Spring til indhold

Den store begynder Guide til affiliate marketing

Når du gerne vil tjene penge på din hjemmeside eller blog, så er affiliate marketing absolut en af de bedste værktøjer til at gøre det. Selvom at placere reklamer på din hjemmeside vil hjælpe din indkomst på siden, så tjener de størstedelen af bloggerne de fleste af deres penge igennem affiliate marketing.

Så hvad er affiliate marketing så? Hvordan kan du begynde at bruge denne slags måde at tjene penge på din egen hjemmeside eller blog? Lad os gå dybere ind i alt der er at vide om affiliate marketing.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

Hvad er affiliate marketing?

Lad mig nu være ærlig og starte ud med at fortælle: Affiliate marketing er ikke noget du bliver rig på med det samme, uden nogen form for hårdt arbejde. Hvis du vil tjene mange penge fra affiliate marketing, så kræver det meget hårdt arbejde og utroligt meget tid. Men den faktastiske ting ved affiliate marketing er at du kan gøre det mens du sidder derhjemme.

For at definere affiliate marketing, så tænk på din hjemmeside som en slags online markedsføring. I dag så lever vi i en verden hvor webshops og online køb er mindst lige så normalt som at handle i en butik på gaden, og flere og flere mennesker vælger at finde produkterne eller de forskellige services på nettet, som de har brug for i deres hverdag.

Så hvordan søger folk så på nettet, for at finde det de søger?

Med flere hundrede tusinder af webshops som findes online, så kan det være ret svært som forbruger at finde præcist den perfekt ting som de søger. Det betyder også at det bliver svært for mange online webshops, at sikre at de får nok trafik til deres hjemmesider.

Løsningen på dette problem for disse internetbutikker er at få andre hjemmesider til at drive trafik til deres sider.

Det er her hvor at dig som hjemmeside og blogejer kommer ind i billedet. Dem som har en hjemmeside kan nemlig lave en affiliate aftale med en forhandler (enten direkte eller igennem et affiliate netværk). Du skaffer trafik til forhandlerens side (ofte igennem nogle specifikke produkter eller services) ved at inkludere nogle særlige links i dit indhold på din hjemmeside eller blog.

Når nogen fra din hjemmeside så klikker på disse links, så er der en cookie som bliver gemt på din besøgendes computer, som fortæller forhandleren at lige præcist denne besøgende kommer fra din side. Og hvis denne besøgende vælger at købe noget på forhandlerens side, så får du en kommission af salgsprisen.

Vi kommer til at tale mere om hvor du placere disse links længere nede. Lige nu skal vi nemlig kigge på, og sikre at din affiliate marketing hjemmeside kan tjene penge.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

Sådan vælger du den rigtige affiliate marketing niche

At finde den bedre niche er en vigtig del af at lave en hjemmeside generelt set. Det giver dig nemlig et fokuserede publikum som har større sandsynlighed for at finde dig i søgeresultaterne.

Men hvordan ved du hvilke niche der kan give dig det bedste afkast med affiliate marketing? Lad os kigge nogle af de forskellige trin igennem, for at vælge den rigtige niche.

1. Identificer dine interesser

Du kommer til at lave en masse tekster omkring dit valgte emne. Hvis du vælger noget som du let begynder dig at kede dig ved a skrive om, så vil hjemmesiden ikke klare sig i særlig lang tid.

Men glem ikke at bare fordi du kan lide noget, så betyder det at du kan finde ud af at skrive omkring det. Altså det jeg mener er, at din tidligere viden kan blive ekstremt hjælpefuld, når du skal finde din niche at skrive om, men hvis du er villig til at undersøge emnet, så behøver du ikke at være en ekspert i din niche.

Men lad det ikke begrænse dig alt for meget. Hvis du er villig til at lave lidt research, så kan du blive en ekspert i din niche, uanset hvad det er.

Jeg vil prøve at bruge mig selv som et eksempel i det her tilfælde. Da jeg startede min egen hjemmeside / blog, så skrev jeg om privatøkonomi. Hvorfor? Primært fordi jeg elsker økonomi, og jeg elsker at hjælpe folk med at få en bedre økonomi. Derudover så vidste jeg en del om emnet, hvilket selvfølgelig også gjorde det sjovere.

For mig, så passede denne niche helt perfekt sammen med mine interesser og min tidligere viden. Men jeg har faktisk altid gået op i træning, kost og træningsprogrammer og har en stor viden omkring det. Så hvorfor har jeg ikke valgt at skrive om det så? Der er jo massere mennesker der søger på fitness og lignende hver eneste dag?

Fordi jeg virkeligt ikke går op i det mere.

Selvom nichen passer dine interesser og tidligere viden, så er det ikke sikkert at det er den mest profitable niche. Som eksempel så vidste jeg udmærket godt at fitness og sund livsstil virkeligt er en niche hvor jeg kan tjene mange penge. Men igen, så interesserer de mig overhoved ikke.

Så start med at vælge din niche, og lav en liste med emner som interessere dig, uanset om du allerede kender dem godt eller er villig til at lære mere om dem.

2. Se efter om der er online efterspørgsel

Populariteten på internettet er en ting som ændrer sig konstant. Til at starte med, så lad os se på hvad efterspørgslen er på dit emne.

Der findes en masse værktøjer til at tjekke om hvor mange søgninger nogle bestemte emner har, og hvor populært nogle bestemte nøgleord / søgeord er. Google Keyword Planner er et gratis værktøj inden i Adwords systemet, som tillader dig at se hvor mange søgninger der er på nogle bestemte søgninger og nøgleord indenfor et bestemt emne. Du kan se søgevolumen for de forskellige søgeord indenfor dit emne. Du kan tilpasse søgningerne som du ønsker, så du eksempelvis kan få en bedre ide om hvilket sted i verden disse søgninger er.

De højeste tal er de bedste tal. Det betyder nemlig at der er efterspørgsel på dit emne på nettet.

3. Se efter tegn på liv

Vil du gerne vide hvor meget interesse der er indenfor din niche ide? Så er det på tide at du får at se hvad dit potentielle publikum siger.

Dette kan du gøre ved bare at lave en simpel google søgning. Begynd at find niche blogs indenfor dit emne. Se om der er nogle veletablerede sider, og hvis ja, hvor mange der er. Får disse sider nogle besøgende? Hvordan reagerer folk på deres indlæg og artikler? Får de nogle shares på de sociale medier? Hvordan tjener de penge?

Ved at tjekke konkurrencen ud før tid, vil give dig en masse ideer til fremtiden. Husk på at selvom der er nogle veletablerede sider indenfor dit emne, så behøver det ikke at betyde at et bestemt emne er profitabelt fordi det er fyldt med konkurrence.

Hvis der er mange veletablerede og store sider indenfor dit emne, så er det sandsynligvi svært og tidskrævende at tjene nogle penge indenfor dette emne. Men du skal ikke give op allerede. Prøv lige at gå endnu dybere indenfor din niche.

Lad os gå tilbage til mit eget personlige eksempel. Jeg fandt emnet økonomi som er blevet dækket af mange hjemmesider og blogs online (og de fleste af dem vidste langt mere om emnet end mig selv!) Så derfor så valgte jeg at gå et spadestik dybere indenfor netop emnet økonomi og i stedet for, begyndte jeg at tale om investeringer og om at spare penge. På en måde så skrev jeg stadig om min oprindelige niche, men det var langt lettere at komme højere på google.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

4.  Se hvilken niche der har produkter at sælge

Du har sandsynligvis skåret din originale liste med niche ideer til få emner som virkeligt er populære online. Nu skal du finde den niche som du kan tjene flest penge på.

Affiliate marketing handler om at anbefale produkter eller services til dine læsere. Så nu er det på tide at finde du af hvilken af dine nicheideer som rent faktisk har produkter at sælge som folk vil købe.

Her er hvad du skal gøre: Tag den liste med nicheideer som du har og ved hver ide, så lav en liste med de problemer som folk oplever indenfor netop denne niche. Derefter lav en liste med produkter indenfor din niche som kan løse disse problemer.

Som eksempel, så lad os sige at din niche er cykeltøj til kvinder. Så kan nogle problemer som dit publikum møder være eksempelvis at det er svært at finde tøj som man kan ånde igennem når man svender, eller svært at finde det rigtige cykeltøj som kan holde en varm når der er vinter osv.

Nu er det på tide at finde ud af om de produkter rent faktisk bliver solgt online.

Partner-ads er en af de største danske affiliate netværk, og som også tilbyder et spændende affiliate program indenfor nærmest alle tænkelige nicher. Men deres side indeholder også alt lige fra forskellige annoncører og forhandlere, til bannere fra de forskellige programmer og meget, meget mere.

Prøv at kigge de forskellige annoncører igennem, når du har oprettet dig hos Partner-ads og se om de har en forhandler som passer til din niche og de produkter du søger.

Brug af affiliate netværk

Når du har lavet din niche hjemmeside, så er du klar til at tjene nogle penge med affiliate marketing. Du har flere muligheder nu: Enten så bruger du affiliate netværk som Partner-ads, hvor alle affiliate programmer er samlet hos en udbyder, eller også så tager du kontakt til de forskellige forhandlere og laver en individuel aftale med dem.

Lad os kigge på to af de mest populære affiliate marketing netværker i Danmark og hvordan du kan bruge dem på din hjemmeside eller blog.

Adservice

Adservice er blandt en af de største affiliate netværk i Danmark, og som giver dig mulighed for at tjene penge på trafik i utroligt mange forskellige nicher. Så uanset om du har en hjemmeside, en facebookgruppe eller lignende, så kan du lige så godt sørge for at tjene penge på alt trafikken du kan skabe hos Adservice.

Partner-ads

Partner-ads er et af Danmarks største affiliate netværk som er tilgængeligt i Danmark og sandsynligvis også det mest populære. De har været aktive siden 2002 så de er også nogle af de gamle drenge i gamet. De har over 700 partnerprogrammer fra annoncører og over 2000 aktive affiliate partnere (dig). Partner-ads har skabt over 468.000 salg og leads på kun 1 år i år 2017, med en konvetering på hele 4,98 % i gennemsnit over hele netværket.

Platformen er super let at bruge og tilbyder en masse assistance til nye affiliate partnere. De har også en masse guides på deres side som kan hjælpe dig i gang, men ellers så gør som, og skrive eller ring til dem. De er hurtige til at hjælpe og super dygtige.

Adservice

Adservice er også et dansk affiliate netværk, som dog også er i lande som Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og mange flere ande i europa, samt USA. Adservice har 1300 kampagner som er aktive, samt 700 annoncører. Udover det så har adservice 6100 partnere / Publishers fordelt overalt i verden. De har skabt 8.1 million konverteringer siden 2007.

Deres platform er let at bruge, men det tager lidt tid at blive godkendt hos dem som både annoncør og affiliate partner.

Kommissions struktur

Der er kæmpe forskel på de forskellige annoncører, nogle tilbyder 10 % i kommission pr salg, mens andre tilbyder helt op til 2100 kroner pr. salg. Det er annoncørerne der bestemmer.

Fordele

  • 700 annoncører at vælge imellem
  • De har nogle af de største annoncører såsom viaplay, Telia, Volkswagen og mange flere.
  • Sammenlignings feeds fra annoncørerne som virkeligt gør dit sammenligningsarbejde let.

Ulemper

  • Udbetalingsgrænsen er 1000 kroner

Dette er bare et par af de mange affiliate programmer der findes derude på nettet i dag. Det er dog også de mest pålidelige og som har fået de bedste anmeldelser på nettet. Afhængig af din niche, så kan du også blive involverede i nogle af de affiliate marketing programmer som er endnu mere specifikke for lige netop dig. Som eksempel så er der mange rejsebloggere der vælger booking.com’s affiliate program, og tjener kommission fra bookede hotelophold.

Sørg for at tjekke hvilke affiliate programmer som er tilgængelige for lige netop din niche.

Partner ads

Kommissions struktur

Partner-ads har ikke en bestemt kommissions struktur, eftersom annoncørerne selv bestemmer hvor meget de betaler deres partnere. Jeg har set alt fra 5 % og op til 50 % i kommission for hvert salg. Men nogle af dem tilbyder også en fast pris på eksempelvis 100 kroner pr salg.

Fordele

  • 800 annoncører at vælge imellem og flere bliver tilføjet hele tiden
  • Let brugerflade
  • Funktionel søgefunktion som hjælper dig med at finde den bedste annoncør til din side
  • Statistikker som viser præcist hvordan det går med din indtjening.
  • Du får allerede dine betalinger når din konto rammer kun 100 kroner

Ulemper

  • Du får ikke besked når en annoncør annullere en ordre.

Opret en konto hos partner-ads på under 2 minutter – klik her

partner-ads
Opret konto hos Partner-ads

⭐⭐⭐⭐⭐
Tjen penge på dine besøgende
Reklamer for over 1000 virksomheder
Få passiv indkomst

Direkte affiliate marketing samarbejde

Hvis du vil arbejde som en affiliate marketing partner for et firma som du virkelig kan lide, så er det ofte muligt at gå direkte til dem og forhandle en affiliate marketing pris, for at henvise kunder til dem. Mange virksomheder tilbyder affiliate programmer til dem som gerne vil reklamere deres produkter og services.

I nogle tilfælde, så vil det give god mening at lave et direkte samarbejde med affiliate marketing med et firma i stedet for at gå igennem et affiliate netværk.

Når alt kommer til alt, så afhængig det af din niche og kommissionen som du får i din niche. De affiliate netværk som vi har nævnt ovenfor, arbejder generelt set med både fysiske og digitale produkter. Selvom at de dækker en masse kategorier så kan det sagtens være at din hjemmeside er mere passende til en anden slags affiliate program.

Her kan direkte affiliate marketing samarbejde med bestemte virksomheder blive værd at prøve. Hold øje med hvad der er tilgængeligt i din niche online og se hvor du får den bedste kommission.

Det er selvfølgelig også muligt at du kan bruge begge metoder på en gang. Men for begyndende affiliate marketings partnere, så vil jeg helt klart anbefale dig et affiliate netværk. Derefter kan du gå i gang med at udvikle din affiliate marketing forretning, når du har fået noget mere erfaring.

Skriv indhold til din blog eller hjemmeside

Så nu er det på tide at du begynder at skrive noget indhold. Hvilken slags indhold bør du skrive? Hvad vil fange dine læsers opmærksomhed, til de produkter som du prøver at fremhæve? Og hvordan fremhæver du disse produkter uden at din hjemmeside kommer til at ligne én stor reklame?

Løs problemer

Som skrevet ovenfor, så talte jeg lidt om at skrive en liste med problemer som din niche møder og derefter finde produkter som kan løse deres problemer. Det er på tide at du tager et kig på den liste igen og tilføjer mere til den.

Du kan gå på de sociale medier, eller i nogle niche forums, hvilket virkeligt kan være en fantastisk måde at finde ud af hvilke problemer der er indenfor din niche. Surf på nettet en smule og se om du ikke kan finde nogle flere ting til din liste af problemer der skal løses.

Jeg håber at du nu har mellem 10 og 20 forskellige problemer som folk på nuværende tidspunkt har i din niche.

Gæt hvad: Du har nu 10 til 20 nye indlæg som du kan skrive.

Det bedste ved det hele, er at du allerede har lavet listen med produkter ovenfor, til at læse disse problemer, så anbefal derfor disse produkter i dine blogindlæg.

Ikke gør det som en reklame. Skriv som om det er en ven der giver et godt råd.

Som eksempel, lad os sige at din niche er investeringer. En af de største problemer når vi snakker investeringer er hvordan man finder den rigtige investering. Så skriv derfor et indlæg omkring hvordan du løser dette problem og tilføj et link eller to som er gode til dem som gerne vil investere.

Giv dine læsere indhold som rent faktisk hjælper dem. Vis din ekspertise på området, og så vil de have langt tørre sandsynlighed for at tage imod dine anbefalinger.

Anmeld produkter

Anmeldelse af produkter er en anden fantastisk måde at tilføje affiliate links til din hjemmeside. Du kan fortælle folk om dine erfaringer med et produkt eller service, og derefter link til produktet.
Sammenlignings artikler er en fantastisk mulighed. Du kan faktisk få flere affiliate links ind i din tekst.

Som eksempel, så lad os sige at din niche er fotografering. Lav en anmeldelse af kameraer, linser, filtre eller fotoredigerings programmer som du kender eller bruger. Skriv om hvilket mærke eller hvilken model du syntes er bedre end den anden. Derefter tilføj et affiliate link ind i teksten.

Du behøver sandsynligvis ikke engang at opmuntre folk til at købe produkterne. Din anmeldelse taler for sig selv.

Der er dog et ord, som er vigtigt når man skriver anmeldelser. Det er meget vigtigt at du forbliver ærlig. Hvis du laver nogle gode anmeldelser af produkter som du ikke har prøvet endnu, så er der en sandsynlighed for at produktet er værdiløst.

Når dine læsere ser falske anmeldelser, så skal de nok finde ud af det. Det vil sænke din troværdighed på siden og mindske din indkomst.

’’Sådan gør du det’’, indlæg

At skrive hvordan man gør noget indenfor din niche, er en fantastisk måde at linke til nye produkter. Hvis du bruger et bestemt værktøj eller produkt til at løse en bestemt opgave indenfor din niche, så lav et affiliate link til det!

En anden mulighed kunne være at skrive hvordan man bruger bestemte produkter i din niche. Her kan jeg gå tilbage til mit eksempel omkring investering. Her kan man skrive et indlæg omkring en bestemt platform og hvordan man bruger denne platform til at investere på den bedste måde som eksempel.

Afhængig af din niche, så er mulighederne nærmest endeløse.

Hvor skal man placere links og bannere

At placere et link i teksten bør gøres mest, uden at man lægger alt for meget mærke til det. Ikke tiltræk alt for meget opmærksomhed til dine links og bannere. Det er bedst at undgå ord som ’’klik her’’ eller ’’følg dette link’’. Det vil endeligt bare ødelægge dit indhold.

Prøv i stedet at inkludere links i teksten som du har skrevet, uden at tilføje ekstra sætninger som leder til udgående links.

Mange affiliate marketing programmer tillader også at du kan bruge bannere i dine indlæg, ligesom med links. Men vi vil ikke have at disse bannere ædelægger dit indhold i dine indlæg. Det vil kun chikanere dine læsere.

Prøv i stedet at tilføje bannere i din pause i teksterne, ligesom når du begynder på en ny overskrift. På den måde så vil det ikke virke som et forstyrrende element lige så meget. Du kan måske også inkludere bannere eller widgets i din sidebar. Bare sørg for at de ikke er i vejen for dit indhold, men stadig er synlige.

Konklusion

Affiliate marketing har bevist sig selv til at være en af de mest effektive måder at tjene penge fra blogs og hjemmesider på nettet. Det betyder ikke noget om du arbejder med et affiliate netværk eller direkte med forhandlerne selv. På begge måder så har du chancen for at tjene en god kommission mens man anbefaler produkter og services.

Er affiliate marketing på en hjemmeside et hårdt arbejde? Ja det er så. Men med dedikation til det hårde arbejde, så vil det helt klart betale sig.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

Læs også: Sådan laver du en blog på under 20 minutter