Spring til indhold

21 effektive måder at tjene penge på din hjemmeside og Blog

Nu hvor du har fået din hjemmeside online, så er det bare et spørgsmål om hvordan du tjener penge på den.

Når du har fået din egen One hjemmeside eller blog online (klik her for min guide), så er der en endeløs strøm at muligheder for at begynde at tjene penge!

Det er ikke unormalt at bloggere som virkeligt lægger deres tid og energi i deres hjemmeside, kan droppe deres hverdags arbejde en dag, fordi de kan få deres løn igennem deres blog.

Jeg er en af dem som får en stor del af min indkomst igennem mine blogs, og at tjene penge på en hjemmeside eller blog kan virkeligt give en stor frihed i hverdagen.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

I dag så vil jeg fortælle dig nogen af de bedste måder for alle, til at tjene penge på deres hjemmeside, med en masse praktiske tips som kan hjælpe dig med at komme i gang fra dag et.

Men lad være med at jagte dem alle sammen på én gang! Jeg vil uden tvivl anbefale dig at starte med en enkelt eller to fra denne liste, som passer med din hjemmeside, og virkeligt fokuser på dem først.

Lad os komme i gang med mine 21 måder at tjene penge på din hjemmeside og/eller blog!

Har du ikke en hjemmeside eller en blog endnu? Så kan du bruge denne guide som inspiration, til hvorfor du bør lave en!

Hvor mange penge kan man tjene på sin hjemmeside?

Da jeg startede med at lave mine egne blogs og hjemmesider, så undersøgte jeg ofte hvor mange penge man kunne tjene på sin hjemmeside eller blog, så jeg kunne se hvad jeg kunne forvente at tjene på min egen hjemmeside, når jeg havde haft den i noget tid. Jeg fik aldrig et svar jeg kunne bruge til noget, da jeg fandt ud af at der var en kæmpe forskel på hvad man kunne forvente sig at tjene på sin hjemmeside.

Men jeg vil her forsøge at svare på spørgsmålet ved at bruge en af mine andre hjemmesider / blogs som eksempel, hvor jeg tager udgangspunkt i min egen hjemmesides første leveår.

Efter måned 1.

Siden var lige kommet i gang, og jeg havde skrevet 9 artikler, med en hel masse indhold. Jeg havde ingen trafik på google, og derfor ingen besøgende. Jeg tjente 0 kroner.

Efter måned 2.

I måned 2 fik jeg skrevet 8 gode artikler, som igen havde en masse godt indhold, og jeg begyndte at få smidt nogle affiliate links og et par reklamer på hjemmesiden. Dog var der stadig ingen trafik, så jeg tjente stadig ingen penge.

Efter måned 3.

Her fik jeg skrevet 5 artikler, og stoppede med at masseproducere artikler til hjemmesiden. Jeg skrev nogle lange artikler og begyndte at planlægge nye indlæg hver mandag. Havde minimum 1 reklame med i hver artikel. Jeg havde forsat meget få besøgende, og jeg begyndte at få fokus på at tjene nogle penge på den. Det lykkes mig at tjene 60 kroner, og nu følte at jeg at jeg var i gang.

Efter måned 4.  

Nu begyndte der at ske noget. Jeg fik skrevet 6 indlæg i den fjerde måned, og det var endeligt begyndt at tiltrække en lille smule trafik. Det var ikke særligt mange besøgende jeg havde, men det lykkes alligevel at tjene 75 kroner i måned 4, hvilket virkeligt motiverede til at forsætte. Nu følte jeg at snebolden rullede.

Efter måned 5.  

Nu kom der endnu mere trafik, og jeg endte med at få skrevet 9 blogindlæg i måned 5. Her begyndte jeg at se at jeg kunne tjene gode penge på min hjemmeside, fordi nu begyndte der at komme en del mere trafik fra google på hjemmesiden, og intet ville tyde på at det stoppede. Jeg tjente hele 120 kroner i måned 5 hvilket jeg var ret høj på.

Efter måned 6.

I måned 6 publicerede jeg 6 indlæg, men forskellen fra denne måned og de sidste var at jeg allerede havde skrevet artiklerne på forhånd i ugerne op til, så jeg skulle i teorien ikke arbejde mere i den måned. Jeg kunne se at trafikken virkeligt begyndte at vokse og blive sjov at følge med på, selvom det i forhold til andre blogs nok stadig var et lille antal besøg jeg havde. Jeg tjente 213 kroner i 6 måned på min hjemmeside, og det bedste af det hele var, at det var fuldstændigt passivt.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

Efter måned 6 til 9

Efter det halve år var gået, så var det begyndt at blive rigtig sjovt at have en hjemmeside, hvor man tjente nogle penge. De næste tre måneder blev der skrevet 17 artikler og væksten af de besøgende på min hjemmeside sted med næsten 50 % hver eneste måned. Jeg kom til at tjene i gennemsnit 500 kroner om måneden, og med det stigende antal af besøgende på hjemmesiden, så kunne jeg også se en stigning i hvor mange penge jeg tjente på min hjemmeside.

Efter måned 9 til 12

De sidste 3 måneder i det første år af min hjemmesides / blogs levetid, så eksploderede væksten nærmest. Der blev publicerede 18 nye indlæg i de 3 måneder. Det der til gengæld er interessant, er at jeg faktisk i de tre måneder ikke skrev et eneste indlæg, grundet nogle andre projekter. De var planlagt til at blive publicerede, og jeg havde i månederne forinden skrevet disse indlæg. Jeg oplevede en vækst i de tre måneder på 200 % i alt, grundet at google var begyndt at finde min blog troværdig.

I bloggens levetid, så har jeg fokuseret på at have et enkelt affiliate link fra Partner-ads i hver eneste artikel, og derudover så skrev jeg indhold som kun var af høj kvalitet. Jeg tjente i gennemsnit 1122 kroner om måneden, hvilket var en fuldstændig passiv indkomst og som faktisk gjorde at jeg tjente penge mens jeg sov.  Altså, jeg vågnede bogstaveligt talt om morgenen og kunne se at der var kommet penge ind på min konto. Det er ret fedt, ikke sandt?

Efter 1 år.

Min hjemmeside har været online i lidt over et år nu, og jeg behøver faktisk ikke at skrive mere indhold på siden. Jo længere tid den er online, jo mere vækst oplever jeg at den får, og jeg er også begyndt at få en højere indkomst efterfølgende. Den har nu eksisteret i lidt over et år, og tjener cirka 2000 kroner hver eneste måned, uden at jeg skal fortage mig noget som helst.

Og det bedste af det hele? Den blog tog mig kun 20 minutter at lave i sin tid. Jeg brugte faktisk selv denne guide.

Her er 21 effektive måder at tjene penge på din hjemmeside eller blog som jeg enten selv bruger idag og har haft succes med, eller selv kommer til at bruge i fremtiden.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

1. Affiliate marketing

Hvis man er en affiliate partner, så betyder det at du reklamere for et produkt eller en service for dine besøgende på din hjemmeside, og til gengæld så tjener du kommission hvis der bliver solgt et produkt igennem dit link.

Opret dig hos Partner-Ads for at få adgang til over 800 affiliate programmer, som inkluderer nogle store virksomheder fordelt over 20 kategorier. Der findes helt sikkert en eller flere til dig.

Derefter så skal du bare inkludere et affiliate link, når du nævner et produkt fra en af dine valgte partnere på din hjemmeside.

Årsagen til at jeg har valgt at sætte affiliate marketing som nummer et på listen, er fordi at det ofte er den letteste måde at tjene penge på din hjemmeside med, da du kan komme i gang med at få dine første besøgende konverterede om til betalende affiliate kunder allerede først dag du starter.

Derudover så kan du virkeligt tjene mange penge ved at lave affiliate marketing, og det er også den måde jeg personligt tjener flest penge på mine egne blogs og hjemmesider. Det er let at sætte op, og du behøver derfor ikke at skulle vide noget som helst teknisk for at komme i gang.

Det bedste af det hele? Du kan tjene penge fuldstændig passivt.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

Relaterede artikel: Den store Begynder guide til affiliate marketing

2. Tilbyd rabatkoder

Tilbyd rabatkoder med affiliate links. Folk leder ofte efter gode tilbud og rabatter, og almindelige rabatkoder for alt lige fra tøj til rejser og ferier er noget som mange besøgende kan blive glade for. Hvis du kan finde nogle gode nogle, så kan du også få en god indtjening selv, udover at du kan spare dine besøgende penge.

3. Commission Harvest

Commission Harvest er et program som du kan installere på din hjemmeside, for automatisk at tjene penge på dit indhold.

Hvis du linker til en annoncør, som er en del af Commission Harvests 15 annoncører, så vil dine links automatisk blive lavet om til et affiliate link!

Du bliver betalt hvis en besøgende laver et køb igennem dit link. Kommissionen kan variere fra 2 % og til over 50 % af salget.

4. Banner og Display reklamer

Du kan let registrere dig hos et reklame netværk som Google Adsense ved at kopiere og indsætte en kode på din hjemmeside, som laver reklamer som er relevante for dine besøgendes tidligere søgninger på nettet.

Der bliver vist forskellige typer reklamer fra en hel masse forskellige annoncører.

Du bliver betalt hver eneste gang en af dine besøgende klikker på en reklame, som også er kendt som CPC reklamer, eller ved hver 1000 visninger, som er CPM reklamer.

5. Sælg reklameplads

Du kan også vælge at sælge bannerreklamer direkte til virksomheder med relevante produkter eller services. Denne mulighed kan du muligvis tjene langt mere på, da du selv bestemmer hvor meget du vil have for at have reklamerne på din hjemmeside.

Alt du skal gøre er at finde en virksomhed som gerne vil sponsorere forskellige blogs. Du kan selv forslå en pris for eksempelvis dit sidebanner eller top banner om skal koste xxx antal kroner om måneden.

Hvor meget du bliver betalt afhænger af hvor mange besøgende du har, så jo flere besøgende du har jo mere kan du forlange for reklame pladserne.

Den gode ting ved denne tilgang er at hvis du virkeligt får meget trafik på din hjemmeside fra en masse forskellige kilder, så kan du sagtens forlange op til 10.000 kroner om måneden eller mere for en enkelt reklame. Det er selvfølgelig også en ulempe hvis du ikke har særligt meget trafik på din hjemmeside.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

6. Sælg igennem dit nyhedsbrev

Det de fleste bloggere fortryder, når de starte en blog er at de ikke begyndte at lave en e-mail liste til deres nyhedsbrev tidligere.

Lav en konto hos eksempelvis Mailchimp fra dag ét af, for at skabe en forbindelse med dine besøgende, for at kommunikere med dem efter de har forladt din side.

Du kan sende dem e-mails hvor du anbefaler produkter som de måske er interesserede i (affiliate reklamer), og tjene kommission hvis de køber noget. Det er fuldstændig gratis, så hvorfor ikke udnyt den chance?

7.  Tekst links reklamer

Sælg tekst links til annoncørers hjemmesider, og tag en fast pris hver måned (200 kroner som eksempel) eller tag betaling for hvert klik.

Der findes en masse købere derude, som gerne vil købe denne type reklame.

8. Sponsorerede indlæg

Dette er en reklame i form af en artikel, som oftest indeholder en virksomheds hjemmesides link.

De sender dig måske artiklen, men hvis du kan skrive indholdet for dem, så kan du tjene flere penge, fordi du også skal tage penge for din egen tid.

Du kan tjene mellem 300 og 2000 kroner for et Sponsorerede indlæg, afhængig af hvor populær din hjemmeside er.

Du kan eventuelt tage kontakt til virksomheder indenfor din niche og sende et forslag til hvordan i kan lave et samarbejde som begge parter får et udbytte af.

9. Produkt anmeldelser

Bliv betalt af virksomheder for at lave anmeldelser af alle mulige slags produkter.

Du kan tage kontakt til virksomheder som har produkter du gerne vil teste, og forslå et samarbejde, hvor du ved lancering af nye produkter laver en anmeldelse imod at du enten får produktet i betaling, eller får produktet samt betalig, for at henvise til dem på din hjemmeside.

Det der er interessant ved produkt anmeldelser, er at ikke nok med at du kan blive betalt af virksomheden

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

10. Digitale produkter

E-bøger, grafisk design og podcasts, er alle eksempler på digitale produkter, som kan hjælpe dig med at tjene passive penge på din hjemmeside.

Du kan nemt tage 30 kroner for en e-bog på 5000 ord, og hvis du sælger 20 e-bøger om måneden, så vil det hurtigt løbe op, og blive sjovt.

Digitale produkter er rimelig lette at lave, og når du først har lavet det digitale produkt som du gerne vil sælge, så har du som regel ingen omkostninger ved at sælge produktet og det er derfor en 100 % avance.

11. Fysiske produkter

Brug din hjemmeside til at sælge dine egne fysiske produkter også. Som eksempel så kan du lave og designe dine egne T-shirts. Du kan finde mange forhandlere på nettet, som kan hjælpe dig og så sender de endda også varen for dig så du overhoved ikke skal gøre noget. Brug eksempelvis Spreadshirt.

Når først du har fået meget trafik på din hjemmeside, så kan du virkeligt få en seriøs indkomst med at sælge fysiske produkter. Hvis du vælger at gøre brug af en virksomhed som mellemled, som håndtere bestillingerne og sender varen ud for dig, så kan du også tjene penge på din hjemmeside uden at skulle røre en finger.

Du kan også starte en webshop, hvor du kan vælge en niche som du interessere dig for, som eksempelvis billige-hundebure.dk(reklame) som er startet af hundeejere der elskere hunde. Find en niche, som du interessere dig for og kom i gang med din hjemmeside.

12. Premium artikler

Hvis du kan lave noget virkeligt brugbart indhold, så kan du tjene penge på det.

Lad os sige at du har en gaming hjemmeside og du har mulighed for at dele nogle strategier i en artikel. Du kan gøre kunderne interesserede ved at dele nogle tips og derefter linke til en side som kun er for betalende læsere og som er beskyttet af en adgangskode (det er en mulighed i WordPress), med værdifuld information.

Læserne får en adgangskode til dit Premium indhold efter at de har betalt. Du kan tage alt hvad du har lys til, men en pris på mellem 20 og 100 kroner er nok mest realistisk for sådan nogle artikler.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst

13. Medlems forum

Lav et ’’Kun for medlemmer’’ forum til din side, igennem et gratis WordPress plugin såsom BBPres. Du kan på den måde tjene penge på det, ved at lave et månedligt abonnement eller en engangsbetaling.

Hvor meget du kan tjene afhænger af hvor meget værdi du kan skabe for dit forums medlemmer igennem netværk og gode tips.

14. Lav et online kursus

Lav et online kursus på din hjemmeside. Dette er en anden slags betalt Premium indhold, hvor besøgende får adgang til noget udvidet indhold og flere informationer.

Dette kursus kan blive sendt automatisk til dem som betaler med eksempelvis Aweber.

15. Lav dit eget affiliate program

Når du har lavet dine egne produkter på din hjemmeside, såsom et online kursus, eller en e-bog, så kan du lave dit eget affiliate program for at få flere affiliate partnere til at dele det. Dette kan lede til flere salg af disse produkter og mere trafik på din hjemmeside. Det er en Win-Win og du kan bruge Partner-ads som du også selv får affiliate programmer fra. Når vi snakker affiliate, så bør du også holde øje med Amazon som uden tvivl kommer til at være en del af fremtidens e-salg. Læs evt markedsføring på Amazon tips og få inspiration.

16. Lav en ’’Hyr mig’’ side

Når du laver din egen hjemmeside, så får du nogle nye evner og færdigheder, som kan hjælpe dig med at tjene nogle penge.

Lav derfor en ’’Hyr mig’’ side, og tilbyd på freelance niveau at lave blogs og Tekstforfatter jobs til at starte med.

På den måde vil du løbende kunne tjene penge igennem din hjemmeside, udover dine reklame indtægter.

17. Spørg efter donationer

Du kan tilføje en helt simpel Paypay donations knappå din hjemmeside og spørg om folk kan donere et par kroner (som eksempelvis at give dig en kop kaffe) hvis de kan lide dit indhold.

Hvis du ikke spørg efter det, så får du det ikke.

18. YouTube videoer

Lav video indhold til din hjemmeside, som kan hjælpe med at holde dine besøgende underholdt, men også kan tjene penge.

Du kan tjene penge på at uploade videoer til YouTube og oprette en Google Adsense konto – Læs min guide om at lave en YouTube kanal og tjene penge på den her.

Derefter så læg disse videoer på din blog. Hvis dine videoer går viralt, så kan du tjene mange tusinde kroner på reklame indtægter.

19. Tilbyd freelance tekstforfatter arbejde

Du kan let tjene mellem 200 og 500 kroner for at lave freelance tekstforfatter arbejde for virksomheder eller andre privatpersoner med blogs og hjemmesider. Der er et kæmpe potentiale for at finde virksomheder som gerne vil have lavet tekstarbejde, og du kan lige så godt bruge din hjemmeside som reklamesølje. Derudover så findes der også utroligt mange virksomheder derude som gerne vil have oversat deres hjemmesider til andre sprog. Er du dygtig til andre sprog, så kan du også tjene penge på at oversætte tekster.

20. Konsulent arbejde

Hvis du er en ekspert på dit område, så kan du dele noget af din viden og til gengæld så kan du tage en timepris for at være konsulent.

Reklamer igennem din hjemmeside om at du gerne vil give din ekspertise. Du kan gøre det med direkte kontakt til kunderne, men også igennem webinars og podcasts eller endda skype opkald, hvor de besøgende betaler for at få din vejledning.

Hvis du er en dygtig konsulent med en stor viden indenfor lige præcist dit erhverv, så kan du tage en højere timepris og du kan sagtens kombinere dette konsulent arbejde med at du driver din hjemmeside eller blog så du ender med at have to indtægter.

21. Sælg din hjemmeside

Når din hjemmeside allerede tjener penge, og modtager en masse god trafik, så har du en vare som har stor værdi.

Du har mulighed for at sælge din hjemmeside igennem sider som Saxisnår tiden er rigtig, eller hvis du går død i at lave nyt indhold og muligvis skal bruge pengene til noget andet.

Du kan forvente at tage mellem 12 og 24 måneders indkomst på din hjemmeside i pris, hvis du en dag beslutter dig at sælge den.

Kom i gang!

Denne liste er bare toppen af isbjerget. Det er meningen at det skal inspirere dig til at komme i gang med at enten lave din hjemmeside, eller tage den til det næste skridt og du skal vide at der er kæmpe muligheder for at tjene penge på din hjemmeside hen af vejen.

Hvis du ikke har fået lavet en blog eller hjemmeside, så kom i gang nu. Klik her for min trin for trin guide til at lave en WordPress side.

Du behøver virkeligt ikke at være et teknisk geni, for at lave din egen hjemmeside. Jeg vidste intet overhoved da jeg startede.

Opret en konto hos Adservice

⭐⭐⭐⭐⭐ Tjen penge på dine besøgende Reklamer for over 100 virksomheder Få passiv indkomst