Spring til indhold

Hvordan bliver man rig? 17 effektive råd som gør dig rig

Drømmer du om at blive rig? Eftersom du er landet på denne side, så er der en ret stor chance for at du gør, ligesom nærmest alle andre gør. Og du er kommet til det rette sted, for med denne guide, så er chancerne for at drømmen går i opfyldelse pludseligt blevet langt større. 

Mange folk håber at de bliver rige, og det er der intet i vejen med. Og selvom at inflationen igennem årene har ændret standarden for at blive rig, så ønsker de fleste alligevel at blive millionær, hvilket oftest er målet.

Selvom målet er helt klart og tydeligt, så er vejen til at blive rig som regel alt andet end klar og tydelig. Eller måske er den?

Definitionen på at være rig er forskellige fra person til person, og du har sikkert din egen ide om hvornår du er blevet det. Er det når du har tjent en million kroner og derfor er millionær? Eller har du et helt andet mål?

Som regel så er betegnelsen over at være rig, når man har flere penge end gennemsnittet. Men hvordan kommer man så dertil? Det vil jeg forsøge at hjælpe dig med i denne artikel.

nord.investments
Nord.Investments

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Investering

Vil du gerne lave investering af din opsparing, så læs artiklen investering for begyndere og se hvordan du investere din opsparing bedst muligt.

Invester dine penge i aktier, crowdlending, ejendom eller andre former for investering som giver dig et årligt afkast på din investering. Som eksempel, hvis du investere en million kroner, med et afkast på 10 %, så har du tjent 100.000 kroner om året.

Selvom du starter ud med et mindre beløb som eksempelvis 10.000 kroner, og investere 500 kroner om måneden i de næste 30 år, med 10 % i rente. Så vil du have 1.260.154 kroner på din konto og dermed være millionær. Der findes mange typer investeringer der kan give dig et årligt afkast på omkring 10 % og jeg vil her nævne nogle for dig:

Invester i aktier

Aktier har igennem de sidste 100 år uden tvivl været en af de mest lukrative måder at tjene penge. Med aktier kan du vælge at handle aktivt hvor du køber og sælger aktier ofte, hvilket har en større risiko men medfører også en større gevinst.

Du kan også vælge at handle passivt med aktier, hvor du køber investeringsforeninger eller aktier som du beholder længe.

Uanset hvilken strategi du vil bruge, så er aktier en god måde til at forøge sin formue.

nord.investments
Nord.Investments

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Hvis du gerne vil se hvordan du får en gratis skræddersyet portefølje med investeringsforslag? Så læs min anmeldelse af Nordnet 

Invester i Ejendomme igennem Kameo

måder at blive rig på

Investere i ejendomme for kun 500 kroner

Kunne du godt tænke dig at investere i ejendomme og få månedlige betalinger fra dine lejere, men har ikke lige den store udbetaling på flere hundrede tusinde kroner til købet af din ejendom, så kan du investere i ejendomme igennem platformen Kameo for kun  500 kroner, og undgå alt administrationen, store lån til ejendommen og lignende.

Når du investere i ejendomme igennem Kameo, vil du også få månedlige betalinger præcist som du ville med din egen ejendom, eftersom man på Kameo går flere investorer sammen og investere i de større ejendomme, så vil du kunne starte for kun 500 kroner.

Læs evt. denne anmeldelse af Kameo

Kunne du tænke dig at se de forskellige ejendomme og se hvor højt et afkast de giver? Opret dig og se dem hos Kameo

Kunne du tænke dig at starte med at investere? Så lad Nord.Investments lave en gratis investeringsplan for dig.

nord.investments
Lad Nord.Investments investere for dig

Dansk Kundesupport
Lave omkostninger fra 0.6%
Gratis Investeringsplan

Kryptovaluta

Kryptovaluta er også en mulighed for at blive rig, hvis du ligesom med Bitcoin i 2017 rammer en kryptovaluta som virkeligt stiger til vejrs. Nogle Kryptovalutaer stiger med mange 1000 procent, hvilket tidligere har gjort mange investorer rige, mens andre har været mindre heldige.

Køb kryptovaluta hvis du tror at de bliver en del af fremtiden, som meget tyder på at de gør. Der er ihvertfald kommet et betydeligt større udbud af forskellige kryptovalutaer på de forskellige store online handelsplatforme, hvor du kan se en masse nye Altcoins blomstre op.

Du bør altid sætte dig grundigt ind i hvad du investere dine penge i og lave den nødvendige research.

Tjene flere penge

Hvordan bliver man rig? 17 effektive råd som gør dig rig

Hvis du virkeligt inderligt brænder for at blive rig en skønne dag, så er en af de måder hvor du rent faktisk kan opnå denne drøm, at tjene flere penge. Alt for mange fokusere på hvordan de kan spare penge i hverdagen, og overvejer at bo i en et værelses lejlighed, uden nogen faste udgifter hver måned. Men det er altså bare den forkerte tankegang. Det er korrekt at du bør tænke over dit forbrug og ikke bruge mere end du tjener, men i stedet for at have en mentalitet som fortæller dig at ’’det har du ikke råd til’’ så skift din indstilling til ’’hvordan får jeg råd til det’’.

Ved at skifte din mentalitet, så vil du se muligheder i stedet for begrænsninger, hvilket giver dig nogle ideer til hvordan du kan skifte din levestandard.

Hvis du gerne vil tjene flere penge, så læs min artikel: Tjen penge hurtigt – 19 effektive måder at tjene penge på hvor du kan finde 19 seriøse måder at tjene penge på som rent faktisk virker.

Løsning: Hvis du vil tjene flere penge, så kan du vælge at gå til din arbejdsgiver, og spørge efter en lønforhøjelse. Det er oftest den letteste måde at komme til at tjene mere på, udover at du kan spørge efter overarbejde, som også er en super let måde at tjene flere penge på.

Lad være med at bruge ting på dumme ting

Det er svært nok at tjene penge til at få mad på bordet. Men det er mere svært og smertefuldt når de ting du har brugt dine hårdt tjente penge på, er økonomiske sorte huller, som du intet får noget ud af. Prøv at find ud af hvad du bruger dine penge på. Prøv at finde ud af om det overhoved er det værd. Her er nogle ting som du sandsynligvis ikke bør bruge dine penge på, hvis du gerne vil blive rig:

  • Gå på casino eller købe lotteri biletter. Få tjener penge, mens resten taber det hele.
  • Cigaretter og tobak. Med cigaretter så går dine penge op i røg.
  • lån penge uden sikkerhed(reklamelink)
  • Høje priser, som slik i en biograf eller drinks og øl i byen.
  • Solarier og plastik kirugi. Du kan få kræftfri hud ved at gå udenfor, helt gratis. Og ser næseoperationer og boxox så godt ud som du bliver lovet?
  • Første klasses billetter på flyet. Hvad får du får de 5000 kroner ekstra? 10 cm ekstra benplads og en sandwich? Invester de penge i stedet for at smide dem væk.

Løsning: Ja, denne giver vist sig selv. Lad være med at gøre overstående ting.

Forbliv rig

Det er svært nok at blive rig, men det er endnu svære at forblive rig. Din personlige økonomi vil altid være påvirket af markedet, og markedet har sine op og nedture. Hvis du bliver for godt tilpas og bruger for mange penge når tiderne er gode, så vil du hurtigt falde tilbage når markedet går nedad. Hvis du får en lønforhøjelse eller en forfremmelse, eller hvis din løn stiger 1 %, så lad være med at bruge den ekstra procent. Spar op eller invester i stedet.

Løsning: Det største problem som rig er at man frygter at miste sine penge. Dog er det vigtigt at du blot bevarer din sunde fornuft, og ikke begynder at gamble med dine penge, på risikofyldte investeringer eller en for dyr livsstil. Vær fornuftig, så kan du ikke gøre mere.

Skift job eller stilling

Når du har fået erfaring på arbejdsmarkedet, så overvej at finde et nyt job. Ved at skifte dit arbejdsmiljø, så kan du forøge din indtægt og din erfaring med forskellige virksomheds kulture. Ikke vær bange for at gøre skifte gentagende gange. Hvis du er en værdsat medarbejder, så kan det også være at din nuværende arbejdsplads vil give dig en lønforhøjelse eller andre fordele, hvis de er klar over at du overvejer at skifte.

Løsning: Det er ikke farligt at spørge om en lønforhøjelse inden du vælger at skifte job, selvom det godt kan virke lidt svært at gøre. Men du kan altså blive overrasket over hvor meget der kan lade sig gøre på en arbejdsplads, og hvis du føler at du arbejdere hårdere og skaber bedre resultater end dine kollegaer, så er der gode chancer for at du kan få en lønforhøjelse, så du ikke engang behøver at skifte job.

Køb stort ind.

Det er ikke den letteste måde at købe ind på, men det er uden tvivl den mest effektive måde. Hvis du kan købe stort ind hver gang, så kan du som regel spare mange penge. Udover at du spare penge på selve indkøbet, så slipper du også for at skulle ud og handle flere gange, og derved bliver du mindre eksponeret for impulskøb.

Løsning: Lav en indkøbsliste for én uge af gangen, hvor der bliver lavet madplan og få tjekket op på hvilke husholdnings artikler der mangler at blive købt. På den måde, kan du let få et overblik over præcist hvad der skal købes ind, og så bliver indkøbene langt lettere at overskue.

Lav et budget og hold dig til det

Lav et månedligt budget som dækker alle dine udgifter og hvor der også er plads til lidt sjov. Hvis du har fuldstændig styr på hvor mange penge der kommer ind, og du med et budget har styr på hvor dine penge forsvinder hen, så er det et godt grundlag for at hjælpe dig på vejen til at blive rig.

Med et budget kan du se om du kan spare noget på eksempelvis boligfronten. Kan du finde en billigere bolig? Hvis du gerne vil flytte, men har problemer med at betale indskud til en billigere bolig og kan se at det giver rigtig god økonomisk mening på den lange bane, at flytte i noget mindre men du ikke har råd til indskud, og du ikke kan låne i banken grundet du er i RKI, så findes der sider som denne(reklamelink), som kan hjælpe dig alligevel. Men opfør dig ansvarligt, og brug de ekstra penge i dit nylavede budget, til at afbetale din gæld hurtigst muligt.

Løsning: Lav et excelark, hvor du skriver alle dine faste udgifter ind i. Beskriv dem i kategorier, for at give dig et bedre overblik og tilføj også de skiftende omkostninger som eksempelvis brændstof, mad og lignende. Når du har fået lavet et udførligt budget, så handler det om at følge det til punkt og prikke, da det bliver en nødvendighed på din rejse til at blive rig.

Husk med hver krone du tjener, så køber du din egen frihed

Når du skifter din tankegang til at tænke at hvis du bruger 20 kroner her og 40 kroner der, så gør det en kæmpe forskel på den lange bane, hvis du begynder at vælge at få de penge til arbejde. Sammen med flere penge, kommer mere frihed. Den frihed kan du bruge sammen med dine børn eller din familie, til at rejse jorden rundt, og du kan også vælge at sige dit job op da du ikke længere er tvunget til at arbejde. Hvis du i dag har en indkomst, så er der en god chance for at du kan arbejde på at blive rig, allerede i dag. Det er lige meget om du starter med 50 eller 100 kroner af gangen, da hver eneste af de investeringer kan være grundstenene til din økonomiske frihed.

Løsning: Begynd at give hver en krone du tjener en plads. Lad være med at have alle dine penge på din konto til dit kreditkort, men lav forskellige opsparinger, så du hele tiden har sikret at du ikke bruger penge, som du gerne ville have sparet op til at sikre din fremtid.

Stop med at være besat af penge

Selvom det kan lyde lidt underligt, at du skal glemme din besættelse for penge, når du gerne vil blive rig, så giver det faktisk god logisk mening. Dit laserlignende fokus på hvor meget du tjener, kan nemlig let distrahere dig fra at gøre de ting som rent faktisk kan gøre at du kan opbygge et velhavende liv.

Så skift dit perspektiv. Se ikke penge som dit primære mål, men i stedet for som et produkt af at du gør de rigtige ting. På den måde vil du opleve at dit fokus i stedet vil blive at skabe mere succes med det du laver, og derved vil du helt automatisk komme til at øge din produktivitet og derved din indtægt.

Løsning: Brug de penge du tjener til at måle om du gør fremskridt, da du på den måde i stedet for at tænke på penge som du normalt ville gøre, kan tænke på penge som en måde at sikre at du er på rette vej.

Begynd at spore hvor mange folk du har hjulpet

De mest succesfulde folk der findes derude, både økonomisk eller på andre måder, er utroligt hjælpsomme. De er gode til at forstå andre mennesker og hjælpe dem med at opnå deres mål. De ved at deres succes er baseret på den succes som andre folk omkring dem har eller får.

Så de arbejder hårdt for at få andre til at opnå succes. Det kan være deres medarbejdere, deres kunder, deres samarbejdspartnere og generelt alle omkring dem, fordi de ved at hvis de gør det, så vil deres egen succes helt sikkert følge med.

Og de har startet en virksomhed eller en karriere som de virkeligt kan være stolte af. Succes avler succes og det ved de.

Løsning: Lav en liste med navne på de folk som du har haft med på din rejse igennem livet. Gem denne liste og tilføj nye navne mens du forsætter din egen rejse. En skønne dag, vil du få brug for listen med navne, hvor nogle af disse navne måske en da bliver en vigtig del af dit netværk.

Hjælp mennesker

Når du kun har få kunder og dit mål er at tjene en masse penge, så er det helt normalt at du gerne vil finde måder, hvor du kan presse hver en øre ud af disse kunder.

Men når du finder en måde at tjene en million mennesker, så vil der følge andre fordele med. Effekten af mund til mund bliver mangedoblet. Den feedback som du vil opleve er betydeligt større, så dine muligheder for at forbedre dine produkter eller services er også langt bedre. Du kan hyre flere medarbejdere og udnytte deres erfaringer, deres evner og generelt alt de har at byde med.

Med tiden, så vil din virksomhed blive noget som du aldrig har drømt om, fordi dine kunder og dine medarbejdere har taget dig til steder som du ikke kan forstille dig.

Tjen en million mennesker, og tjen dem utroligt godt. Så vil pengene følge efter.

Løsning: Gør noget ekstraordinært for andre mennesker. Der er ikke særligt mange der gør det, hvilket faktisk betyder at hvis du  gør noget folk ikke forventer, så vil de huske dig, og ikke nok med at de vil huske dig, så vil de også anbefale dig.

Se at tjene penge, som en måde at lave flere ting.

Generelt set, så er der to typer mennesker.

Den ene type mennesker, laver ting fordi de vil tjene penge. Jo flere ting de laver, jo flere penge tjener de. Hvad de laver betyder faktisk ikke noget som helst for dem. De laver alting, så længe at de tjener penge på det.

Den anden type menneske, vil tjene penge fordi det tillader dem at lave flere ting. De vil forbedre deres produkter og services. De vil lave endnu en bog, endnu en sang, endnu en film. De elsker hvad de laver, og de ser at tjene penge, som en måde hvor de kan lave flere ting. De drømmer om at bygge en virksomhed eller en karriere som gør de bedste ting muligt for dem, og at tjene penge er den måde hvor de kan få deres drøm til at blive til virkelighed.

Selvom det kan være muligt at finde det ene produkt som alle gerne vil have, og blive rig ved at sælge det, så har de mest succesfulde virksomheder og personer blevet rig ved at skabe et produkt, tjent penge og geninvesteret de penge i jagten på den gode oplevelse for deres kunder.

Løsning: Brug de penge du tjener på at købe din frihed tilbage. I stedet for at bytte din tid for penge, som de fleste gør, så brug dine penge til at få mere tid med dine nærmeste.

Gør én ting bedre end alle andre

Vælg den ting som du allerede er bedre til end mange andre. Bare en enkelt ting. Bliv fuldstændigt fokuseret på den ene ting. Arbejd. Træn. Øv. Evaluer. Forfra.

Bliv selvkritiseret, og sørg for at du kan forsætte med at arbejde på hvert aspekt med denne ene ting.

Økonomisk succesfulde folk gør mindst én ting bedre end alle andre omkring dem. Det hjælper selvfølgeligt, hvis du vælger noget som også giver en masse værdi til verden omkring dig.

Perfektion er sin egen belønning, men perfektion kræver også en højere løn, mere respekt, en bedre følelse af at man har opnået noget, og alle disse ting fjerner din fokus på pengene.

Det er altså en Win-win.

Løsning: Hver eneste gang du er ved at miste koncentrationen, så mind dig selv om hvorfor du netop gør denne ting og husk dig selv på hvad dit mål er. Hvis det eksempelvis er at opbygge en virksomhed eller skabe et produkt, så forstil hvad der sker når du har fået den succes du drømmer om. Det er den bedste type motivation der findes.

Lav en liste med de 10 bedste mennesker i verden

Hvordan vælger du disse 10? Hvordan finder du ud af hvad der er bedst? Hvordan måler du deres succes?

Brug disse kriterier for at finde ud af og spore din egen fremgang i at blive den bedste.

Hvis du er en forfatter, så kan det være dine anmeldelser. Hvis du er musiker, så kan det være antal Itunes downloads. Hvis du er programmør, så kan det være antallet af folk som bruger din software. Hvis du er en leder, så kan det være antallet af folk som du træner og udvikler til at komme videre til større og bedre ting. Hvis du er en webshop ejer, så kan det være antallet af køb per besøgende eller hvor hurtig din levering er.

Ikke bare se op til andre succesfulde folk. Se hvad der rent faktisk gør at de har succes i dag. Derefter gå efter de kriterier som de har opnået, og brug det til at måle din egen succes.

Løsning: Du kan enten vælge at tage pen og papir, eller også åbne et word dokument på computeren. Lav din liste, beskriv deres årsag til succes og hæng den op et sted hvor du ser den hver dag. Brug det som motivation, og til at blive påmindet om din egen drøm om at blive rig, hver eneste dag.

Hold styr på din fremgang.

Vi har det med at blive det vi måler efter, så spor din fremgang mindst en gang om måneden, efter de paramenter som er vigtigste for dig.

Måske vil du gerne måle hvor mange mennesker som du har hjulpet. Måske vil du gerne mål hvor mange kunder du har tjent. Måske vil du evaluere de trin på din rejse, for at blive den bedste i verden til én enkelt ting.

Måske er det en kombination af det. Du kan eksempelvis prøve at lave betalte undersøgelser online for at forøge din indkomst en smule, for at forøge din indkomst.

Løsning: Skriv alt du opnår ned. Hvis du eksempelvis har et mål om at tjene en million kroner. Så kan du skrive ned hvor mange penge du har tjent i den indeværende måned, så du hele tiden kan følge din fremgang, fra måned til måned.

Lav rutiner som sikre at du opnår fremgang.

Glem aldrig at for at opnå et mål, så skal du lave dine egne rutiner.

Lad os sige at du gerne vil skrive en bog på 200 sider. Det er dit mål. Dit system for at opnå dette mål er at skrive fire sider om dagen. Det er din rutine. At ønske og håbe vil ikke få dig til at blive færdig med at skrive bogen, men at holde dig til din rutine vil sikre at du når dit mål.

Eller lad os sige at du gerne vil have 100 nye kunder igennem opsøgende salg. Det er dit mål. Din rutine er at skabe nyt indhold, nye videoer, nye podcasts eller hvad du end ønsker. Hold dig til den rutine og nå dine deadlines. Hvis dit indhold er fantastisk, så skal du nok ramme dine nye 100 kunder.

Ønsker og håb får dig ingen vegne. Men at holde dig til en plan og en rutine skal nok.

Lav dine mål, skab dine rutiner som hjælper med at opnå dine mål og derefter så spor din fremgang. Lav om på det som ikke virker. Forbedre det og gentag hvad der virker. Lav ændringer og arbejd hårdt hver eneste dag, for at gøre dig selv bedre end du var i går.

Snart så skal det nok gå godt. Du bliver fantastisk. Og en dag så er du i verdens klasse.

Inden du når at se dig om, så har du pludseligt opnået din drøm om at blive rig.

Løsning: Gentagelse er den måde hvor du kan skabe rutiner. Så det betyder at du skal sætte nogle klare mål, som du gentager hver eneste dag. Til sidst, så er dine rutiner så faste, at du gør dem helt automatisk.

Konklusion

Som du kan se, så er der mange gode råd som kan hjælpe dig på vejen til at blive rig. Men vigtigst af alt, så husk hvorfor du brænder for at opnå det. For hvis du altid husker hvorfor dit mål er at blive rig, så har du en drivkraft som er bedre end noget andet.

Jeg håber at du en dag når dit mål om at få succes og hvis du følger de overstående mål, så er jeg helt overbevist om at du nok skal blive rig en dag.

Hvis du kunne lide denne artikel, så kan du helt sikkert også lide: Tjen penge hurtigt – 15 effektive måder at tjene penge hurtigt på