Spring til indhold

Køb aktier for begyndere – Sådan kommer du i gang med aktiehandel (2024)

Køb aktier med denne guide som lære dig hvordan du køber og sælger aktier og laver aktiehandel i 2024

Vil du gerne lære hvordan du handler med aktier, samt hvordan du vurdere hvilken risiko de forskellige aktier har? Så skal du læse denne artikel.

Jeg vil lære dig strategier som kan få dig godt i gang med investering i aktier.

Investér i aktier hvis du gerne vil forøge din personlige formue og lær hvordan du kommer i gang med aktiehandel, så du får succes med din investering i aktier.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Køb aktier for begyndere – 3 nemme trin til at købe aktier

 • Trin 1. Vælg en handelsplatform – Vi anbefaler eToro som ingen kurtage har
 • Sæt penge ind på din handelskonto – Begynd med ned til 50 dollars
 • Vælg virksomheden du ønsker at investere i og køb aktier i dag

Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

Det er nemt at komme i gang med at investere i aktier. Du behøver hverken at være en professionel eller erfaren investor for at investere i aktier. Køb aktier på de større handelsplatforme hvis du vil i gang hurtigst og lettest med at lave køb og salg af aktier.

Hvorfor lave aktieinvestering?

Aktieinvestering har igennem de seneste 100 år været en lukrativ måde at investere sine penge. Aktier har igennem de seneste 100 år givet et gennemsnitligt afkast på 7% om året. Hvis du vælger en langsigtede investerings strategi, så skal du forvente at dit gennemsnitlige afkast kommer til at ligge mellem 5 til 10% årligt.

Når du køber aktier, så kan du vælge at være en aktiv investor, hvor du køber aktier med en forventning om at de stiger indenfor kort tid, for derefter at sælge dine aktier igen. Hvis du er en aktiv investor, så skal du nøje holde øje med dine aktier, og er ofte også forbundet med en højere risiko, men også en højere gevinst.

Du kan også vælge en mere langsigtede strategi. Køb aktier med en langsigtede strategi, hvis du vil beholde dine aktier i flere år.

Et eksempel på hvorfor investering i aktier er en god ide:

Hvis du investerede 500 kroner i aktier med 7% i årligt afkast for 10 år siden, så ville du idag næsten have fordoblet dine penge og idag havde 983 kroner, uden at have rørt en finger.

Hvis du for 100 år siden investerede 100 kroner i det Amerikanske aktieindex S&P500 i år 1900 så ville du i år 2000 have en formue på 1.600.000 kroner.

Der er vist ingen tvivl om at investering i aktier kan blive en rigtig lukrativ måde at investere dine penge.

Sådan finder du de bedste aktier?

Vil du købe de bedste aktier, for at få det højest mulige afkast, så er det naturligvis vigtigt at du laver din research. Du kan nemlig komme til at tjene rigtig mange penge på aktier, hvis du ve hvordan du udvælger de bedste aktier som du investere i. Ønsker du at lære om danske aktier så kan du læse vores artikel om Danske aktier.

bedste aktier
Genmab’s aktiekurs: Start 36 kroner – op til 1482 kroner.

Med overstående eksempel kan du se hvordan en aktie som Genmab’s er blevet 41 gange mere værd. Så hvis du F.eks. havde investeret 5000 kroner i denne aktie og ladet den stå, så ville du have 205.000 kroner hvis du solgte den.

Det kan godt være svært at finde en aktie med samme stigning som Genmab og selv professionelle investorer kan ikke ramme rigtigt hver gang. Så her kan du f.eks. vælge en investeringsforening hvor din aktieinvestering bliver spredt ud på mange aktier og du på den måde mindsker din risiko betragteligt. Dette vil resultere i et gennemsnitligt afkast, som ofte er bedste for nybegyndere som ikke har hele dagen til at studere aktier og tekniske analyser.

Men hvilke skal du vælge?

Det er blevet langt lettere at investere idag end det var for år tilbage og for nye investorer så er det ofte en god ide at starte stille og roligt ud med et lavere, men mere stabilt afkast. Her er investeringsforeninger et godt valg, som er en masse aktier som en forening køber og slår sammen i en ”pulje”. På den måde kan du med et køb af aktier i en investeringsforening, sprede din investering i aktier på flere hundrede aktier, med selv meget små beløb. Det betyder også at du sagtens kan investere i aktier, selvom du kun investere 1000 kroner om måneden.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Investér i aktier – Bedste sted at købe aktier?

Hvis du gerne vil i gang, så skal du vælge den platform hvor du kan investér i aktier. I gamle dage var det ofte noget man gjorde igennem banken, men idag så er de online handelsplatforme eller en såkaldt online børsmægler som de fleste vælger, da det er langt lettere og billigere at gøre det på den måde. Køb af aktier bør primært handles på en handelsplatform med lav kurtage.

Der findes flere forskellige handelsplatforme på nettet, men en af de mest populære platforme er eToro, som er en af verdens største Online Børsmæglere, som også er kendte for at være en Social Trading platform, hvor du kan følge og endda kopiere andre investorer.

Vores valg er eToro – Kom i gang på 5 minutter

eToro helt ideel både for begyndere, men bestemt også for den erfarne investor

Der er ingen tvivl om at valget falder på eToro som en helt oplagt handelsplatform til alle der gerne vil handle med aktier. eToro er en Social Trading platform hvor du kan følge andre investorer, og du kan endda også kopiere de professionelles investeringer helt automatisk.

På eToro kan du dog også handle med alt lige fra aktier, til råvarer, ETF’er og meget mere. Der er helt gratis kurtage på aktiehandel, hvilket gør eToro til en af de billigste platforme på markedet idag.

Derudover så er eToro også oplagt hvis du gerne vil handle med amerikanske aktier eller købe aktier i store globale virksomheder som facebook, apple, google og lignende virksomheder. Disse store globale virksomheder er også altid en god ide at have som en del af sin portefølje.

Fordele

 • Brugervenlig Platform
 • Dansksproget Platform
 • Dansk kundeservice
 • Ingen Kurtage eller administrationsgebyr når man handler med aktier
 • Mulighed for at CopyTrade

Ulemper

 • Begrænset med antal ETF’er
 • Ingen telefonsupport
 • Gebyr på 5$ for at hæve penge igen.

Sådan kommer du godt i gang

Når du skal i gang med at investere, så skal du starte med at købe din første aktie. Når man skal købe sin første aktie, så anbefaler jeg at du vælger et firma som man kender godt i forvejen. Jeg vil her vise hvordan du køber en aktie hos eToro. Hvis du ikke brugere eToro så fungere det meget ens på andre platforme også.

For at komme i gang hos eToro, så skal du gøre følgende

 1. Opret en konto hos eToro. Når du klikker ind på deres forside, så skal du klikke på ‘Tilmeld dig nu”
 2. Udfyld informationerne på siden.
 3. Gå til punkt ”Indbetal penge” som kan ses i venstre side. Minimum er 50 $
 4. For at investere med det samme, så anbefales det at du sætter dine 50 $ ind med betalingskort.
 5. Nu skal du blot bekræfte din e-mail adresse & så kan du succesfuldt handle aktier hos eToro.

Sådan køber man aktier

Skal du købe aktier på eToro, så er det ganske nemt, både køb og salg af aktier. Hos eToro er der både gratis kurtage og gratis aktiedepot, så du slipper for faste gebyrer. Du kan derfor handle kurtagefrit med rigtige aktier. Du kan også handle med CFD’er, som dog ikke er kurtagefri.

Når du har oprettet en konto hos F.eks. eToro, så kan du søge efter dine ynglingsaktier, som jeg vil vise dig nedenfor.

Når du har fundet de aktier du vil købe, så skal du blot lægge en ordre og voila, så er aktierne dine. Sådan køber du aktier, forklaret ganske enkelt.

Søg efter en aktie

På eToro vil du kunne se Coca Cola som er en kendt Amerikansk aktie som de fleste nok kender. Coca Cola er kendt for at være en stabil udbytteaktie som utroligt mange investorer har haft i deres porteføljer i årevis. Selv verdens mest berømte investor, Warren Buffet som stadig ejer dem.

coca cola aktier
Søg efter ”Coca Cola aktier”

Når du har fundet den aktie du gerne vil købe, som i vores tilfælde er Coca Cola, så skal du blot klikke på navnet.

Vælg antal du vil købe

coca cola udbytte aktie
Klik på ”Handl”

Nu skal du klikke på ”Handl” og vælge det beløb du ønsker købe Coca Cola aktie for eller vælge antal du ønsker at købe. Du kan mindst købe for 50$ som du kan se på billedet nedenfor. Du bør dog købe for et højere beløb, for at få mest muligt udbytte.

køb udbytteaktier
Køb Coca Cola aktier

Klik på ”Indbetal Penge og du kan derefter dine købe Coca Cola aktier eller en hvilken som helst anden aktie.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Copytrading

Kopiér professionelle investorers investeringer automatisk

tjen penge på copytrading 2
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

En af de helt nye muligheder for at investere i aktier, hedder copy-trading.

Copytrading er en ny måde at investere på og ganske interessant også, af den årsag at hvis du følger en dygtig investors investeringer.

Sådan kommer du i gang med copytrading

Copy Trading er ikke investeringsrådgivning. Værdien af dine investeringer kan gå op eller ned. Din kapital er i fare. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Det er ikke besværligt at komme i gang med Copytrading, hvis du vælger en platform som eToro. Når du har oprettet en konto hos dem, så kan du komme i gang med at investere.

eToro er skabt til social trading, hvilket betyder at det også er den mest attraktive handelsplatform der findes på markedet.

Når man copytrader, så betyder det at man udvælger den investor man vil følge, hvorefter eToro helt automatisk investere i det samme som investoren investere i. Når investoren investere, så vil dine penge blive fordelt i procent, så hvis din investor investere 30% i aktier, 30% i index og 40% i et valuta, så vil din personlige investering også blive fordelt sådan.

Du kan start med copytrading for kun 200 $, så hvis du gerne investere helt automatisk, så er copytrading en af de mest populære muligheder.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Opret din konto

copytrading etoro

For at oprette en konto så skal du gå til deres forside.

Så skal du udfylde dine informationer, for derefter at klik på ”Begynd at handle” i bunden.

Nu skal du indbetale minimum 200 $, og så er du i gang med Copytrading

etoro indbetaling

Når du har oprettet en konto, så kommer du ind på din eToro profil. Her skal du nederst i venstre side vælge ”Indbetal penge” og derefter vælge dit betalingskort.

Indsæt minimum 200 dollars. Det er en stor fordel at vælge betalingskort, da du kan komme i gang med copytrading med det samme.

Så er du hermed klar til copytrading, hvor alle handler kommer til at forgå fuldstændig automatisk. Copytrading er derfor oplagt til dig der fortrækker at lade andre stå for dine investeringer.

Vælg investor

tjen penge på copytrading 4
Tidligere afkast er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Nu er du klar til at investere, så nu skal du i menuen i venstre side klikke på ”Kopier folk”.

Her vil du få en liste med investorer, som du kan kopirer. Du vil kunne se deres afkast i løbet af de seneste 12 måneder, og du kan også selv søge efter en investor, som du vil kopiere.

Du kan sætte nogle kriterier for hvilken investor du ønsker at copytrade, som eksempelvis at investoren har haft over 20% i afkast i de seneste 12 måneder, hvis du ønsker det.

Så snart du har fundet en dygtig investor som du vil kopiere så skal du klikke på personen. Hvis du vil kopiere flere investorer, så er dette også muligt. Så hvis du eksempelvis har 1000 dollars eller mere på kontoen, så kan du sprede dig ud over 2 forskellige investorer hvis du hellere vil det.

Vælg dit investeringsbeløb

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Så snart du har udvalgt den investor som du vil copytrade, så vil du opleve at handlerne forgår på samme måde som hvis du køber aktier eller lignende værdipapirer.

etoro indbetaling

Den eneste forskel du vil opleve, er at du skal vælge hvornår din automatiske copytrade skal stoppe. Du kan eksempelvis vælge at stoppe din copytrade hvis din portefølje falder under 50% af din portefølje, så vil du automatisk sælge. Det betyder eksempelvis at med en investering på 500 dollars, så vil porteføljen blive solgt hvis den komme under 250 dollars.

Nu er du hermed i gang med Copytrading.

Fordele og ulemper

Fordele

Hvis du gerne vil investere i aktier, men fortrækker at en professionel investere for dig, så bør du afprøve copytrading.

Ulemper

Alle investorer kan være uheldige, så du bør vælge en investorer der har klaret sig godt i en længere periode.

Hvor meget kan du få i afkast: Det afhænger af den investor du følger. Nogle får høje afkast, mens andre får mindre. Husk at der er en risiko ved at investere med copytrading og at man derfor ikke er garanteret et afkast.

Omkostningerne for at komme i gang: Minimumsinvestering er 50 dollars.

Hvornår får du afkast: Hvis du overføre med kreditkort, så lander pengene på din eToro konto i samme øjeblik, og så kan du komme i gang.

Gratis Online kursus

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Deltag i det gratis Copytrading kursus på e-mail
Lær at kopiere en professionel med copytrading

Køb aktier med disse tips

Det er meget vigtigt at du kender forskellen på almindelige aktier og investeringsforeninger. For de fleste mennesker, så handler aktiehandel om at vælge imellem disse to typer investeringer.

 • aktier: Du kan vælge at købe enkelt aktier i forskellige virksomheder. Du kan starte med at købe en enkelt eller to aktier, for lige at dyppe tåen i aktiehandelsvandet. I stedet for at købe cola, så kan du købe aktier i cola, og i stedet for at købe en kop kaffe, så kan du købe aktier i kaffe. Men at opbygge en portefølje af mange individuelle aktier er muligt, men det kræver virkeligt mange penge for at få spredt dig på nok forskellige aktier, for at sprede din risiko.
 • Her kan du f.eks. vælge Nordnet månedsopsparing hvor du automatisk får købt dine aktier og investeret dine penge.
 • Investeringsforeninger: Disse investeringsforeninger lader dig for meget få penge investere i mange forskellige aktier med en enkelt handel. Investeringsforeninger kan investere i et Index, i mange forskellige aktier og globalt. Når du investere i en investeringsforening, så ejer du små dele af mange virksomheder. Du kan have flere investeringsforeninger sammen, for at opbygge en virkeligt diversificerede portefølje.

Fordelen ved investeringsforeninger er at du får spredt din investering, hvilket mindsker din risiko for at tabe hele din investering. Men de vil sandsynligvis ikke stige som en raket, som nogle almindelige enkeltaktier nogle gange gør. Fordelen ved enkeltaktier er at hvis du vælger de rigtige, så kan du virkeligt tjene mange penge, men oddsene for at en enkelt aktie vil gøre dig rig er meget lille.

For de fleste investorer, særligt dem som investerer deres pension, så er valget ved at investere primært i investeringsforeninger klart det bedste valg.

Lav et budget

Nye investorer har ofte to spørgsmål, når man kommer til dette trin i processen:

 1. Hvor mange penge skal jeg starte med at investere i aktier? Hvor mange penge du skal købe en enkelt aktie for, afhænger af hvor dyr denne aktie er. Prisen på en aktie kan variere fra få øre til mange tusinde kroner. Hvis du vil investere i investeringsforeninger, og har et lille budget, så kan du faktisk stadig få mulighed for at sprede din risiko, da de ofte ikke koster særligt meget per stk, og så er du stadig sikret at din risiko er spredt godt og grundigt i de fleste tilfælde.
 2. Hvor mange penge bør jeg investere i aktier? Hvis du investere igennem investeringsforeninger (har jeg nævnt at investeringsforeninger er hvad jeg fortrækker?), så kan du investere ret mange penge i aktier. Særligt hvis du har en lang tidshorisont før du skal bruge pengene igen. Du bør ikke investere dine penge, hvis du allerede inden du overvejer at investere dem, ved at du skal bruge pengene indenfor et år eller to. Hvis du gør det, er der en relativt stor risiko for at du enten ikke tjener noget på din investering, eller at du mister penge på den. Mange erfarende investorer, som investerer på den lange bane, investere alle de penge de kommer i nærheden af. Så hvis du har nogle penge du ikke skal bruge lige foreløbig, så invester dem!

Aktier og skat – aktiebeskatning

Nu hvor du skal købe og sælge aktier, så skal der også betales skat af det afkast du får på din aktieinvestering. Her bør du kende reglerne for aktiebeskatning, så du ikke snyder dig selv for nogle af de fradrag du kan gøre brug af når du handler med aktier.

Hos Nordnet behøver du ikke at udregne skat på dine aktier, da de står for at indberette det for dig helt automatisk, hvilket naturligvis letter dit arbejde. Men ellers så betaler du kun skat af de afkast du har på dine aktier. Du kan læse hvordan du udregner det på SKAT her.

Begynd at investere

Aktiehandel er fyldt med forskellige strategier og tilgange, men nogle af de mest succesfulde investorer, såsom Warren Buffet, har en strategi som er langt mere simpelt end alle de guides du finder online. De finder nemlig aktier eller investeringsforeninger som de tror på har en langsigtede vækst, og vælger den type investering. De bruger en såkaldt ’’køb og hold’’ investering med investeringsmuligheder, hvor de ved at de ikke skal bruge pengene indenfor de næste år.

Find derfor en investering, som du tror på har en lys fremtid indenfor de næste 10-30 år, og lad denne investering stå. Det er bedre at du starter i dag end i morgen på investering, så du ikke går glip af et potentielt afkast.

Køb og salg af aktier

Hvis du stadig syntes at det virker for komplicerede, så frygt ej. Da jeg startede med at investere i aktier, anede jeg ikke en dyt om køb og salg af aktier. Men hvis man gerne vil have en fuldstændig passiv indtægt ved aktiehandel, så er det uden tvivl muligt.

Du behøver ikke at have en særlig stor viden for at købe aktier. Alt du skal gøre, er at finde en række aktier eller en investeringsforening, hvor du har fået spredt dine investeringer bredt. Mange investeringsforeninger får udbytte årligt, så læg mærke til hvor meget udbytte de giver hvert år, og hvornår du får det. Hver gang du får udbytte, så kan du udnytte renters rente ved at geninvestere hele dit afkast igen.

Personligt så investere jeg som tidligere nævnt aldrig i enkelt aktier, da det er for komplicerede at finde ud af hvilke aktier der er en fremtid i, og hvilke der ikke er. Jeg fortrækker at investere i et Index eller investere globalt, hvor jeg får spredt min ene aktie i flere tusinder aktier. Det gør også at jeg ikke forventer at min investering stiger med 100 % i løbet af et års tid, men det gør til gengæld at jeg heller ikke taber hele min investering, hvis virksomheden jeg investerer i går konkurs eller mister 50 % af min investering, hvis aktien falder.

Det er lettere at holde styr på sine investeringer, hvis man ikke har 20 forskellige aktier at holde styr på, men bare kan nøjes med at følge en enkelt aktie. Når jeg investere i en investeringsforening som investere i Index, så fokusere jeg på at finde nogle investeringsforeninger so maksimalt har 0,5 -1 % årligt i ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Konklusion

Aktiehandel for begyndere behøver ikke være svært, og du behøver ikke have en fin uddannelse eller en stor viden om at handle med aktier. Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, så er den bedste tilgang ofte at du bruger så lidt tid på din investering som muligt. Du skal ikke lade dine følelser styre din måde at handle med aktier på. Køb aktier hvis du vil forøge din formue på den lange bane. Mange lader deres følelser styre deres investeringer, og når de ser deres aktie falde med 10 %, så skynder de sig at sælge, for at minimere deres tab. Det gør ofte at man træffer forkerte beslutninger og mister penge på sin investering.

Derfor så bør man finde aktier eller en investeringsforening, hvor du kan nøjes med at kigge på dine investeringer én gang om året, hvor du geninvestere det udbytte du får af dine aktier, og ellers så lader du dem bare stå. Du kan også vælge at automatisere dine investeringer med nordnets månedsopsparing, som automatisk investere hver d. 5 i måneden. På den måde kan du skabe en fuldstændig passiv indkomst.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale Aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er aktier?

Aktier er små andele af en virksomhed. Når du har aktier i en virksomhed, så ejer du en del af den og er blevet til en aktionær. Jo flere aktier du har i en virksomhed, jo mere har du at sige i den.

Hvor kan man købe aktier?

Du kan købe aktier igennem en online handelsplatform eller igennem banken. Vi anbefaler f.eks. eToro som ingen kurtage har på køb af aktier. Men en platform som Nordnet er også en af de populære handelsplatforme.

Hvordan kommer jeg i gang med aktiehandel?

Når du skal i gang med aktiehandel, så skal du blot oprette dig på den handelsplatform du har valgt, og derefter skal du overføre penge til den. Nu kan du udvælge og købe dine første aktier.

Hvordan kan man tjene penge på aktier?

Du kan tjene penge på aktier, ved at købe en aktie til en billigere pris end du sælger den til. Typisk vil man købe aktier i en virksomhed som man tror på vil blive mere værd på kort eller langt sigt.

Der er ingen krav om et bestemt beløb du skal købe aktier for. Du kan sagtens købe aktier for 500 kroner eller mindre, afhængig af hvad den eller de aktier du vil købe koster.

Der er ingen krav om et bestemt beløb du skal købe aktier for. Du kan sagtens købe aktier for 500 kroner eller mindre, afhængig af hvad den eller de aktier du vil købe koster.

Hvornår skal man betale skat af sine aktier?

Du skal først betale skat af dine aktier når du sælger dem, såfremt de er mere værd end da du købte dem. Det afkast du får på dine aktier skal du af de første 55.300 kr. betale 27% i skat af. Alt afkast derover betaler du 42% i skat af i år.