Spring til indhold

Den ultimative guide til at finde den bedste og billigste hosting

Du har besluttet dig for at du har brug for en hjemmeside til din virksomhed, blog, portefølje eller andre online eventyr. Uanset om hvad dine mål er, så ved du at din online tilstedeværelse er nødvendig i denne tidsalder.

Selvom du kan finde nogle gratis hosting sider, som også er kendt som et webhotel (som dog er sjældne, men bliver til tider fundet igennem eksempelvis WordPress), eller kan eksperimentere med forskellige typer hosting, så er der virksomheder som er villige til at sælge deres hosting til næsten ingen penge ved brug af disse typer hosting, hvor eksemeplvis domænet bliver wordpress.ditdomæne.dk

Til at starte med, så betyder gratis web hosting ofte at du som beskrevet ovenfor, får et subdomæne i stedet for det du selv gerne vil have. Derudover så er der strikse begrænsninger for antallet af besøgende, sider, båndbredde, lagerplads og meget mere. Disse muligheder er som regel ikke ideelle for dig, hvis du gerne vil have at din side skal komme højt på google med gode placeringer og mange besøgende. Det er ikke fordi de ikke kan optimeres til søgemaskinen, men mere fordi de ikke vil dukke op i toppen af søgeresultaterne i den nærmere fremtid.

Det er derfor at det er vigtigt at finde den bedste we hosting til din hjemmeside og dine mål, og det betyder ikke altid at du skal finde den billigste eller en gratis hosting. Der findes en masse ting du skal tage med i dine overvejelser, når du laver din research.

Hvilken hosting skal du have?

Så hvordan bestemmer du hvilken slags hosting som du skal bruge, og hvilken slags hosting løsning er den rigtig for dig? Alt får mange folk stoler på de navne som man ser i reklamerne på nettet. Men ved at virksomheden lægger alle deres penge i at lave en reklame, betyder også at de penge ikke bliver brugt på kundeservice, eller hardware som forbedrer løsningen for dig, (eller sænker prisen for dig).

Der findes flere hundrede hosting virksomheder, som tilbyder tusinder af løsninger. Hvordan kan nogen overhoved undersøge alle disse muligheder og finde ud af hvilken af dem der er den rigtige for dig?

Jeg har gjort arbejdet for dig, og lavet en liste som viser priserne, hvor meget plads de har, om der er backup eller om der er nogle start gebyrer.

Med denne liste, som du finder her på siden, så er du klar til at begynde søgningen og finde den bedste hosting / det bedste webhotel som passer til dine behov.

 

1. Definer din hjemmeside

Det er måske åbentlyst, men den ting som er den første som du skal finde ud af er hvilken slags hjemmeside du skal lave.

Er det en blog? Er det en online butik? En virksomhedshjemmeside til en offline virksomhed?

Derudover så skal du finde ud af kategorien for din side. Du skal tænke over hvad dine forventninger er, inden du kommer i gang. Der er mange som sætter en simpel blog op, og derefter finder de ud af at de også gerne vil sælge produkter. Hvis du skal sælge noget på din side, selvom det bare er et par ting, så er du nød til at få noget software der kan lave din hjemmeside om til en webshop.

Den type hjemmeside som du gerne vil have, bestemmer nemlig hvilken slags teknologi som du skal bruge, i form af software og applikationer. Du skal finde ud af hvilken hosting løsning som passer til dit behov.

Derefter så skal du finde ud af hvor travl din hjemmeside kommer til at blive. Du bør ikke have for høje forventninger til den i starten, så du køber en alt for dyr løsning. Det kan nemlig være en meget dyr omgang. Men du vil eller ikke købe en for billig hosting i forhold til de forventninger du har, da du kan risikere at siden fejler, når den engang bliver populær.

2. Vælg hvilken slags hosting du skal have

Lad os begynde fra starten. Hvad er hosting? Og hvorfor betyder dit valg af hosting udbyder og service overhoved noget for din hjemmesides ydeevne?

En udbyder af hosting levere teknologi og infrastruktur som din hjemmeside gemmer alle sine data på. Du har den fulde kontrol over din hjemmeside. Men den server som din hjemmeside er placeret på, har en stor effekt på din hjemmesides ydeevne. Det er også godt at vide at det kun er med nogle bestemte hosting services, at du selv kan kontrollere dine indstillinger på hjemmesiden.

Derfor er det vigtigt at du forstår følgende:

  • De forskelle typer hosting som er tilgængelige.
  • Hvilken der er bedst til din hjemmeside.
  •  

Hvad er delt hosting?

Ideel for: Nye virksomheders hjemmesider og blogs med lavt trafik.

Hver hjemmeside der eksistere, har en plads på en server. Uanset om det er din egen, eller en som er ejet af et hosting firma. Sådan er det bare. Men der er forskel på hvad der ellers er på den server med din hjemmeside.

For at holde omkostningerne lave for kunderne, så tilbyder mange hosting virksomheder det der er kendt som ’’delt hosting’’. Det betyder lige præcis hvad det hedder. Du deler nemlig pladsen med andre, som også har deres hjemmesider på denne server. I de fleste tilfælde, så vil du aldrig lægge mærke til at de andre hjemmesider eksistere. Men hvis nogen af dem pludseligt begynder at få meget trafik, og tager en masse plads af dine ressourcer, så vil din side kunne blive påvirket af det. Tænk på det som en anden person som får en virus i nærheden af dig.

Delt hosting er meget billigt og utroligt populær. Det er fordi delt hosting virkeligt er perfekt for nye virksomheders hjemmesider og blogs med mindre trafik. Jo større din virksomhed og hjemmeside bliver, jo mere kan du overveje en mere robust hosting løsning.

Hvad er cloud hosting?

Ideel for: Sider som har brug for at skalere op hurtigt og skal bruge en robust sikkerhed.

Cloud hosting er lignende med delt hosting på mange områder, såsom at mange domæner deler pladsen på den samme server som din hjemmeside er på. Når det er sagt, så håndtere cloud hosting denne type delt miljø mere effektivt end delt hosting. Men de kommer også med en højere pris, hvilket naturligvis også er forventet.

Cloud hosting:

  • Bruger et system af virtuelle servere til at hoste kundernes hjemmesider.
  • Dette virtuelle server system samler ressourcerne fra netværket af de fysiske servere.
  • Du kan let skalere op, for at følge en stor vækst i trafik, hvilket normalt ville have resulteret i at din side gik offline fordi du har overskrevet den tilladte båndbredde.
  • Du får lov til at lave en masse ændringer på dine servere uden særligt meget nedetid. Dette er meget eftertragtet til webshop ejere.

Hvad er VPS hosting?

Ideel for: Store virksomheder og webshops.

En virtuel privat server (eller VPS) er det næste skridt indenfor web hosting.

For kunder som er bekymret for sikkerheden, ydeevnen og deres servers indstillinger, så er VPS hosting altid et godt valg, eftersom at det giver dig bedre adgang til at kontrollere hver af disse. Og fordi du modtager en dedikerede og privat stykke af serveren, så betyder det også at du har meget mere kontrol over din server.

Kort sagt, så giver en VPS hosting dig meget mere kontrol, og din egen unikke IP adresse og en større portion af server ressourcer. Det er oftest det rigtige valg til større organisationer og online virksomheder.

Hvad er en dedikeret server hosting?

Ideel for: Store virksomheder

For dig derude som ikke vil have andre hjemmesider på den samme server som du selv har eller hvis du virkeligt har brug for fuld kraft på hele serveren til din hjemmeside, og så er dedikeret server hosting den bedste løsning for dig. Modsat VPS hosting, som bruger en lille fast del af serveren til din hjemmeside, så giver en dedikeret server hosting dig hele pakken.

Denne løsning er ideel for store virksomheder som går op i privatliv og sikkerhed, webshops med mange varenumre, og til andre som vil have evnen til at håndtere en hel backend af deres hjemmeside og dens servers indstillinger.

Hvad er managed hosting?

Ideel for: Hjemmeside ejere som ikke ønsker at håndtere det tekniske aspekt af hosting.

Managed hosting services er ofte forbundet med dedikerede server hosting, hvilket giver god mening. Ikke hver virksomhed eller udvikler som har brug for en dedikeret server til deres hjemmeside, gider alt arbejdet med at håndtere en backed teknologi (eller simpelthen ikke har tiden eller viden nok til det). Managed hosting giver nemlig alt håndteringen af backend til en ekspert i stedet for selve hjemmesideejeren eller udvikleren.

Du kan også finde managed hosting tilgængeligt for WordPress. Uanset hvilken platform du bruger, så er ønsket hvis man vælger en managed hosting, at ejeren eller udvikleren af hjemmesiden gerne vil fokusere fuldstændig på selve front end af din hjemmeside (udseendet, indholdet osv.), mens med managed hosting, så står eksperten for backend sikkerhed, opsyn med oppetid, software opdateringer og meget mere.

Hvis du vil have en robust hosting løsning, men ikke selv har mulighed eller lysten til dette ansvar, så er Managed hosting et rigtig godt valg.

Hvad er reseller hosting?

Nogle web hosting virksomheder tilbyder reseller hosting også. Det er meget brugt af web udviklere og bureauer som gerne vil sælge en web hosting service, men ikke har infrastrukturen og server teknologien til at gøre det.

Sådan fungerer reseller hosting:

  1. En kunde køber en dedikere en mængde plads og ressourcer fra en web host.
  2. De kan til gengæld videresælge den server plads som hosting løsning til deres egne kunder.
  3. Reseller hosting bliver også kaldet ’’white label’’ men bliver solgt med virksomhedernes egne navne.
  4. Nogle gange tilbyder host virksomheden som sælger reseller hosting teknisk support til dine kunder. Dette bliver stadig gjort under navnet af din virksomhed.
  5. Nogle web hosting virksomheder tilbyder også ’’white label’’ pakker og video guides som kan kickstarte virksomhedsmuligheden.
  6. Du skal huske at reseller hoting har utroligt meget konkurrence. Det er altså ikke nok at have en flot hjemmeside, og automatiske produkter, og så vælter salgene ind. Markedsføring er vigtigt og det kræver utroligt hårdt arbejde.

Den ultimative guide til at finde den bedste og billigste hosting

Hvad skal jeg vide om hosting / webhotel priser?

Billig hosting er ikke svært at finde. Det handler om at finde den mest stabile, som også møder alle dine krav.

Men når det kommer til priser, så er der som regel to muligheder at vælge imellem.

  1. Du kan betale hver måned for din web hosting løsning, hvis din hjemmeside kun skal være online midlertidig.
  2. Du kan i stedet for vælge en årlig betaling af din hosting løsning, hvilket ofte bedst kan betale sig.

De bedste og mest kendte hosting og webhoteller

Skal jeg bruge et domæne?`

Hver hjemmeside kræver et nyt domæne navn. Når du bruger de gratis hosting kontoer, så får du automatisk et sub domæne som eksempelvis:

https://www.wordpress.com/123456/ditdomæne.com

Som du kan se, så er domæne ikke helt ideelt. Det indikerer tydeligvis for alle der besøger din hjemmeside, at du ikke engang har dit eget domæne.

Dette kan ødelægge din professionelisme eller troværdighed hvis du har en virksomhed. Hvorfor? Fordi det er helt normalt at man i alle typer industrier har sit eget domæne.

Kunder eller læsere lægger mærke til at du ikke har dit eget domæne, og de syntes måske at det er mærkeligt. Som eksempel, så kunne man tro at virksomheden ikke er særligt stabil, eftersom at et domæne kun koster 50 kroner.

Et domæne er derfor ideelt. Sådan her ser et domæne ud:

https://www.ditdomæne.dk

For at få et nyt domæne navn, så kan du enten gøre det igennem en domæne service, eller igennem stedet hvor du køber din hosting. Typisk så er det bedre at købe så mange service igennem din hosting løsning som muligt. Det bliver nemlig oftere billigere på den måde. Denne løsning vil jeg anbefale på det kraftigste.

Når du bliver klar til at sammenligne hosting / webhoteller, så læg meget mærke til dem med gratis domæne registrering. Du ser kun den gratis tilføjelse, hvis du køber domænet sammen med delt eller cloud hosting, så det skal du også huske hvis du er en stor virksomhed eller webshop som kræver en robust hosting løsning.

Båndbredde

Ubegrænset båndbredde er ikke let at finde, særligt hvis du forsøger at find en billig hosting. Men når det er sagt, så er der et utal af hosting løsninger som giver mere end nok båndbredde til at din hjemmeside køre mere end godt.

Bare husk at ting som mængden af trafik som du forventer at du får på din hjemmeside på et tidspunkt vil dræne mængden af båndbredde på hjemmesiden såsom videoer og lignende.

Hvor meget serverplads skal jeg have?

Server plads er en anden ting som kan være svært at finde ubegrænset. Men de fleste hosting løsninger tilbyder serverplads opgraderinger i tilfælde af at du bruger mere end den begrænsning du har på din nuværende løsning.

Bare læg mærke til hvor meget serverplads du har i forhold til dine behov. Dette er virkeligt vigtigt hvis du har en meget tung hjemmeside med mange billeder og videoer.

Hosting sikkerhed

Selvom det er helt op til dig at sikre din hjemmeside for trusler, så bør din hosting service også tage sikkerheden af serveren og infrastrukturen meget seriøst. Det betyder:

  1. Inkluder en firewall på serveren.
  2. Sikkerhedsopsyn på serveren
  3. Tillbyde kunderne sikkerheds opgraderinger for DDoS, malware og spam beskyttelse.

Skal jeg bruge en backup af min hjemmeside?

Som en de af din server og hjemmesides sikkerhedsplan, så bør du også have automatisk backup af din hjemmeside. Der findes utallige af backup værktøjer som du selv kan installere. Men det er langt lettere hvis dine backups bliver skabt og lagret af din hosting løsning på en separat server.

Eftersom at backups ikke er svære at skabe for en hjemmeside, så er det ikke nødvendigvis noget som du bør forlange fra din hosting. Men hvis de tilbyder det, så ved du at du arbejder sammen med de bedste af slagsen.

Skal jeg bruge et SSL certifikat

SSL Certifikat er en anden del af hjemmesidernes sikkerhed, og noget som du ikke kan leve uden, hvis du har planer om at lave salg eller at indsamle kundernes oplysninger fra din hjemmeside. Et SSL certifikat krypterer nemlig laget mellem din server og dine besøgende, og vekslingen af data i sikkerhed fra hackere.

Som med backups, så er SSL certifikater ikke en nødvendig funktion på din hosting løsning, som de er nød til at tilbyde, særligt fordi virksomheder som ’’let’s Encrypt’’ tilbyder dem helt gratis. Men hvis du gerne vil have en strømlignet løsning, og få din hjemmeside online på ingen tid, så kan det godt være at du kan få dette SSL certifikat igennem din hosting udbyder som en tilføjelse.

Jeg vil uden tvivl anbefale alle at få et SSL certifikat, uanset om du sælger produkter eller ej.

Google ser et SSL certifikat som at være noget som alle hjemmesider bør have, og deres algoritme fortrækker det også.

 

Hvor brugervenlig er din hosting service?

Når du læser denne artikel, så ved du sikkert også at ikke alle som er i gang med at lave en hjemmeside, har de samme evner. Derfor så vil du også gerne vide hvor brugervenligt hver web hosting løsning er, til de forskellige typer brugere.

Det kan trods alt godt være at små virksomhedsejere med begrænset erfaring med software og kodning, kan blive en smule overvældet over VPS hosting og CPanel adgang. På den anden side, så kan det også være at en udvikler føler sig begrænset hvis de ikke får adgang til alle de værktøjer som de skal bruge for at gøre deres arbejde ordenligt.

Så mens du måske ser en liste med programmør og udvikler funktioner som Python, MySQL, PHP, SSH access, når du ser på de forskellige hosting løsninger, så handler det i stedet om at finde nogle hosting løsninger som taler samme sprog som dig, og er udviklet til dine behov. Når du kigger efter muligheder, så se hvordan de bliver beskrevet.

One-click install

Når du vælger et hjemmeside system, så har du sikkert hørt om systemer som WordPress, eller et webshop system som Magento hvor du skal installere softwaren på din server. Med et One-click install så behøver du ikke gøre mere end at klikke på en knap, og så er systemerne blevet installeret, og du kan komme i gang med at lave din hjemmeside.

Det er noget som du helt afgjort bør lede efter når du søger en hosting udbyder. De er nemlig utroligt lette at bruge og kræver ikke særligt meget viden. Bare læg mærke til om de tilbyder One-click install, når du vælger din hosting.

Trin 3. Sammenlign hosting

Afhængig af hvilken type hjemmeside du har brug for, og hvor meget trafik du forventer at du får på din hjemmeside, så kan du se efter hvor meget serverplads der bliver tilbudt hos de forskelling hosting udbydere.

Derfra kan du vælge hvilke priser du finder interessante. Der er dog ingen på listen som jeg ikke vil anbefale.

Så snart at du har fundet den hosting udbyder du syntes er spændende, så gå ind og se om de har one-click install. Hvis de ikke har det tydeligt markeret, så brug deres søgefunktion.
Når du har gjort dette, så burde du kunne finde den hosting løsning, hos den udbyder som du finder bedst for dig.

Konklusionen

Leder du efter den bedste hosting udbyder, til dit næste online projekt? Hvis det er tilfældet, så brug mit sammenligningsværktøj til at sammenligne de bedste platforme, så du kan finde præcist den mulighed der passer til dig. Alle på listen er gode valg, men nogle tilbyder billigere priser og andre tilbyder mere serverplads. Tjek dem ud og vælg en af dem.

Hvilken hosting bruger jeg?

Jeg driver selv en del sider i dag, og jeg har også prøvet utroligt mange forskellige hosting udbydere igennem tiden. Noget af det jeg har lagt mærke til er at der er kæmpe forskel på den kundeservice de yder, sammen med brugervenligheden. For de fleste hjemmesider, så er der ikke særligt meget forskel på hvilken hosting udbyder du vælger, medmindre du forventer at få flere hundrede tusinde besøgende om måneden på din hjemmeside indenfor kort tid.

Jeg bruger i dag One som efter min mening har alle de kvalifikationer som en hosting service skal have, og derudover så bruger jeg selv deres one-click install til WordPress som jeg har på stort set alle mine sider og jeg har ofte gjort brug af deres kundeservice, som virkeligt har været hurtige til at hjælpe mig, når det har brændt på. Jeg har aldrig nedetid på min side, hvilket også betyder utroligt meget, når man begynder at få mange besøgende på sin hjemmeside.

Læs også: Sådan laver man en blog på under 20 minutter


Sponseret