Spring til indhold

13 hemmelige måder at spare penge på ferien, som du sikkert ikke kendte

13 hemmelige måder at spare penge på ferien, som du sikkert ikke kendte

Du har sparet en formue på det lækre ferietilbud, så hvorfor ædelægget budget når du når frem på ferien? Undgå at lave et overforbrug med disse smarte og ikke særligt åbenlyse tips til hvordan du spare penge på ferien

 

Spørg personalet efter hvor de hænger ud

Du skal ikke bare spørge de ansatte på hotellet efter hvad deres anbefalinger er, men spørg dem hvor de faktisk selv hænger ud når de har fri. Hvor tager de hen når de skal spise frokost med familien, eller hvor mødes de med venner til en kaffe i weekenden? Du lære området at kende og chancerne for at disse steder er langt billigere og giver dig en mere autentisk smag af hvor du besøger.

Spis og drik med de lokale og undgå steder hvor der er fyldt med turister!

1. Invester i en ’’smart vandflaske’’

Det er let at komme til at bruge en formue på vandflasker, når du er på ferie. Særligt når vandet ofte er let tilgængeligt overalt når man kommer sydpå. I stedet for at købe en masse dyre vandflasker (de kan være dyre, også selvom du købe dem i supermarkedet) så hvorfor ikke invester i en vandflaske som har sit eget indbyggede filtreringssystem, så du ikke skal være bange for at drikke vandet fra vandhanerne i det pågældende land?

Der er et par muligheder tilgængeligt derude, men en af de mest imponerende slags er water-to-go drikkedunke. Deres 3 i 1 filtre giver mulighed for at du kan drikke vandet sikkert, uanset hvor du er i verden, da de filtrere 99,9 % af alle mikrobiologiske bakterier. De siger endda at du kan drikke vand fra vandfald og åer, så uanset om du rejser til rom eller Afrika, så er det en nødvendighed når du skal ud og rejse.

2. Udnyt den gratis morgenmad

Hvis du er på et hotel med gratis morgenmads buffet, som er en del af dit hotelophold, så sørg for at få så meget ud af det som muligt. Gem nogle forsyninger til resten af dagen. Lav nogle sanwiches med brød og pålæg, yogurt og frugt som du kan gemme, så du kan holde dig mæt indtil frokost.

Hvis du har mulighed for det, så forsøg at besøg morgenmads buffeten igen, lige inden den lukker. På den måde tager du kun resterne som sandsynligvis alligevel ville blive smidt ud, og så kan du vente længere med at spise din frokost.

Hvis morgenmaden ikke er inkluderet, så lad være med at brug penge på de overpriser som hotellet tager. Du kan sagtens finde en god lokal cafe, hvor du kan blive mæt, til kun en brøkdel af prisen.

3. Få et blåt sygsikringsbevis

Du skal huske at få bestilt dit blå sygsikringskort når du skal ud og rejse. Det viser nemlig at hvis du bliver syg eller kommer til skade, så har du ret til behandling på de samme vilkår som beboerne i det land du rejser til har. Det er fuldstændig gratis at bestille, og gælder i op til 5 år. Hvis du ikke husker det, kan du ende med selv at komme til at betale for disse behandlinger og det kan let komme til at koste mere end hele ferien du har taget på. Du kan bestille det blå sygsikringskort her.

4. Besøg de mindre besøgte steder

Det kan virke åbenlyst, men jo tættere du kommer på turistområderne, jo dyrere bliver tingene. Så uanset hvad du søger, som eksempelvis restanter, cafeer, souvenir butikker, eller hvis man vil leje en cykel, så gå videre til de mindre besøgte områder i byen.

Hvis du bare går 5 eller 10 minutter ekstra, så kan du halvere din regning og give dig nogle langt bedre oplevelser.

5. Køb klogt og søg efter lokale ting

Undersøg og find ud af hvilke gode tilbud som det land eller sted du besøger, er kendte for. Som eksempel så kan du finde nogle flotte smykker i nord Thailand eller skinke i Spanien. Lad være med at vælge de ting som landet har importeret fra andre steder i verden. Hold dig til de lokalt producerede ting.

Det hjælper også at lave en liste med en gennemsnitspris af ting så du kan henvise til den når du er ude og kigge på ting. Dette vil sikre at du ikke bliver snydt og at du betaler den rigtige pris for den håndlavede taske, eller øllen som kommer fra byens lokale bryggeri.

6. Udnyt tax-free

Uanset hvad, så bør du kigge om du kan spare nogle penge ved at shoppe i tax-free områderne i lufthavnene. Der er ofte nogle tilbud som du ikke kan finde andre steder, og du kan ofte finde billigt slik og parfumer i lufthavnen, som der kan være nogle ret store besparelser på.

7. Undersøg områdets rejsekort biletter og planlæg router

Alle steder hvor det er muligt, så gå dertil. Men når du har brug for offentligt transport, men sørg for at undersøg tingene ordenligt inden du køber noget som helst. Rejsekort biletter i de forskellige lande kan gøre at du spare en mindre formue på biletter, og ved at planlægge dine router på forkant, så kan du komme langt med disse biletter.

Det er også værd at finde ud af om din destination tilbyder arrangerede ture til forskellige turist lokationer. Disse inkludere ofte gratis eller ture med rabatter til disse populære destinationer og kan også inkludere gratis adgang til offentlig transport.

8. Pak din egen mad

Før du tager afsted hjemmefra og skal på tur, så pak en madpakke eller en Tupperware kasse, og gerne tage køletasken med på turen, med nødvendig mad. Det kan være alt fra the poser, kiks, mad fra morgenbuffeten, slik eller frugt. Du vil sætte pris på det når du tager på midnats ture, og du spare en formue på mad når du slipper for at betale i dyre domme når du er mest sulten.

Tag the breve med dig, og bare spørg efter varmt vand når du er ude på tur.

9. Betal mindst muligt for rejsetilbehør

Det kan være let at glemme det nødvendige rejsetilbehør, og du kan ende med at betale store summer penge for rejsetilbehøret i lufthavnen. Lav en liste med alt du skal bruge, og besøg de nærmeste butikker som sælger det til billige penge, såsom adapterer til opladere, rejsepuder, øjenmasker så du kan sove i flyer, håndklæder og lignende.

Det er også værd at låne ting fra dine venner og familie. Dette kan være alt som er ferierelaterede, såsom rejse guides, kameraer og mere. Når vi taler om rejse guides, så kan du låne dem gratis på biblioteket.

10. Lav din egen rejse toiletakse

Ikke brug en formue på små pakker til toilet tasken. De små rejsepakker kan måske se søde og lette at tage med, men de er også langt over normalprisen på produkterne. Disse kendte mærker ved godt at de har nogle produkter som er bekvemmelige at tage med på ferie, så de tillader sig at tage lidt ekstra for dem. Du kan få langt mere for dine penge ved at købe de store produkter og bruge et par minutter på at fylde nogle små miniflasker som du kan købe billigt.

Du må ikke have mere end 100 ml med i lufthavnen, så køb nogle små plastikflasker som er under 100 ml og brug gerne resterne fra dit tidligere hotelophold. Uanset hvad du gør, så lad være med at falde for de små mini toilettaske produkter.

Ikke nok med at du spare penge, men du kommer også til at spare meget plads i din kuffert.

11. Book online, også selvom du allerede er der

Ikke bare book din ferie og turene på nettet før du tager afsted. Udnyt også det gratis wifi på hotellerne, eller på din mobile datapakke for at komme online.

Ligesom derhjemme, så kan du booke biletter hvis du vil i teatret, til dage ude og besøge seværdigheder og lignende, til en brøkdel af hvad prisen er, hvis du booker på nettet. Find priserne på de lokale reklamer, og derefter kig på hjemmesiden for at se om du kan få det billigere. Du kan ende med at spare rigtig mange penge.

12. Spil alderskortet

Hvis du er over 60 år, under 18 år eller studerende, så sørg for at udnytte alle de fordele du kan få. Du kan som regel få rabatter som pensionist til bussen, museer, oplevelser og det samme gælder hvis du er under 18 (barn) eller studerende med studiekort. Det er ikke sikkert at der er reklamer for disse rabatter, så derfor så bør du altid spørge efter dem selv, for at være sikker på at få dem du er berettiget til.

13. Lav dit eget budget

Hele ideen med at budgettere på ferien kan virke lidt kedelig, men det kan virkeligt hjælpe dig med at undgå at bruge penge som du ikke har. Lav et dagligt beløb som skal dække mad, oplevelser, shopping og drikkepenge. Hvis du går over en enkelt dag, så bare skær ned på beløbet dagen efter og planlæg en picnic i stedet for en frokost på en restaurant eller en cafe.

Hvis du har penge til overs, så lad være med at købe amok i sidste øjeblik i lufthavnen. Spar dem i stedet op til næste ferie.


Sponseret>

Skriv et svar