Spring til indhold

Copytrading for begyndere (2024)

Med CopyTrading, så kan du få adgangen til at kopier andre professionelle investorer og alle deres handler helt automatisk. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er efterhånden blevet en populær måde at investere på igennem de senere år.

Hvis du gerne vil investere dine penge som en investor, men har ikke tiden og erfaring nok til at komme ordenligt i gang, så kunne CopyTrading være ideelt for dig.

I denne artikel vil jeg fortælle hvordan du kommer i gang med investering i CopyTrading, og hvordan du kommer godt i gang med at kopier de professionelle investorer.

etoro
Kom igang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handels platform
Kopier de professionelle
 
Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 81% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Hvad er CopyTrading?

CopyTrading er en af de hurtigste voksende måder at investere på, hvor du simpelthen får mulighed for at kopier en anden investors portefølje fuldstændig automatisk. eToro er den mest populære handelsplatform med flest CopyTraders.
Årsagen til at det er blevet så populært, er fordi mange idag ikke har tid til at sætte sig ind i investering af deres penge, og med mulighed for at få andre professionelle og erfarne investorer til at investere deres penge, så er det en oplagt mulighed.

Når du kopier en anden investor, så vil din portefølje blive investeret præcist som investoren gør. Så hvis den investor du kopiere køber 15% af sin portefølje i Coca Cola aktier, så vil 15% af din portefølje helt automatisk også gøre det. Alle handler bliver altså kopieret helt automatisk.

Hvorfor vil lade professionelle andre kopiere dem?

Grunden til at de professionelle investorer og tradere vil lade andre kopiere deres handler er helt enkel. De får en lille procentdel af handelsomkostningerne fra eToro, men for at de gør det, så er de nød til at skabe høje og stabile afkast år efter år, hvis de skal have dem der kopierer dem til at forsætte med det.

Så jo bedre afkast de kan skabe til de selv og dem der kopiere dem, jo mere får de ud af det. Det er altså en Win-Win situation for begge parter.

Især i udlandet er CopyTrading populært, og nu er det begyndt at blive mere og mere udbredt i Danmark.

Er CopyTrading snyd eller et scam?

Nej. CopyTrading er ikke særlig udbredt i Danmark endnu, men det er hverken snyd eller et scam. I udlandet har CopyTrading også kendt som Social Trading været udbredt længe, men der har dog historisk været mindre platforme som har forsøgt at lave forskellige former for snyd for at tjene endnu mere. Derfor anbefaler jeg altid at man vælger nogle af de større platforme som eksempelvis en af de mest populære, eToro, som er den største handelsplatform med CopyTrading.

Sådan kommer du i gang med CopyTrading

For at komme i gang med CopyTrading, så skal du oprette en konto hos eToro.

Nu skal du blot følge denne simple guide.

Opret en konto

CopyTrading
Fra eToro: Forsiden hvor du opretter din konto

Når du skal oprette en konto hos eToro, skal du gå til deres forside.

Her vil du komme ind på eToro’s forside, hvor du skal udfylde oplysningerne og klikke på ”Begynd at handle”.

Indsæt minimum 500 Dollars

copytrading indsæt penge etoro
Fra eToro: Indbetaling af 500$ til din eToro Konto

Nu er din konto hermed oprettet, og du er nu klar til at lave din første indbetaling.
Nederst på siden skal du klikke på ”Indbetal penge”. Nu skal du vælge betalingsform.

Du skal minimim CopyTrade for 500$ (Det er DINE penge, som du forhåbentligt får til at yngle). Du kan med fordel vælge betalingskort som betalingsform, hvor du kan komme i gang med det samme, i stedet for at vente 2-5 dage på en bankoverførsel.

Når du har gjort det, så er du klar til at begynde med CopyTrading.

Vælg en investor

copytradere vælg trader
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Nu kan du komme i gang med at investere, og skal klikke på ”Kopier folk” i venstre side.

Her vil du få vist listen med de forskellige investorer. Du vil kunne se deres afkast i løbet af de seneste 12 måneders periode. Du kan selv sætte dine egne kriterier til de investorer du vil have vist, som eksempelvis at du kun vil have vist de investorer der igennem de seneste 2 år har haft et afkast 10 eller 20%.

Du kan selv bestemme hvor mange investorer du ønsker at kopiere, så hvis du f.eks. har 2500 Dollars på din eToro konto, så kan du fordele dem ud på 5 forskellige investorer (500$ på hver investor), hvor du på den måde har spredt din portefølje mest muligt.

Vælg investeringsbeløb

copytrading

Når du har fundet den rette investor, som du ønsker at kopiere, så vil alle handler forgå præcist som hvis du selv køber aktier, valuta osv.

Forskellen er bare, at i stedet for at du selv fortager handlerne, så vil de ske helt automatisk og det eneste manuelle du skal gøre, er at vælge hvornår du vil stoppe din CopyTrading.

Du kan sætte et ”Stop Loss” på dine investeringer, så hvis din portefølje falder til under eksempelvis 60% af værdien, så vil dine aktiver blive solgt. Jeg vil anbefale at du sætter dette på omkring 60% så investorerne også har en mulighed for at genvinde en dårlig periode, som der uden tvivl vil komme i korte perioder, hvorefter markedet stiger igen.

Nu er du succesfuldt i gang

etoro
Kom igang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handels platform
Kopier de professionelle

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 81% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Som du nok allerede har fundet ud af, så er det utrolig simpelt at komme i gang med CopyTrading, og du behøver hverken at være en erfaren eller professionel investor for at komme i gang.

Du skal bare finde en professionel investor som har den fornødne viden, og som kan skabe resultater.

Hvor meget kan man tjene?

Ingen kan fortælle præcist hvor meget du kan tjene på CopyTrading, for det afhænger fuldstændig af hvem du vælger at kopiere.

For at give dig en ide, så har jeg her et eksempel:

Første eksempel:

Investere du 200$ og får et stabilt afkast på 10 % pr. måned, så vil din portefølje være på 627$ efter 1 år. Efter 2 år, vil du have 6.183$ og efter kun 5 år, vil du have en portefølje med en værdi af 60.896$.

Andet eksempel:

Ønsker du en lavere risiko, så kan du også kopiere en investor som nedstående. Havde du kopierede 200$ efter nedstående investor, så ville du have 477$ efter 1 års investering. Og med en riskscore på 2, som er er en af de laveste riskscores du kan finde på eToro.

Husk at der altid er en risiko for at tabe sine investerede penge, og at CopyTrading ikke altid giver et positivt afkast.

copytrading copy trader
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Det der er får mange til at investere med CopyTrading, er at alt afkast er Passiv indkomst. Dine penge arbejder for dig, og de professionelle investorer du kopiere sørge for det bedst mulige afkast.

Selvom du ikke bliver millionær natten over, med en investering på 200$ så vil du få en grundviden om hvordan du tjener penge på CopyTrading så du enten kan investere mere, eller væbne dig med tålmodighed og se din investering vokse, år efter år.

Renters rente eksempel:

Renters rente effekten vil sørge for at hvis du har tålmodighed, så vil dit afkast vokse eksplosivt i de kommende år.

Hvis du starter med 200$ og får 10% i afkast, så har du efter:

1 måned – 220$

2 måneder – 242$

5 år – 60.896$

Så måske syntes du ikke at 200$ er meget til at starte med, men med renters rente, så vil du få et stort afkast over tid. Forstil dig hvis du i stedet startede med mere.

Gratis CopyTrading Kursus
Lær at kopier de professionelle

Forløbet forgår på e-mail så du kan læse dem når du har tid

Min erfaring med Copytrading

Jeg investere selv med CopyTrading på eToro, for at vise hvor meget man har mulighed for at tjene på at kopiere de professionelle investorer.

Jeg har lavet en investering på 200$ for at vise hvordan en mindre investering kan udvikle sig. For 1 år siden var minimumsinvesteringen 200$ men det er dog lavet om idag, så minimumsinvesteringen er 500$ som er det du mindst skal investere i CopyTrading og det er ganske fint at starte ud med, så du starter stille og roligt ud.

Jeg har valgt at kopiere investoren Oliver Danvel som er på billedet nedenfor. Olivier er den mest kopierede investor på hele eToro.

min erfaring med copytrading hos etoro

Strategi

Som sagt så har jeg udvalgt Olivier Danvel som jeg kopiere. Årsagen er ganske enkel. Olivier har en langsigtede investeringsstrategi, hvor hans mål er at lave et afkast på 1% hver måned, hvor han primært investere i valuta. Det der har gjort at valget faldte på Olivier, er ganske enkelt at han ikke jagter de høje afkast med høj risiko, men i stedet har valgt at investere langsigtede med et stabilt afkast hver eneste måned.

50 måneder med positivt afkast i træk

Olivier har i de seneste 50 måneder haft positivt afkast på sine investeringer, og altså ikke haft én eneste måned med negativt afkast.

Dette er også årsagen til at Olivier er en af de mest kopierede investor på hele eToro. Han investere udelukkende i valuta som han holder skarpt øje med, hver dag.

Det er dog vigtigt at huske at Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Her er mine erfaringer

Som sagt så har jeg kopierede Oliviers portefølje.

Hvorfor har jeg så det? Det har jeg gjort fordi, jeg ønsker et stabilt afkast, uden alt for meget risiko. Hvis du vil være millionær imorgen, så er Olivier ikke den investor du skal kopiere, men hvis du vil have et fast og stabilt afkast, så er han helt ideel at kopiere.

min erfaring med copytrading
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Som du kan se på billedet, så har jeg allerede fået et positivt afkast med min CopyTrading investering.

copytrading afkast

Det viser blot den spæde start, men som tidligere nævnt, så skal man have tålmodighed for at få de bedst mulige afkast.

Mine forventninger til CopyTrading
Jeg forventer at min portefølje hos eToro er langsigtede, og at der kommer et afkast på omkring 1 til 2% om måneden. Jeg kommer til at investere mere med CopyTrading i fremtiden.

Vil du også gerne igang med at CopyTrading, kan du oprette en konto hos eToro på under 5 minutter.

etoro
Kom igang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handels platform
Kopier de professionelle

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 81% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Sådan finder du den bedste investor at kopiere

Hvis du skal finde en af de bedste investorer at kopiere på eToro, så er et godt bud Olivier som jeg selv har nævnt. Men ellers så vil Jeppe Kirk Bonde som du kan se på billedet her, være et rigtig godt bud.

Danske Jeppe, som er flyttet til England, som idag lever af at investere har siden 2013 lavet over 30% om året i afkast på sine investeringer

Havde du kopieret Jeppe i 2013 med 1000 Dollars, så havde du haft over 5.500 dollars i din portefølje idag.

Han er blot én af mange investorer du kan kopiere automatisk på eToro med CopyTrading. Du bør undersøge grundigt hvem du vælger at kopiere, inden du gør det.

Jeppe Kirk Bonde, som er den mest kopierede investor og trader på eToro, har siden 2013 opnået et årligt afkast på mere end 30% på børsen. Hvis du havde kopierede ham tilbage i 2013 med 1000$, så ville du have mere end 5.500$ idag.

Du bør dog huske at sætte et ”Stop Loss” på din portefølje, i tilfælde af dårlige perioder, så du aldrig risikere at tabe din investering. Dette kommer jeg ind på længere nede.

Sådan kommer du i gang

Når du har oprettet en konto hos eToro, så vil du i toppen kunne se nogle forindstillede kriterier som du kan se på billedet. Dem bør du ikke ændre, da disse kriterier sortere de mindst succesfulde investorer fra, så du kun får vist de bedste muligheder.

Copytrading strategi
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Nedenfor kan du se nogle af de mest kopierede investorer på eToro. I dette eksempel har jeg klikket på den danske investor Jeppe Kirk Bonde, som har over 6000 mennesker der kopierer ham.

mest populære copytraders
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Når du har udvalgt den investor du vil vide mere om, så kan du se investorens historik for selve året, og for de seneste år. Nedenfor er Jeppes historik for i år.

copy trading risiko
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Og sidst, men ikke mindst, så kan du se riskscoren for den udvalgte investor. Her kan du se den for over 1 år tilbage.

etoro riskscore

Gratis CopyTrading Kursus
Lær at kopier de professionelle

Forløbet forgår på e-mail så du kan læse dem når du har tid

De bedste Copy Traders

Efter denne artikel, vil du have fundet nogle af de bedste investorer på eToro, som du kan kopiere helt automatisk. Når du har gjort dette, så skal du i gang med at kopiere.

Minimumsinvesteringen er 500$ pr. investor du ønsker at kopiere.

(De penge du indsætter er altså DINE penge, som du forhåbentligt får til at yngle).

Vælg investeringsbeløb

Du skal minimum investere for 500 dollars med copytrading, hvilket er en helt fint start, for at komme i gang med CopyTrading. Det koster ikke noget at kopiere investorerne, og efter noget tid, så vil du have en ide om hvordan det hele fungere, og muligvis have fundet flere investorer, så du over tid kan opbygge en stærk CopyTrading portefølje

copytrading investering etoro

Du bestemmer fuldstændig selv hvor mange investorer du ønsker at kopiere. Men over tid, kan du med fordel sprede din investering ud på flere investorer, for at sprede dine investeringer endnu mere.

Opsæt dit ”Stop Loss”

Når du skal kopiere en investor, så kan du opsætte dit stop loss, som betyder at hvis din portefølje falder i værdi til eksempelvis 60%, så bliver dine aktiver solgt automatisk.

Denne bør du sætte på mellem 50 og 60% så investoren også har en chance for at genvinde en dårlig periode, som man som investor aldrig kan undgå sker i perioder.

Når du sætter et ”Stop Loss” så vil din portefølje helt automatisk blive solgt, hvis porteføljens værdi falder under det valgte niveau. Det er normalt at investeringer i aktier, indekser, valutaer og andre investeringer både falder og stiger i værdi, indtil der kommer en større stigning.

Altid vælg ”Kopiér åbne handler

etoro åbne handler

Nu skal du kopier den investor du har valgt. Her vil jeg anbefale dig altid at vælge ”Kopier åbne handler”.

Når du gør dette, så vil din portefølje automatisk blive investeret øjeblikkeligt, i stedet for at du skal vente på at investoren laver nye handler, som afhængig af hvilke investor du vælger, kan tage flere uger eller måneder.

Afslut ved at klikke på knappen ’’Kopier’’

Du er hermed succesfuldt kommet i gang med CopyTrading.

Sådan kommer du i gang hos eToro

eToro

eToro er helt sikkert en af de letteste handelsplatforme at komme i gang hos. Det er gratis at oprette en konto hos dem, og du kan være i gang med CopyTrading på under 5 minutter.

Sådan kommer du i gang:

1.Opret din konto hos eToro

Her udfylder du dit ønskede brugernavn, e-mail, adgangskode og telefonnummer.

etoro kom i gang

2. Indsæt Minimum 500$

Nu er din konto oprettet, og du skal indsætte mindst 500$ for at kunne kopiere en investor (Disse penge er DINE penge, som du forhåbentligt får til at vokse)

Nederst i venstre hjørne skal du klikke på ”Indbetal penge”. Her skal du vælge betalingskort som betalingsmetode, for at du kan komme i gang med det samme. Hvis du vælger en bankoverførsel, så kan der gå mellem 2 til 5 dage, før dine penge er på din eToro konto.

3. Vælg en investor

Nu skal du udvælge din fortrukne investor, som du vil kopiere.

4. Kopiér – Nu er du hermed kommet succesfuldt i gang med Copytrading.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Copytrading?

Med Copytrading så kan du nemt og enkelt kopiere andre investorer helt automatisk. Alt du skal gøre er at vælge den investor du gerne vil kopiere og vælge det beløb du vil investere for.

Hvad koster det at fortage Copytrading?

Der er ingen yderligere omkostninger forbundet med at kopiere en investor.

Hvad kan man mindst kopiere for?

Minimumsinvesteringen er 500$ for at kopiere en investor med Copytrading på eToro.

Konklusion

Efter at du har læst denne guide til CopyTrading, så håber jeg at du har fået en god ide om hvordan copytrading fungerer.

Hvis du vil i gang allerede idag, så skal du bare oprette en konto hos eToro og følge guiden her på siden.

Hvis du drømmer om at komme i gang med at investere, så er copytrading oplagt at tjekke ud.

Held og lykke med CopyTrading, og må det høje afkast være med dig.

etoro
Kom igang med CopyTrading

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handels platform
Kopier de professionelle

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 81% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

eToro er en multi-investerings platform som både tilbyder investering i aktier samt CFD-handel.

Vær opmærksom på at CFD’er er komplekse instrumenter og også inkludere høj risiko for at miste dine penge grundet gearing. 81% af detailinvestorer mister deres penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvordan CFD’er fungere og om du har råd til at tage risikoen ved at miste dine penge.

Tidligere afkast er ikke en indikation på fremtidige resultater. Handelshistorien som er vist er mindre end 5 komplette år, og er derfor ikke nok basis for en investeringsbeslutning.

Copytrading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af ”Cyperns Securities and Exchange Commission”.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.