Spring til indhold

Kviklån som lånetype – hvornår og hvordan?

Kviklån som lånetype - hvornår og hvordan?

Når man befinder sig i en situation, hvor man mangler penge her og nu, er kviklånet den mest oplagte lånetype at anvende

Hvad indebærer et kviklån egentlig?

Ordet kviklån dækker over lån, som udbetales meget hurtigt – ofte samme dag, man er blevet godkendt til et. Processen med at optage et kviklån er meget mere simpel, end hvis du skal optage et mere traditionelt banklån. Normalvis skal du hverken berette om, hvad lånet skal bruges til eller lægge en masse dokumentation omkring dine økonomiske forhold for at få berettiget et kviklån.

Et kviklån bruges som oftest til at låne mindre beløb, som kan bruges på uforudsete regninger, en ny computer eller en tiltrængt ferie. Det er altså ikke et kviklån, man skal gå efter, hvis man mangler penge til indskuddet til en lejlighed eller skal optage et løbende SU-lån. Men her og nu-opståede udgifter, som der ikke i forvejen var budgetteret med, kan sagtens blive dækket af penge fra et kviklån.

Sammenlign de forskellige kviklån

Når man skal finde det kviklån, som passer ens lånepræferencer allerbedst, så kan man med fordel sammenligne de lån, der findes forinden. Således sikrer man sig, at man vælger det bedste lån og ikke bare tager det første det bedste, som muligvis viser sig ikke at være et attraktivt lån. Der eksisterer adskillige tjenester online, hvor du kan sammenligne forskellige lån, som alle falder inden for de kriterier, du har opsat.

Sammenlign kviklån og føl dig mere sikker på, at du vælger det bedste lån for dig. Selvom man ofte har brug for at låne penge hurtigt, når man ønsker at optage et kviklån, så kan det godt betale sig alligevel at bruge lidt tid på at kigge på de forskellige lånemuligheder.

Få sammenlignet flere forskellige lån – Læs mere her.

Der kan være meget stor forskel på, hvor høj renten er og hvor hurtigt du skal tilbagebetale forskellige lån, så der kan være mange penge at spare ved at undersøge sine muligheder.

Overvej dit behov

Inden du kaster du ud i at optage et kviklån, så overvej først et par ting. Først og fremmest skal du vide, hvor mange penge du mangler. Lad være med at låne flere penge end du har behov for. Dernæst er det en god idé at lave et budget, så du ved, hvor meget du kan betale af på lånet hver måned. Desuden er der stor forskel på, hvor lang løbetid du har til at tilbagebetale pengene. En kortere løbetid er som regel billigere men ikke altid en mulighed.

Vurder til sidst om du egentlig mangler pengene her og nu eller om behovet mere var en pludselig indskydelse. I nogle tilfælde er lånet meget relevant, andre gange kan drømme komme i vejen for fornuften. Hvis du virkelig mangler pengene, så gå efter låneudbydere med den laveste rente. Det er ønskværdigt at finde så billigt et lån som muligt. Her er det også vigtigt at læse alting igennem, da der nemt kan forekomme skjulte gebyrer, som kan gøre lånet dyrere, end det ellers lige umiddelbart ser ud til.

>