meget trafik igennem det blogindlæg, så havde de ikke andre steder at gå hen på min blog. Der var hverken reklamer eller nok indlæg på siden til at hverken de besøgende, eller mig selv fik noget ud af det.

Lær af mine fejltagelser, og sørg for at få fyldt godt med indhold på din blog, og husk at få nogle reklamer på når du er begyndt at få en stabil trafik, så du også kan tjene nogle penge på den trafik. Du hjælper jo trods alt de besøgende, med at få svar på deres spørgsmål, så det mindste de kan gøre til gengæld, er at hjælpe dig med at tjene lidt penge, ikke sandt?

Vil du gerne leve af din blog - Følg denne 12 måneders plan

Hvis du læser dette blogindlæg, så er du sandsynligvis ny i verdenen omkring søgemaskine optimering, også kendt som SEO. Men bare rolig, det er nemlig ikke så svært som du sandsynligvis går og tror. SEO handler faktisk primært om at sørge for at din blog bliver fundet på de søgeord du gerne vil findes på. Det gør du eksempelvis ved at skrive nogle gode blogindlæg, hvor du eksempelvis skriver ’’bedste cykelhjelm til mountainbike’’ nogle gange i løbet af dine blogindlæg, hvis du gerne vil findes på disse søgeord. Men lad være med at spam med disse søgeord. Brug de få gange, hvor det giver god mening i teksten. Google skal nok forstå hvad du skriver om, og guide folk hen til din blog. Derudover så bør du fokusere på at skrive blogindlæg af høj kvalitet og skrive tekster på minimum 1500 ord i hver artikel. Google elsker lange artikler, om hjælper med at få besvaret nogle af de spørgsmål som de besøgende søger efter, og jo længere tid de er på siden, jo bedre kan google lide din artikel og blog.

Der findes mange plugins derude som kan hjælpe dig med din SEO, dog er den jeg personligt bruger Yoast SEO. De har en gratis version, som jeg selv bruger og er yderst tilfreds med. Jeg bruger dog kun Yoast til at ændre mine meta beskrivelser (det du læser på google, når du søger efter et bestemt søgeord), og ellers så bruger jeg det ikke. Jeg fokuserer bare på at skrive lange artikler og blogindlæg, som hjælper mine læsere med at få svar på det de søger.

Har du et regnskabsprogram?
Få Billy.dk Gratis for altid

Danmarks letteste regnskabsprogram

De næste 5 til 8 måneder, efter at bloggen er startet

Nu er din blog kommet godt i gang, og nu skal du til at indhente noget mere trafik til din blog. Her begynder din blog at blive rigtig sjov at have, og bruge tid på.

Bliv god til de sociale medier

Kan du huske, at jeg nævnte at du skulle lære dit publikum at kende, og vide hvor de er? Nu skal du samle dine informationer, og begynde at bruge dem. Jeg ville ønske at jeg kunne fortælle dig præcist hvad du skulle gøre, og hvor du skulle fokusere din tid og energi, men det kan jeg ikke. Her skal du måske lave noget research, inden du kan gøre dette. De sociale medier kan let blive en god ekstra kilde til at skaffe besøgende til din blog. Jeg er ikke selv særligt meget på de sociale medier, men det er ikke noget man skal lade gå forbi sin næse. Hvis du eksempelvis har en blog om opskrifter, så er instagram et god sted at bruge, mens hvis man skriver om virksomheder og forretning, så kan LinkedIn være helt ideelt til dette formål.

Opbyg et personligt forhold til dit publikum

Opbyg et personligt forhold til dit publikum, og tillad dem at lære dig og kende, både som en ekspert i dit felt, men også som bare som dig selv. Noget af det bedste du kan gøre, er at komme i kontakt med dem som interessere sig for dit emne, på forums, de sociale medier, og ved at besvare kommentarer samt henvendelser over e-mail.

Hold dine øjne åbne. Hver gang du ser et spørgsmål som du kender svaret på, så svar på det! Hvis du har et relevant blog link, så skal du ikke være bange for at henvise til det, men ikke gør det for meget, da det let kan virke som spam. Vær glad på andres vegne, og få dit navn ud i verdenen (i hvert fald ud på det store internet). Folk har nemlig en stor sandsynlighed for at klikke på disse links senere, hvis de ved hvem du er som person, og har noget erfaring som du kan dele ud af.

Begynd at tjene penge på reklamer

Af en eller anden årsag, så er der virkeligt meget forkert rådgivning derude, omkring hvornår man skal begynde at tjene penge på sin blog. Jeg kan ikke forklare dig hvorfor, men jeg vil lige sætte en ting på plads. En masse bloggere fortæller at de venter længe med at få reklamer på din blog. Andre fortæller at du slet ikke kan tjene penge på din blog, før du virkeligt har mange besøgende, og x antal blogindlæg. Det er 100 % forkert. Jeg begynder som regel at få reklamer på min blog efter få måneder, eller når jeg rammer 1000 besøgende om måneden (faktisk begynder jeg også ofte før). Tjener jeg mange penge på det? Nej, ikke rigtigt. Men jeg tjener uden tvivl mere, end hvis jeg venter til at jeg har mange tusinde besøgende på min blog, eller med andre strategier.

Relaterede indlæg: 21 effektive måder at tjene penge på din blog

Affiliate marketing

Størstedelen af min blogs indtægt kommer fra affiliate marketing. Jeg bruger affiliate marketing netværket Partner-ads og jeg har fået nogle ret gode resultater. Hvordan virker affiliate marketing endeligt? Alt du skal gøre, er faktisk at inkludere affiliate links i dine blogindlæg eller deler dem på de sociale medier, og så vil du modtage en kommission for hvert salg der bliver lavet. Du skal dog huske at fortælle at du har affiliate links på din side, så du ikke komme i klemme.

Igen, så skal du huske på at alle former for reklamer skal være til hjælp for dine besøgende. Hvilke slags reklamer er der en sandsynlighed for at dit publikum klikker på? Hvad er deres interesser udover det emne du skriver om? Gør dit bedste for at holde din morale og etik intakt, når du har reklamer på din blog. I starten, når din blog lige er blevet lanceret, så er dit omdømme alt, og jeg ville hade at se dig kaste alt væk, fordi du forsøger at tjene nogle hurtige penge, som ødelægger din blog.

Relaterede indlæg: Den store begynder guide til affiliate marketing

Lav en e-mail liste

Jeg må indrømme, at jeg personligt kæmper med denne del, men jeg arbejder på at blive bedre. Lav en måde, hvor du får dine besøgende til at skrive sig på din e-mail liste eller tilmelde sig dit nyhedsbrev, så du kan fortælle dem hvornår du får lavede nye blogindlæg og opdateringer, samt andre vigtige informationer. Du skal igen huske at det ikke må ligne spam.

Jeg bruger Mailchimp til min e-mail service, og jeg har været meget glad for min oplevelse. Jeg har lavet en pop up på flere af mine blogs, som får folk til at skrive sig op til mit nyhedsbrev på de forskellige hjemmesider. Jeg kan endda selv vælge hvor jeg skal have mine pop-ups til at dukke op på siden. Jeg bruger personligt deres gratis version, men hvis du får over 2000 e-mail tilmeldte på din blog, så skal du betale for det.

Når du har fået lavet din liste, så sørg for at sende løbende nyhedsbreve til dine læsere, som inkluderer nye blogindlæg og opdateringer på bloggen. Dette giver dine læsere en ekstra chance for at tjekke it lækre indhold ud, og så kan du få drevet endnu mere trafik til din blog. Alle vinder.

Har du et regnskabsprogram?
Få Billy.dk Gratis for altid

Danmarks letteste regnskabsprogram

De næste 9 til 12 måneder af bloggens levetid

Nu er du kommet ret langt med din blog, og har sandsynligvis fået skrevet en god mængde indhold på siden. Det burde være muligt at få skrevet 5-8 blogindlæg om måneden, så du bør have over 40 blogindlæg på din blog nu, og der burde også være begyndt at komme noget trafik på din blog nu.

Vær vedholden

Der er intet værre end en blogger som ikke er vedholden. Vi lever i en digital tidsalder, hvor vi kan få nærmest hvad som helst, indenfor den tid som vi vil have det. Dine læsere vil gerne vide hvilken slags indhold, som de kan forvente på din blog, og hvornår de kan forvente det. Hvis du virkeligt skal være vedholden med at publicere nye blogindlæg, så skal du også være ærlig overfor dig selv. Kan du virkeligt forsætte i det tempo som du har starter med at skrive blogindlæg i? Jeg ville elske at skrive blogindlæg og lave nyt indhold, alle 365 dage om året. Men jeg har en lille familie, og andre ting jeg er ansvarlig for i mit liv. Jeg gør personligt mit bedste for at skrive artikler og blogindlæg hver dag, og så publicere jeg dem hver mandag, så jeg har mulighed for at planlægge mine blogindlæg ud i fremtiden. Dog driver jeg mange blogs, hvilket også betyder at det er svært at skrive nyt indhold til alle blogs, og umuligt at skrive nye indlæg til alle blogs hver dag. Ved at være konsekvent, så vil mit publikum vide hvor man finder mig, og hvornår man skal kigge efter nyt indhold.

Lav en plan, og hold dig til den

Jeg har bogstaveligt talt sat mig ned ved vores spisebord, og skrevet små sedler en søndag aften, og skrevet alt jeg overhoved kommer til at gøre med min blog. Er det perfekt? Nej. Bliver jeg færdig præcist når jeg gerne vil? Ikke altid. Men jeg er vedholden og konsekvent, når jeg arbejder på min blog i løbet af dagen og den tid jeg har sat til side til mine blogs. Hvis min plan løber løbsk (som de ofte kan gøre), så sørger jeg bare for at komme tilbage til den seddel der var den næste i rækken. Jeg forventer ikke at få løn fra en 37 timers arbejdsuge, hvis jeg kun har arbejdet 5, så hvorfor skulle jeg forvente at få betaling fra min blog, når jeg ikke har brugt tiden på den?

Lav nyt indhold, og opdater gammelt indhold

Ved du hvad google elsker? Opdaterede blogindlæg. Forsæt med at lave nyt blogindlæg, men gå også gerne tilbage til de gamle og få dem opdateret, med bedre billeder, eller ny information. Glem ikke at tilføje disse nye blogindlæg på de sociale medier. Det kan være at dine følgere har overset blogindlæggene første gang eller er nye på din blog. Genopfrisk deres hukommelse, til hvorfor de begyndte at følge dig til at starte med.

Invester din tid og penge

Dette kan måske betyde forskellige ting for forskellige folk. Måske vil du gerne have en større social medie side. Måske er du utilfreds med din sides udseende. Køb et blog tema, eller ansæt en freelancer til at lave din blog som du ønsker det, med noget kode eller lignende. Hvis du er kommet så langt i din blogger karriere, så er du også nød til at investere nogle penge i din forretning. De fleste bloggere stopper indenfor det første år. Adskil dig fra dem, ved at styrke dit brand, og få din virksomhed til at vokse yderligere, mens andre giver op og stopper med deres blogs.

Forpligt dig selv til at få succes

Der er ingen andre, som kan få det til at ske for dig. Du er nød til selv at gøre det. Forpligt din tid, og begynd det hårde arbejde. Jeg lover dig at det er det hele værd. For nu begynder trafikken rigtigt at komme, og du kan rent faktisk mærke at det hårde arbejde begynder at kunne betale sig.

Din blog efter det første år

Nu er det første år ovre, og hvis du har fulgt denne 12 måneders plan, så er du begyndt at få noget seriøs trafik på din blog. Du har sandsynligvis oplevet en stor vækst i besøgende efter de første 6-10 måneder, og er også begyndt at tjene nogle seriøse penge på din blog. Som jeg skrev i starten, så er det ikke sikkert at du kan sige dit job op endnu, men hvis du forsætter med at skrive gode og lange kvalitets artikler og styrke dit online omdømme, så skal du nok nå dit mål med at komme til at leve af din blog.

Vil du gerne begynde at tjene penge på din blog? Opret dig hos Partner-ads på 2 minutter – Klik her

Har du et regnskabsprogram?
Få Billy.dk Gratis for altid

Danmarks letteste regnskabsprogram