Spring til indhold

Tjen penge på at investere i lån – Hvordan kan du udlåne penge?

Det har i mange år være bankerne som har haft monopol på at tjene penge på at udlåne deres penge til privatpersoner og virksomheder, for at hjælpe med at realisere deres drømme og fremtidsplaner. Der er dog i de senere år efter finanskrisen kommet nye måder at låne penge på, som også har gavnet investorerne, hvor man simpelthen går udenom bankerne, og i stedet giver investorer mulighed for at udlåne pengene, så de faktisk får lov til at investere i lån.

Dette fænomen er bedre kendt som crowdlending og peer to peer lending, som du kan læse mere om ved at klikke her.

Årsagen til at der er blevet et marked for at privatpersoner får mulighed for at investere i lån, ved at udlåne deres penge er fordi at der i mange lande ikke er et så veletableret bankvæsen som i Danmark. Det har betydet at renterne først og fremmest har været utroligt høje, og efter finanskrisen i 2008, så var det også meget svært for både privatpersoner og virksomheder at få lov at låne penge i banken. Men med crowdlending og peer to peer lending, så bestemmer investorerne selv hvilket lån de ønsker at investere i ved at udlåne deres egne frie midler.

Hvem kan investere i lån?

Med de fleste crowdlending og peer to peer lending platforme i Europa, så kræves det blot at du skal være fyldt 18 år og have en bankkonto, for at lå lov at udlåne dine penge til at investere i lån.

Du behøver ikke nødvendigvis at have meget erfaring som investor for at investere i lån. Det er dog en god ide at du laver lidt research inden du vælger en platform, så du vælger lige netop den platform som opfylder dine krav, når du skal i gang med at udlåne penge.

Længere nede kan du få et overblik over 3 af de mest kendte crowdlending platforme, som du kan investere igennem.

Hvordan kan du udlåne penge og investere i lån?

Hvis du gerne vil i gang med at investere i lån, så skal du finde den rigtige platform at investere på. Når du først er kommet i gang med platformen (som oftest er i udlandet), og har fundet den rette, så skal du overføre penge til platformen.

Når jeg personligt overføre mine penge til udlandet, så overføre jeg igennem TransferWise, som du kan læse mine guide om ved at klikke her.

De fleste crowdlendig og peer to peer lending har en auto Invest funktion, hvor du faktisk kan slå dine investeringer fuldstændig på auto pilot, og få en helt passiv indkomst når du udlåner dine penge og investere i lån. Det betyder at du indstiller den til dine forskellige krav såsom eksempelvis hvor meget du minimum vil have i renteindtægter på de lån du investere i, og hvor meget du maksimalt vil udlåne til hvert lån osv.

Derefter så skal du bare vente på at der tikker penge ind på din konto hver eneste måned.

Hvor meget kan du tjene på at investere i lån?

De crowdlending og peer to peer platforme tilbyder at du kan få en rente der ligger på omkring 10-12 %, men nogle få platforme kan give op til 16 % om året i renteindtægter. Det betyder altså at hvis du investere eksempel 10.000 kroner, så får du 1200 kroner det første år i renteindtægter hvis du eksempelvis får 16 % om året i afkast på din investering i lån.

Hvis du så til gengæld vælger at investere de 10.000 kroner i 10 år, og ikke udlåner flere penge, men bare lader dem stå med 12 % i rente om året, så vil du have 31.058 kroner i alt efter de 10 år, fordi renters rente effekten er trådt i kraft.

Hvis du hver måned investere 500 kroner, som de fleste har rådighed til i deres økonomi, så vil du ende med at have 148.985 kroner på din konto efter 10 år. Det er altså en ganske fornuftig sum penge du ender med, med blot en lille investering hver måned.

Hvor kan du investere i lån henne?

Hvis du gerne vil i gang med at udlåne dine penge og investere i lån, så kræver det at du finder en crowdlending og peer to peer platform. De fleste platforme er lokaliseret i udlandet, og derfor kræver det at du kigger på platforme i andre europæiske lande, da de danske platforme endnu ikke er helt så attraktive grundet deres lave renter og mangel på sikkerhed i form af buyback garanti og lignende.

Nogle af de mest kendte crowdlending platforme er følgende:

Mintos

tjen hurtige penge

Mintos er den største crowdlending og peer to peer lending platform i Europa. De har base i Letland og har udlånt over 1 milliard euro. Investorer som udlåner deres penge igennem Mintos får et gennemsnitligt afkast på 12 % om året, og tjener en del penge på at investere i lån. Hos Mintos får du en stabil platform, som tilbyder et højt årligt afkast, og har buyback garanti, som gør at hvis lånetagerne ikke betaler tilbage, så betaler lånegiveren dig i stedet, og du får dine penge plus renter tilbage igen.

Et rigtigt godt valg, hvis du er nybegynder og gerne vil tjene penge på at udlåne dine penge og investere i lån, men også for den mere garvede som har meget erfaring indenfor at investere i lån med crowdlending og peer to peer lending.

passiv indkomst

Fast Invest

fast invest

Fast Invest er også blandt en af de nyeste crowdlending og peer to peer lending platforme, hvor du får mulighed for at investere i lån, og tjene penge på at udlåne dine penge. De startede deres platform i 2016 og har fået over 14.000 registrerede brugere, hvilket er ganske imponerende. De er lokaliseret i både England, Italien, Polen og Litauen og er blandt de platforme som giver det højeste afkast når du investere i lån med op imod 16 % om året i afkast.

Fast Invest tilbyder også mulighed for at sælge sine lån med 3 dages varsel til selve Fast Invest, hvilket er helt unikt i blandt de forskellige platforme og derudover tilbyder de også ’’default garanti’’ som er det de andre platforme kalder buyback garanti, hvor de køber lånet tilbage af dig, hvis lånetagerne ikke betaler tilbage i tide.

En utroligt attraktiv platform for både nye og mere erfarende investorer som gerne vil tjene penge på at udlåne deres penge og som vil have mulighed for at få deres penge tilbage hvis de gerne bruge dem på andre projekter, investeringer eller bare have frigivet deres likviditet indenfor kun 3 dage.

fast invest

PeerBerry:

PeerBerry er en af de nyere platforme derude som du kan tjene penge på at investere i lån igennem. De startede i 2017 og er ejet af Aventus Group som har mere end 500.000 kunder, så de er støttet af en stor organisation. PeerBerry har en let og brugervenlig platform og en enkel Auto Invest Funktion, samt buyback garanti ligesom Mintos, for at sikre investorernes penge. Deres gennemsnitlige afkast er på 11,98 % om året og de har i dag over 3000 investorer.

Et rigtigt godt valg, hvis du ikke har prøvet at tjene penge på at investere i lån endnu, men bliver også brugt af mange erfarende investorer til at sprede deres investeringer på flere forskellige platforme.

Hvad er risikoen?

Du kan tjene mange penge på at udlåne dine penge og investere i lån, men det er vigtigt at du kender risikoen ved at gøre det. For alle former for investering har naturligvis en risiko. Risikoen ved at investere i lån er at der er dårlige betalere, som ikke betaler til tiden eller slet ikke vil betale deres lån tilbage. Så kan man nemlig miste de penge man har lånt ud eller i hvert fald en del af dem, da du trods alt investere i forbrugslån, som du kan læse mere(reklame) om her.

Men til gengæld så kan man mindske denne risiko ved at investere i mange forskellige lån. De overstående platforme giver dig nemlig mulighed for at investere mellem 1 og 10 euro i hvert lån, hvilket betyder at du kan investere i mange forskellige lån og derved sprede risikoen.

Derudover så har alle de 3 overstående platforme buyback garanti, som betyder at hvis lånetagerne ikke betaler tilbage igen, så dækker enten loan orginator (lånegiveren) eller platformen hvis der betalingerne på lånene går mellem 30 og 60 dage over tid. Det betyder at du sikre dine penge og mindsker risikoen på din investering i lånene.

Konklusion

Hvis man gerne vil have en ekstra indkomst og tjene penge på at udlåne sine penge, så er det en god måde at forrente sin opsparing. Man kan få et utroligt højt afkast som ligger på mellem 10 og 12 % på mange platforme, og nogle op imod 16 % og man kan få en relativt sikker investering ved at vælge blandt de overstående platforme, som alle har buyback garanti.

Alle kan investere i lån, også selvom man ikke er vant til at investere. Du skal bare være over 18 år og have en bankkonto.

Du kan oprette dig på de overstående platforme på under 5 minutter for at se brugerfladen og det aktuelle udbud af lån.

Hvis du vil have en bonus, så kan du oprette dig hos Mintos og få 1 % i bonus på alle dine indbetalinger i de første 90 dage ved at klikke på linket her.

passiv indkomst

Artiklen er lavet i samarbejde med Ekonomi.dk(reklame)

Skriv et svar