Spring til indhold

Bedste Danske aktier (2024) Top 7 gode aktier

Mange danskere fortrækker at købe danske aktier, da det giver en fornemmelse af at de er tættere på de virksomheder de investerer i.

Du vil i artiklen her finde nogle af de bedste danske aktier som er interessante at holde øje med, så du kan lære at finde de bedste aktier for dig og lære hvordan du køber danske aktier.

Nogle af de mest populære og velkendte danske aktier er f.eks. Vestas, FLSmidth & Co. samt Novo Nordisk. Disse 3 danske aktier kan du købe uden kurtage på den populære handelsplatform eToro. Her kan du indsætte penge at handle aktier for med dit betalingskort og bankoverførsel.

De 3 bedste danske aktier i 2024

  • Novo Nordisk – Det er en verdensomspændende virksomhed med kunder som altid har brug for deres produkter.
  • Vestas – En kæmpe virksomhed indenfor vind- og grøn energi som er kommet for at blive.
  • Lundbeck  – En stabil og stærk virksomhed med over 100 år på bagen.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Køb danske aktier – Trin for trin guide

Vi har lavet en simpel guide til hvordan du kommer i gang med at investerer i danske aktier nedenfor. Her kan du lære at vælge en handelsplatform samt se hvordan du kan købe dine første gode danske aktier allerede i dag.

Find en handelsplatform

Der kan være nogle forskellige ting du ønsker at kigge efter, når du skal vælge den bedste handelsplatform for dig. Det vigtigste du kan gøre er at finde en platform som giver dig mulighed for at kunne købe danske aktier med billig eller ingen kurtage, og det er ikke alle platforme der giver mulighed for dette.

danske aktier

I denne guide har vi brugt eToro, som er blandt de største og mest velkendte handelsplatforme, hvor der er 0% kurtage ved køb af danske aktier.

Opret en konto

bedste danske aktier

Når du klikker ind på eToro’s hjemmeside, så skal du taste dine oplysninger ind og derefter får du adgang til handensplatformen. Derefter skal du indsætte penge på din handelskonto.

bedste aktier

Så snart du har fået indsat penge på din handelskonto hos eToro, så kan du købe aktier. Vi anbefaler at du overfører pengene som dollars (USD) for at undgå ekstra veksle gebyrer. Du bestemmer selv om du vil overfører med betalingskort eller bankoverførsel og du skal mindst overfører 50 dollars.

Nu kan du købe danske aktier.

Køb danske aktier

Når du har overført penge til din eToro handelskonto, så kan du købe danske aktier.

novo nordisk aktier
Novo Nordisk aktier

For at finde de danske aktier, så kan du søge efter dem øverst i søgefeltet. Her kan du finde de danske aktier du ønsker at investerer i, læse om aktien, se udviklingen på kursen eller købe den.

For at købe aktien, skal du klikke på ”Handl”.

Når du har klikket på ”Handl” så kan du vælge om du ønsker at investerer for et beløb eller købe X antal aktier.

bedste danske aktier

Hvis du vælger at købe et bestemt antal aktier, så er det stort set det samme som at købe X antal aktier. Når du har valg antal eller beløb du ønsker at købe for, så klikker du blot på ”Åben handel” når markedet er åbent, mens der vil stå ”Indstil ordre” når markedet er lukket. Du ejer nu dine første danske aktier.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Gode danske aktier i 2024

Vi har her udvalgt nogle gode danske aktier som du kan læse mere om, for at finde ud af om det er de bedste danske aktier for dig. Som du kan se, så er det nogle af de større danske virksomheder som vi har udvalgt på listen. Der er flere aktier på i vores artikel om at køb aktier.

Vi anbefaler dig at sætte dig grundigt ind i de virksomheder du køber aktier i, så du selv kan vurdere hvilke gode danske aktier du ønsker at købe.

Novo Nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er blandt en af de største danske virksomheder og det er også en af de populære og gode danske aktier der findes, da de er blandt en af de største virksomheder i hele verden indenfor deres branche. Novo Nordisk vil altid have kunder til deres diabetesmedicin og derfor vil de altid have en omsætning. Du kan læse mere på deres investeringsside.

Lundbeck Aktier

Lundbeck virksomheden er en gammel dansk virksomhed som blev opstartet tilbage i 1915. I starten forhandlede de varer som kiks, sukker, sølvpapir og meget mere, men i de efterfølgende år udviklede virksomheden sig og Lundbeck gik derefter ind i farmaceutbranchen hvor de i dag er blevet en af de store spillere og er på OMXC25 indekset som en meget kendt dansk aktie.

Danske Bank aktier

Danske bank er Danmarks største bank og danske bank aktier har i mange år været blandt de gode danske aktier at investerer i. I de senere år har de været med i hvidvaskning skandalen, forkerte opkrævninger hos kunderne og andre uheldige sager, som har presset aktien ned. Men generelt så er bankaktier stabile aktier og de er forsat en enorm bank, så der er ingen tvivl om at de forsat er en interessant dansk aktie at holde øje med. Du kan selv læse mere på deres investorside her.

Vestas aktier

Vestas aktier er også blandt nogle af de gode danske aktier der findes. Det er også en virksomhed som langt de fleste kender til og da vi går imod en tid med grøn energi, så er vindenergi uden tvivl en del af fremtiden. Vestas aktier er blandt de bedste danske aktier at holde øje med og det kan du gøre på deres investorside her.

Mærsk aktier

Mærsk er en enorm virksomhed, som er kendt overalt i hele verden med deres store containerskibe. De forsætter med at udvikle deres virksomhed og de er forsat en interessant aktie at holde øje med. Du kan også følge deres investorside her.

FLSmidth & Co.

FLSmidth & Co. er en stor spiller indenfor produktion af teknologi til cementproduktioner. Det er en enormt stor og stabil virksomhed som har eksisteret i mere end 135 år. FLSmidth & Co. aktier er interessante at holde øje med hvis man ønsker en dansk aktie hvor virksomheden både er i Danmark samt udlandet. Hvis du vil vide mere om virksomheden, så kan du gøre dette på deres investorside her.

Pandora Aktier

Pandora er en stor smykkevirksomhed, som forhandler smykker i hele verden. Det er den nok mest volatile aktie her på listen, som fra lanceringen af aktien og til nu, har haft utrolig mange både op- og nedture. De har forsat en stor vækst og indtager nye markeder, og er derfor en interessant at følge med i. Du kan også læse mere på deres investorside her.

SKAT på danske aktier

I Danmark betaler vi skat på det afkast vi har fra vores aktier. Aktieskatten i Danmark for op til 55.300 kr. du tjener, er på 27%. Alt afkast du tjener som er mere end de 55.300 kr. betaler du 42% i skat af. Vi har i Danmark realisationsprincip på aktier som betyder at du først betaler skat af dit afkast på aktierne når du sælger dem.

Hvis du vil blive klogere omkring SKAT på danske aktier så kan du kan besøge skats hjemmeside hvis du vil vide mere her.

etoro
Opret konto hos eToro

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Populær investeringsplatform
Handel med et stort udvalg af danske og internationale aktier
Gratis kurtage på aktiehandel

Opret konto nu→ Din kapital er i fare. Andre gebyrer pålægges. Du kan få flere oplysninger på etoro.com/trading/gebyrer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke danske aktier bør jeg købe?

Afhængig af hvilken strategi og risikovillighed du har, så skal du købe de aktier der er de bedste danske aktier for dig. Vi anbefaler ikke konkrete aktier.

Hvilke af de danske aktier giver udbytte?

Der findes en masse danske aktier som giver udbytte. Du kan læse mere om de danske aktier ved at klikke her.

Hvor meget skat betaler man på danske aktier?

De første 55.300 kr. du tjener på aktier betaler du 27% i aktieskat, og alt afkast over 55.300 kr. betaler du 42% i skat af.