Spring til indhold

Sådan bliver man millionær inden man fylder 30

Der findes ikke nogen derude, som ikke har tænkt på hvordan det ville være at have en bundløs bankkonto. Sådan her forbedrer du dine chancer.

Mens vi alle har drømt om rejser til destinationer på den anden side af jorden, og et pengetræ som kan give os den luksus som vi altid har drømt om, så er chancerne for at det bare er en dagsdrøm rimelig store (selvom du forsætter med at købe skrabelodder hver gang du er ude og købe mælk).

Men at blive millionær er faktisk ikke så svært og uopnåeligt som du måske tror. Der findes en masse folk som beviser det hvert år, og du behøver ikke at være født med en sølvske i munden eller vinde i lotteriet før at det sker.

Så her er vores ultimative guide til hvordan du får hænderne i den million inden du fylder 30. Lad os se på hvordan!

Kom i gang med investering

For at tjene en million kroner, så skal langt de fleste begynde at investere deres penge. Du bestemmer selv hvad du investere i, men for langt de fleste så er aktier nok en af de ting som er lettest at komme igang med at investere i.

Vil du gerne komme i gang på vejen til at tjene en million, så bør du kigge på mulighederne for at investere i aktier. Du kan starte med at få nogle gratis skræddersyet investeringsforslag, for at se hvordan du kommer i gang.

nord.investments
Nord.Investments

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvornår er man millionær?

Okay, lad os komme i gang. En million kroner er ikke hvad det tidligere har været.

Det bliver lettere at blive millionær hver eneste dag som går forbi, takket være det som hedder inflation. Og for mange som ønsker at blive rige, så handler at være rig mere om en livsstil, og at skulle stoppe med at bekymre sig om sine finanser, end hvor meget man har på bankkontoen.

For at leve som en millionær, så behøver du faktisk ikke at have en million kroner i banken. 99 % af millionærerne har det faktisk ikke. Men for rent faktisk at være millionær, så skal du virkeligt have styr på din økonomi og dine investeringer.

At være millionær kan betyde mange ting, men i denne guide så vil jeg kigge på en realistisk plan hvor du kan opbygge en million kroner eller mere.

Lad os hurtigt gå igennem resten af dit liv, og kigge på de skridt som du kan tage for at blive en millionær (eller endda milliardær!).

Som studerende

Mange studerende er nød til at være sparsommelig, bare for at klare sig, og man kan forvente at forlade sine studier med en studiegæld.

Så at blive millionær i dette stadie af dit liv er måske en smule urealistisk. Men hvis du har seriøse forventninger til at blive rig senere hen af vejen, så er det nu at du skal tage dig sammen.

1. Sæt mål

Pengespillet er et langsigtede spil, og penge gror ikke på træerne. Inden du går i gang med millionær udfordringen så er det vigtigt at du har en klar plan over dit liv.

Du skal lave en realistisk route til at tjene din million, hvor du bruger dine tidligere evner, erfaring og ambitioner.

Vi kommer ind på at sætte nogle mål for din indkomst senere, men hvis du er seriøs omkring dette, så skal du finde ud af hvordan du kan opnå det, og ikke bare drømme om det.

2. Få styr på dine forbrugsvaner

De fleste millionære løber ikke rundt og køber en porsche hele tiden, mens de åbner champagnen til morgenmaden.

Faktisk så er det en del af grunden til at de er millionære til at starte med. I stedet for at bruge deres penge på enhver mulighed de får, så tillader de at få deres penge til at vokse.

De fortrækker at bruge deres penge til at tjene flere penge, og ikke bare bruge løs. Og derudover så praler de ikke med deres store indkøb (særligt fordi de ikke laver så mange af dem).

3. Få styr på dine økonomiske evner

Få styr på basisbegreberne som almindelig budgetter og dine evner til at spare penge mens du stadig er ung, giver dig nogle gode grundsten til resten af dit liv, så du ikke bare sætter det på listen som ting som du kan gøre en ’’anden dag’’.

4. Begynd at tjene penge

Jeg beklager at jeg lige nævner det helt åbenlyse her, men for at være rig så skal man have en indtægt. Brug enhver fritid som du har (udover at studere og feste) til at tjene nogle penge. Det er en god ide at få et deltidsjob.

Tjek min guide til at tjene penge eller hvordan du kan tjene penge online for at finde ud af om du har nogle evner som du kan tjene penge på. Ikke nok med at du vil tjene nogle ekstra penge, men du kan også teste dine evner som iværksætter inden du er færdig med din uddannelse.

5. Begynd at spare

Man kan ikke undgå det faktum at mange er nød til at optage studiegæld, men fordi at du ikke er nød til at betale gælden af med det samme, så er det ikke ligesom alt andet gæld og vil ikke påvirke dine fremtidige mål om at gå efter de store penge.

Du finder måske ud af at du har et par kroner til overs efter at lånene er blevet betalt. Kom ind i en god vane med at overføre penge til din opsparingskonto (let tilgængelighed er bedst i dette stadie) Du bliver overrasket over hvor meget rente du kan tjene på din opsparing igennem tin studietid.

På samme tid, så husk at skære ned på forbrug. Undgå at få en bil, og tænk grunding inden du bruger dine penge på dyre ting, hvis du endeligt ikke rigtigt har brug for dem.

Når du er færdig med uddannelsen

Når du går fra et liv med uddannelse, og ind i en verden med arbejde, så kan det være en svær overgang. Der er en masse som man skal tilpasses til, og du bekymre dig måske stadig over hvad du skal gøre med dit liv.

Mit råd er at man aldrig skal bekymre sig om det ukendte, da tingene altid nok skal vise sig at komme til at fungere, og der er en masse ting som du kan gøre, for at forbedre chancerne for at nå dit økonomiske mål.

1. Få et job.

Din første prioritet er at maksimere din indkomst på dette stadie i dit liv. Når det så er sagt, så tænk dig grundigt om, når du vælger din karriere, da det skal være en som du syntes er interessant og som du kan få hurtig fremgang i.

Hvis du syntes at det er svært at finde dig til rette på karriere stigen, så vælg et deltidsjob mens du er på jobjagt. Og hvis du virkelig kæmper for at få et betalt arbejde, så skal du vikke være bange for at bruge jobcentre eller vikarbureauer i en kort periode.

2. Start en virksomhed

Den hurtige måde at blive super rig i tyverne, er at starte din egen virksomhed med en plan om at trække dig ud indenfor 5 år eller deromkring.

Men der er naturligvis ingen garanti for at du overhoved kommer til at tjene en øre, og risikoen kan også gøre at du måske vil søge andre muligheder for at opbygge en langsigtet indkomst.

Det er vigtigt at have en velovervejet ide om en solid forretningsplan inden du starter og få et klart bikllede af hvordan du kan klare dig økonomisk, når der ingen penge kommer ind på bankkontoen.

Når det er sagt, så er der aldrig et bedre tidspunkt at starte sin egen virksomhed, end når man lige er blevet færdig med sin uddannelse. Dine forpligtelser er minimale og du har lang tid til at få succes.

Inden du er 30

Få år efter at du er færdig med din uddannelse, så er du forhåbentligt begyndt at få en del flere penge som kommer ind hver måned.

Nu er det på tide at det skal blive seriøst. Du skal bruge dine penge smart, da det er her man finder forskellen mellem den gennemsnitlige dansker og millionæren.

1. Kom på ejendomsstigen

Når man lejer en ejendom, så kommer man let til at føle at man kaster penge ned i afløbet hver måned.

Der er selvfølgelig en masse fordele ved at bo i lejebolig, men på dette tidspunkt i dit liv, så bør du være mere klar over hvor du gerne vil bo, og have rimeligt godt styr på din økonomi. Så hvorfor forsætte med at fylde udlejerens lommer med dine hårdt tjente penge, når du i stedet kan betale månedligt til dit eget sted.

Du er måske ret glad for at bo hjemme hos dine forældre i nogle år efter at du er færdiguddannet (selvom de måske ikke er helt oppe og køre over det) og opbygger en opsparing imens, men når du har opsparet nok til at lave en udbetaling på en ejendom (minimum 5 % af ejendommens værdi) så er det på tide at du går på husjagt.

Når du har købt dit eget hus eller lejlighed, så betaler du sandsynligvis meget mindre hver måned i afbetalinger, end du ville have gjort hvis du betale i din lejebolig, og du har faktisk et sted som er dit helt eget. Historisk set så stiger ejendomspriserne opad, så du investere også i fremtiden.

Hvis du har en god økonomisk situation, så overvej at lave ’’køb og hold investering’’ i en ejendom som det næste skridt Imod økonomisk uafhængighed. Så længe at du kan få et godt realkredit lån og banklån så er mindre end leje indkomsten, så er du på rette vej til at blive rigtig rig.

Du vil igen sandsynligvis drage fordel af de stigende ejendomspriser hvilket betyder at du kan tjene mange penge ved sælge din ejendom når ejendomsmarkedet er på toppen, og hvis du har købt på bunden.

Der er naturligvis også et problem i at få skrabet hele depositummet sammen, og det er langt lettere sagt end gjort.

Men når vi går tilbage til de budget evner som du får som studerende, så kan du lægge en plan om at spare det nødvendige beløb op. Du skal typisk bruge 10 % af ejendomsværdien til en udlejningsejendom.

Hvis du gerne vil igang med ejendomsinvestering, men ikke har den helt store kapital at begynde med, så kan du vælge crowdlending / crowdfunding, hvor du investere igennem en online platform og i stedet for at eje hele ejendommen, nøjes med at købe andele af udlejningsejendomme. Læs eksempelvis denne anmeldelse af Reinvest24, hvor man kan investere i ejendomme i Estland sammen med mange andre investorer.

2. Invester i Index der følger marked.

Hvis du ikke er bekendt med aktiemarkedet, så kan det være lidt skræmmende at investere i aktier. Investering i Index er ret ligefrem og for at påpege det åbenlyse, så slår disse typer investeringer også langt de fleste aktivt forvaltede investeringsforeninger.

Der er 6 store fordele ved at investere i investeringsforeninger som investere i Index:

 1. De har meget lave omkostninger, med langsigtede afkast på op til 7-10 % om året.
 2. De kræver ikke særligt meget viden eller professionel hjælp.
 3. Undgå de klassiske fejl ved at blive grådig og træffe dumme valg.
 4. Let at håndtere
 5. Maksimer magien med renters rente (når renterne af dit afkast bliver geninvesteret)
 6. Du behøver ingen viden om aktier for at investere.

Denne slags investeringer fungere bedst, hvis den får flere år at vokse og modne i, så du bør tænke på det som en langsigtede investering, i stedet for en måde at blive hurtig rig på. Men du kan være sikker på at der over til vil være en stigning på din portefølje.

3. Få styr på din pension

Pensionering kan virke som langt ude i fremtiden, men ved at få styr på din pension inden du fylder 30, så vil du træffe et klogt valg.

Fordelene ved en pension er at den kan hjælpe med at gøre dig rig, fordi du ikke behøver at sætte så mange penge på din pensionsopsparing, før du virkeligt kan gøre en stor forskel for dig selv i fremtiden, da din opsparing har mange år at vokse i.

Som med mange andre tips på denne side, så handler det hele om at få mere viden om de investeringsprodukter som er tilgængeligt for dig.

Du kan måske få en god pensionsopsparing igennem din arbejdsgiver, som ofte giver dig 6-12 % om måneden af din løn i pension oveni din løn og sørg for at få den investeret i aktier mens du er ung, så den kan vokse med renters rente effekten.

Inden du pensioneres

Når du skal pensioneres, så skal du stadig have en indkomst til både at dække dine almindelige leveomkostninger (husleje og mad), men også for at opretholde den livsstil som du har arbejdet så hårdt for at opnå.

For at blive en millionær, kræver en masse planlægning i mange år inden du skal pensioneres.

1. Sæt mål for din indkomst

De fleste som har trukket sig tilbage, er pensionerede folk fordi de lever af deres pension hvilket i det mindste dækker deres leveomkostninger. Men du vil gerne leve som en millionær, ikke sandt?

For at få denne type indkomst uden at arbejde, kræver en rimelig stor pension plus en del andre indkomstkilder, som du får hver måned igennem dine investeringer.

Hvis du virkeligt vil leve som en millionær når du trækker dig tilbage, så skal du sætte nogle indkomst mål inden du stopper med at arbejde. Dette tal vil variere for alle, men uanset hvad det er, så vælg et tal og hold dig til det. I stedet for at trække dig tilbage som 70 årige, så kan du måske finde ud af at det kan ske som 58 årige hvis du har lyst, fordi du har nået dit mål.

Når du er stoppet med at arbejde, så vil din investeringsportefølje ende med at blive din indkomstportefølje. For at beskytte dine investeringer, så sørg for at spred dem så meget som overhoved muligt.

2. Spred dine investeringer

Du skal ikke have alle æggene i én kurv. Igennem årene bør du gå efter at få en portefølje af kloge investeringer, som vi gøre dig klar til når du skal pensioneres.

En god indkomst portefølje kan inkludere en blanding af:

 • Kontanter
 • Obligationer
 • En Pension
 • Index investeringsforeninger
 • Investeringsejendomme
 • Crowdlending

Alt det overstående, er kilder til indkomst. Denne slags balancerede portefølje vil få dig i en position hvor du kan nyde din pensionering, i stedet for at skulle bekymre dig om hvordan du får råd til den.

3. Skriv et testemente

Husk at uanset hvad der sker, så kan du ikke tage det hele med dig når du skal i jorden. Efter et liv med opsparing og opbygning af en stor sum penge, så vil du også sikre dig at de falder i de rette hænder når du forsvinder.

Det er værd at søge professionel hjælp til rådgivning, for at sikre at du har en strategi som kan maksimere fordelene ved dit testemente. Og vent ikke til at du er blevet gammel og grå, jo før jo bedre.

Hurtige måder at blive millionær på (lovligt)

Hvis den lange men fejlfri måde at blive millionær på (som handler om at spare op og opbygge en stor sum penge og velbalancerede investeringer i dine 20’ere og 30’ere) ikke er noget som du føler er dig, så er der også nogle mere kreative måder at blive rig på, på meget kort tid.

Prøv disse som eksempel:

 • Kryptovaluta – Der er ingen garanti, men der er mange unge som er blevet millionære under den massive stigning med bitcoin.
 • Flyt til andre lande – Med en sund bankkonto, så kan du leve som en konge i eksotiske lande såsom Indien, Mexico og Thailand.
 • Lotterier og konkurrencer – Denne metode handler naturligvis kun omkring held, men for en meget lille gruppe mennesker, så har det lykkes for dem.
 • Karrierevalg – Denne guide har primært fokuserede på investering, men ved at få et højt betalt job, så kan du måske komme til at køre i hurtige biler inden du havde regnet med det.
 • Sælg en virksomhed – Vi har berørt dette tidligere, men der er stadig en masse mere der kan siges om en ny virksomhed, ved at tilføre værdi og generere salg og gøre klar til opkøb.
 • Gambling – Dette er ikke en der bliver anbefalet, eftersom at mange gamblere ender i en stor gæld, men uanset hvad, så er det en hurtig måde at tjene nogle penge på.

En million er ikke hvad det har været tidligere, men det er stadig nok til at give dig en behagelig livsstil. Hvis du træffer kloge investeringsbeslutninger, så vil det hjælpe dine penge med at klare sig imod inflationen, som er din største økonomiske fjende.

Uanset om du kun har et par kroner til overs, eller måske har flere tusinder, så tænk grundigt over hvad du skal gøre med dem.

Men husk at hvis du vil være en millionlær, så bør du gemme pengene væk, så de kan formere sig end at bruge dem lige nu.

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her

Skriv et svar