Spring til indhold

Hvordan laver jeg en blog på under 20 minutter – Gratis begynder guide

Jeg har lavet hjemmesider i flere år, og jeg har lært så utroligt meget teknisk, som virkede helt umuligt at lære i starten. I denne artikel så vil jeg forklare hvordan man laver en blog på en dag (ja faktisk på få timer) og give nogle tips til hvordan du gør din blog succesfuld.

  1. Opret en konto hos One.com
  2. Vælg et domæne navn (Bare rolig, jeg forklare dig hvad du skal vide længere nede)
  3. Installer WordPress med få klik
  4. Få trafik til din nye blog (jeg har nogle gode tips til dette)

Opret din blog hos One

Kom i gang med din blog på 5 minutter

Da jeg startede min første blog, så havde jeg ingen ide om hvordan jeg fik trafik til den, så det tog mig lang tid før det begyndte at tage fart. Jeg lærte nogle teknikker som virkeligt har fået sat fart på min egen fremgang, og jeg har nu startet flere succesfulde blogs og hjemmesider, og har tjent mange penge til mig og min familie. Og jeg har kun brugt WordPress til alle mine sider. Jeg vil forsøge at gøre mit bedste, for at dele det vigtigste jeg har lært igennem tiden i denne artikel.

Jeg kan nemt huske da jeg var nervøs ved at lave min første blog. Jeg var ikke så teknisk anlagt, og selvom at One har nogle billige webhoteller til en blog, så syntes jeg alligevel at det var lidt presset rent økonomisk. Og jeg må nok indrømme at det var den bedste investering nogensinde. Jeg har brugt One lige siden jeg startede mine blogs, fordi de er pålidelige og billige og har en super kundeservice, og så er de lette at starte en WordPress blog igennen.

Valg af hosting og domæne

Når du laver en hjemmeside, så vil du gerne have at der er en masse billeder og tekst som folk kan se. Disse billeder og tekst kommer til at være på en computer et eller andet sted i verden. Det er din Hosting. Når du køber hosting, så betaler du en virksomhed for at have dine hjemmeside filer tilgængelige for alle og enhver som går ind på din hjemmeside.

Du skal også vælge et domæne navn, som du kan oprette din One konto med. Et domæne navn er det .dk navn som du vælger, så når folk taster det ind, så finder de din hjemmeside. Denne hjemmesides domæne navn er pengeskole.dk som eksempel. Du kan også vælge .com eller .eu eller .net, men jeg vil uden tvivl anbefale dig at vælge .dk domæner hvis du skriver arikler på dansk og henvender dig til danskere, også selvom det kan være svært at finde et der er tilgængeligt. Ikke stress over at vælge dit domæne navn, fordi du altid kan ændre det senere, og det koster kun omkring 50-80 kroner for et nyt domæne.

Derudover så har ingen gratis blog platforme nogen teknisk support, som du får ved One. Jeg har før kommet til at ødelægge min hjemmeside, og kunne ikke få den op og køre igen, og jeg kontakte dem og 5 minutter senere så havde de en backup jeg kunne bruge.

 

Trin 1: opret din konto

Det første du skal gøre er at oprette din konto. Klik på dette link, så åbner der en ny side hvor du kan vælge hvilken type hosting du vil have hos One. Så kan du komme tilbage her til siden, for at følge min trin for trin guide til hvordan du laver en blog.

Når du opretter din konto, så kan du vælge nogle forskellige muligheder af de typer hosting der er tilgængelige. Her anbefaler jeg at du vælger Hosting starter’’ til din WordPress blog, hvis du kun har planer om en enkelt blog. Du kan altid vælge at opgradere til en af de større pakker senere. Du vil måske senere oprette flere blogs og hjemmesider (man bliver afhængig), og du kan altid opgradere din konto for meget få kroner, for at få en plus konto, hvilket tillader dig at få et ubegrænset antal WordPress sider på én konto. Ja ubegrænset! Endnu en grund til at jeg elsker One.

hosting muligheder one

Trin 2: Vælg et domæne navn

På den næste skærm så kan du vælge dit domæne navn. Det er .dk navnet på din hjemmeside (og jeg anbefaler dig at bruge et .dk navn og ikke et .com eller .net eller alt muligt andet).

Du kommer uden tvivl til at blive frustrerede når du kommer til dette trin, når du finder ud af at alle de korte og lette navne allerede er taget. Min anbefaling er at du ikke skal stresse over det. Det er let at få et andet domænenavn senere for mellem 50 og 80 kroner, og tilføje det til din konto. Ikke lad dette stoppe dig fra at komme i gang. Bare vælg et.

Et trick til at finde et godt domæne navn er at tænke på dit emne. Lad os sige at du skriver omkring makeup. Makeupguide.dk er nok taget, så tilføj et ord som passer ind, i starten eller slutningen såsom dinmakeupguide.dk eller makeupguidedronningen.dk osv. osv.

Igen, så lad være med at blive besat af det ’’rigtige navn’’. Alle de korte navne er næsten taget, og du kan alligevel få alle navne til at lyde gode, når du designer din side flot og har godt indhold på den. Husk nu hvor latterligt navnet ’’iphone’’ lød før vi alle begyndte at bruge det.

Nu skal du blot gå til kassen, og betale for dit domæne og så er du i gang!

vælg-domæne

Trin 3: Installer WordPress på din hosting

WordPress er software som bliver installeret på din hosting (den computer som gør din hjemmeside tilgængeligt for dine brugere). Som eksempel så kan du med WordPress uploade billeder og skrive tekst og lægge ud på nettet, i stedet for at skrive i koder. Med WordPress kan du skrive på din side meget let og hurtigt.

På de fleste hosting platforme, så er det besværligt at installere WordPress, og kræver at du skal uploade filer til en database og bruge FTP klient. På One, så har de en 1-click install med WordPress, som gør at det sker helt automatisk.

Start med at logge ind på din One konto. Derefter skal du vælge 1-click WordPress og installer din nye WordPress blog.

1 click install wordpress på one

 

Trin 4: Log ind på din WordPress side

Nu er One hosting delen færdig, og du skal nu næsten ikke tilgå din One konto igen, medmindre du skal oprette endnu en hjemmeside.

Nu skal du tilgå din WordPressside. Du logger ind på din WordPress side ved at gå ind på ditdomænenavn.dk/wp-admin (ditdomænenavn.dk er naturligvis det domæne navn du har valgt). Husk at tilføje /wp-admin bagefter. Det skal du skrive hver gang du vil logge ind på din side. Du kommer til at skrive det tusinder af gange i løbet af de kommende år, medminder du gemmer det som en genvej.

Nu skal du logge ind med det brugernavn og den adgangskode som du valgte da du installerede WordPress.

Tillykke! Du har nu lavet en blog med WordPress. Du har helt selv installeret WordPress og lavet din egen blog, helt uden hjælp fra andre. Det er som du selv kan se meget enkelt og lige ti.

Opret din blog hos One

Kom i gang med din blog på 5 minutter

Trin 5: Design din WordPress blog med et tema

Nu skal du give din blog sin egen personlighed med et såkaldt ’’tema’’. Et tema bestemmer hvordan din blog kommer til at se ud. Du kan igennem WordPress finde mere end 2000 forskellige temaer som er professionelt designet og bedst af alt, gratis.

For at finde et tema skal du logge ind på din WordPress admin og gøre følgende:

  1. Du skal vælge ’’udseende’’ i venstre side og derefter skal du vælge ’’temaer’’
  2. Nu kommer du til en masse forskellige temaer som allerede er installeret. Ønsker du at finde et nyt tema, så vælg ’’Tilføj nyt’’ i toppen af siden, eller vælg den store firkant hvor der står ’’Tilføj nyt tema’’
  3. Her finder du en masse nye temaer som du kan vælge
  4. Når du har fundet det rigtige tema, så vælg ’’installer’’
  5. Når temaet er installeret, så er alt du skal gøre at klikke ’’aktiver’’ og nu har din blog det nye tema.

Nu har du hermed gjort din blog klar, til at få en masse indhold på siden.

Hvordan man får besøgende på sin hjemmeside fra google

Nu har du en WordPress hjemmeside oppe og køre, og nu vil du naturligvis også have nogle besøgende på den. En masse trafik!

At få folk til din hjemmeside, og at begynde at tjene penge på den er super sjovt og du kan faktisk komme til at tjene rigtig mange penge på din blog eller hjemmeside.

Men det vigtigste du kan gøre nu er at få en masse besøgende fra google.

Skriv lange artikler

Det kan være at du måske tror at du skal skrive små korte blogindlæg, for at give nogle hurtige svar på de spørgsmål som dine besøgende har googlet. Men det virker ikke. Efter at have skrevet flere hundrede blogindlæg igennem de sidste par år, ja endda tusinde, så har jeg fundet ud af at de blogindlæg der er længst, er dem der ligger højest på google og også får mest trafik. Og det giver også god mening. For jo længere dine blogindlæg er, jo flere spørgsmål kan du få besvaret i disse indlæg, hvilket gør at dine besøgende bliver længere på din side, og det fortæller google at dine indlæg er hjælpefulde. Dine blogindlæg skal helst være over 1500 ord pr. artikel og gerne over 3000 ord, før det virkeligt skaber meget trafik, afhængig af hvilket emne du skriver om og hvor meget konkurrence der er.

Besvar spørgsmål i stedet for at give din egen mening

I stedet for at skrive indlæg som hedder ’’Hvorfor du syntes det er snyd at Photo shoppe sine billeder’’ så lav et indlæg som hedder ’’Sådan kan du bruge photoshop på dine billeder’’. Hvis du besvarer folks spørgsmål, så vil du få trafik. Siden handler ikke om dig, men i stedet for omkring dine læsere, så gør det spændende for dem at læse din blog.

Ikke giv op

Det er helt normalt når jeg starter en ny hjemmeside eller starter en ny blog, at jeg får under 50 besøgende om måneden i de første 5-8 måneder efter jeg har skrevet mit første blogindlæg. Det tager Google lang tid at teste din side, og se om den har fortjent at komme højere i søgemaskinen på Google. Men efter 8-12 måneder efter at du har skrevet dine indlæg, så begynder der at ske noget på google. Ikke mist motivationen fordi du ikke ser nogen fremgang på dine første 6 måneder. Det er sket for mig mange gange, og gør stadig selvom jeg har gjort det i flere år.

Opret din blog hos One

Kom i gang med din blog på 5 minutter

Sådan tjener du penge på din hjemmeside og blog

Hvis du er her, så er det sandsynligvis fordi du har lavet din hjemmeside eller blog med et formål. For de fleste mennesker, så er en stor del af formålet med deres hjemmeside og blog, at tjene penge på den.

Der er nogle forskellige måder som jeg bruger til at tjene penge på mine hjemmesider og blogs. Jeg har nedenfor listet op i hvilken rækkefølge jeg selv bruger dem til at tjene penge.

Affiliate marketing. Det er her, hvor du linker til andre virksomheders produkter og services, og får en kommission for at henvise kunder til deres virksomhed. Det letteste affiliate program at starte med er efter min mening partner-ads. Det taler vi mere om senere.

Google adsense. Uden en stor mængde trafik, så er det svært at tjene penge på google adsense. Årsagen til dette er fordi at man med google adsense tjener penge for hvert klik der er på de bannerreklamer man har på sin hjemmeside. Men man tjener ofte kun 10-20 øre pr. klik, hvilket gør at det kræves at man har meget trafik, før man begynder at tjene mange penge på dem. Ofte skal man regne med at 1000 sidevisninger giver mellem 6 og 30 kroner i indtjening. Jeg går derfor ikke rigtigt op i google adsense, før jeg har omkring 20.000 til 30.000 sidevisninger, men så begynder det altså også at blive sjovt.

Sponsorerede indlæg. Hvis du skriver om et bestemt emne, så er der med garanti også en virksomhed som sælger produkter, services eller ydelser som har samme målgruppe som du har. Og når du begynder at få mange besøgende på din blog eller hjemmeside, så kan du tjene mange penge på at sælge sponsorerede indlæg, hvor du henviser til disse virksomheders hjemmesider. Du kan måske endda bruge affiliate links i dine sponsorerede indlæg, så du ved siden af den betaling du får af virksomheden for at lave et indlæg om deres produkter, også tjener nogle penge på de henvisninger du får lavet.

Informations produkter. Dette er dine egne digitale produkter, som du sælger på din hjemmeside. Det kan være e-bøger, videoer eller alt du kan forstille dig at folk vil downloade. Jeg vil ikke anbefale dig at du bruger tid på at lave informations produkter, før du har et stort publikum og massere af besøgende på din blog eller hjemmeside. Og du skal kun begynde at sælge ting på din side, hvis du er villig til at forpligte dig til at bruge tid på siden efterfølgende, fordi så snart du begynder at sælge ting på din side, så bliver den mindre passiv.

Reklame: Hvis du er på dagpenge så læs denne guide om at lave en blog på dagpenge

Gør disse 10 ting så snart du har installeret WordPress

Når du nu har installeret din WordPress side, så skal du have den sat rigtigt op første gang, så du ikke længere behøver at fokusere på opsætningen af din side. Følg disse 10 trin før du gør noget som helst andet.

Sæt dine Permalinks op 

Hver gang du laver et nyt blogindlæg eller en ny artikel, så vil WordPress helt automatisk lave en URL (webadresse) for den side. WordPress har en ’’skitse’’ for hvordan denne adresse skal se ud, så den ikke bare er helt tilfældig. De dårlige nyheder er at denne webadresse, som WordPress automatisk vælger, ikke giver mening for nogen andre end dig selv.

Hvis du holder dig til den standard instilling som dine sider har, så vil adressen komme til at blive meget klodsede, som den du kan se på billedet nedenfor, som står ude foram ’’default’’.

blog-permalinks

Heldigvis er det let at ændre, og alt du skal gøre er at gøre som på billedet og vælge ’’post name’’ eller ’’navn på indlæg’’ som gør det langt lettere at huske, og så det giver bedre mening for alle der læser dine indlæg.

Lav backup af dine sider.

Det her er du nød til at gøre. Jeg har tidligere prøvet at arbejde flere måneder med en af mine sider, og pludseligt lavede jeg en fejl, som gjorde at alt var væk! Flere måneders arbejde var helt tabt og jeg kunne ikke genskabe det. Du er nød til at lave en backup af din side, i tilfælde af at du ødelægger noget på din blog.

Hvis du løbende gemmer en backup af din side, så betyder det ikke noget hvis der går noget i stykker, eller hvis dit indhold bliver slettet. Du kan hurtigt komme tilbage til en tidligere version af siden, og så er du oppe og køre igen.

Hvis du bruger en god host som One, så kan de godt lave en backup af din side. Hvis du har problemer, så bare hiv fat i dem og så hjælper de dig. Ellers så skal du bare bruge et plugin til at lave backup og du kan finde en masse der er lette at bruge.

Opret din blog hos One

Kom i gang med din blog på 5 minutter

Slet alle plugins og installer disse.

Plugins er små programmer som tilføjer funktioner til din WordPress hjemmeside. WordPress har allerede installeret nogle plugins når du installere WordPress og dem skal du faktisk ikke engang bruge. Så slet dem.

Nu skal du gå ind i sidemenuen og vælge plugin siden, og klik på ’’tilføj nyt’’ Den side, hvor du tilføjer plugins har en søgekolonne. Skriv hvert af disse navne ind i søgekolonnen og aktiver disse plugins:

  • Google analytics by Monstersights
  • Yoast SEO
  • Updraftplus – Backup/restore
  • Mailchimp for WordPress
  • Spam Honeypot by Matthew Turland

Installer et godt tema.

Et WordPress tema er hovedsageligt udseendet, som får din side til at se flot ud. Temaet bestemmer udseenet, skrifttyperne og funktionerne.

Der findes mange gratis WordPress temaer, og nogle er endda installeret allerede. Men det tema som jeg personligt bruger til de fleste af mine blogs og hjemmesider er ReviewZine som er et gratis tema som har alle de funktioner de fleste har behov for. Og så er det super let at gå i gang med som en nybegynder.

Begynd at skrive gode indlæg.

Nu er det på tide at du skal begynde og skrive. For at tiltrække en masse besøgende til din blog eller hjemmeside, så er det vigtigt at du skriver noget godt indhold, som ikke er for kort. En fejl som jeg ser ved rigtig mange som skriver indlæg og artikler, er at de kun skriver artikler på 300-500 ord. Og det var også nok i gamle dage, hvor der ikke var så meget indhold på nettet. Men min anbefaling er at du ikke må skrive blogindlæg som er under 1500 ord. Personligt så forsøger jeg at ramme omkring 2000 ord i gennemsnit i alle mine artikler, og til tider har jeg været helt oppe på 10.000 ord. Der er faktisk mange undersøgelser der viser at lange indlæg kommer højere på google. Årsagen til dette er, at google kan se at de besøgende på dine sider bliver længere og de får svar på alle deres spørgsmål, så de ikke behøver at komme tilbage og søge videre bagefter. Det belønner google med højere placeringer.

Brug Partner-ads til affiliate marketing.

Hvis du vil lave en passiv indkomst fra din side, så er det første affiliate program du skal oprette dig hos Partner-ads. Grunden til at jeg bruger partner-ads som mit fortrukne affiliate netværk, er fordi det er gratis at komme i gang med, og super let at begynde at tjene penge på deres affiliate netværk.
Du får din egen linkkode, som du bruger som gør at de kan spore dine besøgenes køb igennem din side. Udover det, så skal du kun tjene 100 kroner før at du kan få dem udbetalt, hvor mange affiliate netværk kræver at du tjener 1000 kroner eller mere før du får dine penge. Når du har oprettet dig, kan du begynde at tjene penge fra dem med det samme.

Hvis du vil tjene penge på din blog, så opret en konto hos partner-ads ved at klikke her. 

Lav dine affiliate links mere passive.

Hvis du vil have en hel passiv indtjening på din side, som jeg personligt fortrækker at have på mine sider, så vil jeg anbefale dig at bruge Commission Harvest. Commission Harvest sørger for at hvis du blot linker til de forskellige webshops og online services, så bliver de automatisk omdannet til et affiliate link. Udover dette, så sørger de også for at ændre affiliate netværk hvis annoncøren skifter netværk og meget, meget mere. Det der gør dette smart for dig som bruger, er at du ikke længere skal holde styr på dine affiliate links, men kun skal skrive godt indhold på din side og skaffe trafik, og så lave links til de forskellige steder hvor du normalt henviser til. Du kan starte med at bruge deres gratis version, hvis du har under 500 kliks på disse links om måneden, og senere opgradere når det bliver nødvendigt.

Bloker spam kommentarer

Du har måske lagt mærke til det plugin der hedder ’’Spam Honeypot’’. Det hjælper dig med at undgå en hel masse spam kommentarer, som folk skriver på din side. Men det fanger dog ikke det hele, men det hjælper meget.

Spamkommentarer får din side til at se træls ud, så derfor vil jeg anbefale dette plugin. Du kan faktisk gå ind i ’’settings’’ og klikke på ’’Discussion’’ på dit adminpanel i WordPress. Du kan endda fjerne muligheden for at skrive kommentarer på din side eller blot få en mail hver gang der kommer en kommentar, og så skal du først godkende den før den bliver publicerede.

Vær autentisk og hjælpsomt med dit indhold

Den bedste tilgang er at få en masse glade brugere på din blog eller hjemmeside. Skriv en masse artikler som virkeligt besvarer deres spørgsmål. Jeg forsøger altid på at besvare de spørgsmål måtte være om de emner jeg skriver om, ved at komme med svar jeg selv gerne ville have. Tilbyd produkter som dine læsere virkeligt får noget ud af. Så er chancen også større for at de klikker på dine links og giver dig en masse trafik på din side på den lange bane. Du kommer ikke til at fortryde det.

Ændrer dit kodeord på din side til et som er svær at gætte.

Du bliver måske overrasket over hvor ofte WordPress sider bliver hacket. Folk har computere der har algoritmer som forsøger at gætte adgangskoden på de forskellige WordPress sider hele tiden. Vælg en adgangskode som er unik og som du ikke bruger på andre sider. Helst en kode som ingen andre kan vide, såsom din folkeskolekærestes navn eller hvad det end måtte være.

Så er du i gang!

At lave en blog er spændende. Nærmest alle i verden har en computer og kan derfor tilgå dine tanker og ideer på din blog. Giv ikke op selvom du begynder at kede dig af at skrive efter få uger. Bare forsæt og lav en side som dine venner og bekendte bliver misundelige over. Ja, det kan endda være at dine ekskærester vil have dig tilbage igen.

Opret din blog hos One

Kom i gang med din blog på 5 minutter