Spring til indhold

11 måder at tjene mange penge på facebook

11 måder at tjene mange penge på facebook

Du kan bruge facebook til at komme i kontakt med gamle venner eller familie medlemmer. Det er et sted hvor du kan fremvise dit liv, dele statusser og billeder, og deltage i events.

Du kan endda også slå tiden ihjel med at spille spil, hvor du kan konkurrere imod dine venner.

På virksomhedssiden, så kan du faktisk også tjene mange penge på facebook. Hvis du bruger denne sociale platform på den rigtige måde, så kan du virkeligt få tjent en god stak penge.

Selvom nogle af mine råd til at tjene penge på facebook, kræver en smule markedsførings viden og ekspertise, så er nogle af de andre langt lettere at forstå og begynde på, end du måske havde troet. Du kan efter denne guide også lære mere omkring at tjene penge på spørgeskema undersøgelser

Her er 11 smarte måder til hvordan du kan tjene penge på facebook, som du kan starte indenfor meget kort tid.

1. Sælg fysiske produkter på din facebookside

Din facebook virksomhedsside, bare så du ved det, er anderledes end din personlige profil. Det betyder at der er en masse fordele, som reklamemuligheder og statistikker og meget mere.

Du har måske ikke set det, men du kan også sælge ting på din virksomhedside. Hvor smart er de så? Selvom om jeg ikke nødvendigvis anbefaler dig at starte en webshop på din facebook virksomhedsside, så kan du godt sælge dine produkter på både din egen webshop og på facebook.

Der er dog regler for hvad du må og ikke må sælge på facebook. Hvis dit firma sælger services i stedet for fysiske produkter, så har du desværre ikke held med facebook. Facebook tillader kun salg af fysiske produkter nemlig.

Ifølge facebook, så er tilgængeligheden for at sætte sådan en forretning op, afhængig af hvor man bor. Hvis du virksomhed er i Danmark, så bør du have mulighed for at oprette en forretning til din virksomheds side.

Okay, så det her lyder godt tænker du sikkert. Der er bare et lille ’’men’’. Hvis kunderne kan finde din virksomhed på din facebookside og handler der også, hvorfor ville de så overhoved bruge tid på at besøge din hjemmeside?

Det har facebook tænkt på. Du har nemlig muligheden for at henvise dine kunder til din hjemmeside, når du kommer igennem indløbskurven. Du kan også lade kunderne betale igennem facebook, hvis du fortrækker det.

2. Lav Sponsorerede indlæg

Jeg har tidligere fortalt om sponsorerede blogindlæg, men jeg vil gerne gentage mig selv: Sponsorerede indlæg kan virkeligt hjælpe dig med at tjene nogle seriøse penge, også på facebook.

Med disse indlæg, så kan en anden virksomhed betale dig for at skrive nogle gode anmeldelser af deres produkter og services. Du planlægger dine indlæg i din kalender, og publicerer dem på din blog, præcist som du ellers ville have gjort.

Forskellen er hvor mange penge du kan lave med disse sponsorerede indlæg. Nogle tager 200 kroner for et indlæg og andre tager 5000 kroner. Du bestemmer.

Men hvad har det med facebook at gøre?

Du kan bruge de sociale medier til at reklamere for dine blogindlæg.

Har du nogenside lagt mærke til opslag fra facebooksider som du ikke følger? De er som regel sponsorerede indlæg.

Du er nødt til at skulle betale for at få dine indlæg sponsorerede. For at gøre det, så skal du logge ind på din facebook forretningsside. Gå til det indlæg som du gerne vil have som sponsorerede indlæg. Du bør kunne se en mulighed for at ’’booste’’ dit indlæg.

Så kan du vælge det publikum, som du gerne vil nå ved at vælge imellem by, alder, køn, interesser og meget mere, og hvor mange penge du vil bruge på din reklame.

Hvis du ikke har plads i budgettet til at bruge penge på at sponsorere dine indlæg på facebook, så kan du altid bruge den gammeldags måde at få delt dit indhold på facebook med dit sponsorerede indhold.

3. Brug affiliate links

Affiliate marketing er lidt som sponsorerede indlæg. En anden virksomhed giver dig penge for at sælge deres produkter igennem din side. Du skal overbevise dit publikum om at købe disse produkter igennem anmeldelser og blogindlæg.

For at tjene flest penge, så kan du dele affiliate links på facebook. Det gør nemlig at du får et endnu bredere publikum.

Forhåbentligt kan du ved at kombinere din facebook trafik og trafikken på din hjemmeside, gøre affiliate marketing til en stabil indkomst.

Så hvordan finder du så virksomheder som søger affiliate partnere som dig? Jeg vil anbefale at du bruger Partner-ads, som er en af de største affiliate netværk i Danmark.

Der kan du grave dybere i at finde forskellige affiliate partnere som du kan samarbejde med.

Hvis du vil tjene penge med affiliate marketing, så kan du oprette en konto hos Partner-ads ved at klikke her

4. Skriv en E-bog og markedsfør den på facebook

Din viden og erfaring i dit område, gør dig til en ekspert. Du har besluttet at du vil dele hvad du ved i en e-bog. Du har lagt en masse tid og energi i den her e-bog, da du gerne vil have at den er fyldt med informationer som andre, som er indenfor det samme område kan gøre brug af.

Nu kommer du til den svære del: At markedsføre den.

Du har sikkert brugt en del af din hjemmeside, til at markedsføre din e-bog. Dine blogindlæg inkluderer pop-up reklamer og andre tilbud som får kunderne til at købe e-bogen. Du linker sikkert også til bogen så ofte du kan.

Glem ikke at bruge de sociale medier til din fordel også.

Gå til din facebook virksomhedsside og sælg, sælg, sælg. Del hver eneste blogindlæg, som du skriver om e-bogen. Post links så kunderne kan købe. Inkluder anmeldelser fra tidligere kunder, som fortæller hvor hjælpefuld bogen har været for dem.

Igennem en stabil reklame, så bør dit e-bogs salg stige betydeligt. Du kan derefter skrive en ny e-bog, og begynde forfra. Let og enkelt.

5. Link til pengetjenende artikler på din blog

Hvem vil ikke have mere trafik til sin hjemmeside?

Hvor langt du går for at få mere trafik, kan blive dyrt.

Hvorfor ikke spare dine penge, og brug din facebook virksomheds side til din reklame væg?

Jo mere trafik du får, jo flere potentielle salg får du. Disse besøgende vil komme igennem dine artikler, og hvis du er heldig, så vil de også bide på din krog også. Måske de også tilmelder sig dit nyhedsbrev. Dette konvenerer dine besøgende til kunder.

Den næste gang at du skriver en kæmpe stor, pengeskabende artikel på din blog, så del den på facebook. Forsøg at opmuntre dine følgere til at linke og dele den. Hvis de gør det, så vil hver eneste følgers netværk se dette indlæg. Hvert af disse netværk, kan være flere hundrede folk.

Med den logik, så har du nu potentielt flere tusinde som dit publikum, hvis ikke flere hundrede tusinde. Og alt dette kommer fra at bruge en gratis social medie platform.

6. Tilbyd konsulent service

Jeg har tidligere nævnt hvordan du kan dele din viden i en e-bog. Hvis du allerede har skrevet en e-bog eller har besluttet dig for at muligheden ikke er noget for dig, hvorfor så ikke overveje at blive konsulent i stedet for.

Som en konsulent, så kan du tage penge for at besvare spørgsmål for folk, og tilbyde dem tips og vejledning og måske endda være med til at lave en marketingsplan. Igennem dit konsulent arbejde, så kan de få de oplysninger de skal bruge for at markedsføre dem selv med succes.

Du behøver ikke engang at sige dit almindelige job op som ansvarlig for markedsføring(hvis du eksempelvis står for markedsføring), for at være konsulent. Du kan tilbyde dine services på din hjemmeside, sammen med dine egne produkter og services.

Lidt som med en e-bog så er promoveringen det vigtigste. Uanset hvor god du er, hvis ingen ved du tilbyder konsulentarbejde, så er der ingen der køber det af dig.

Ligesom at du promoverer din konsulentvirksomhed på din blog, så lad også dine facebook følgere vide det. Promover denne nye service på din virksomhedsside. Sørg for at linke til din landingsside med dit konsulentarbejde.

Eftersom at konsulentarbejde ikke er et ’’fysisk’’ produkt, så kan du ikke sælge dine services på facebook, men du kan sende trafik fra google til din egen side. Det er lige så godt.

7. Sælg din facebook side

Din facebook side vil forsætte med at vokse over tid, hvis du forsætter med det hårde arbejde. Du bør have tusinde og nogle gange endda millioner følgere. Men over tid, så ændre dit mål med siden sig.

Af personlige og virksomheds årsager, så kan det være at du beslutter dig for at lukke din facebook. Det sker nogle gange. Før du skal i gang med at gå ind i dine facebook indstillinger for at slette siden, så tænk over dens potentiale.

Særligt hvis du tænker over din facebook sides potentiale for at tjene penge.

Selvom du ikke må gøre det igennem facebook, så kan du personligt sælge din facebook side til en villig køber.

Du bør naturligvis ikke sælge din facebook virksomhedsside til hvem som helst. Du er nød til at sikre dig at der er et match mellem dig og køberen. Jo mere køberens niche ligner din, jo bedre.

Hvis du er bager, og der er en restaurant som gerne vil købe din facebook side, så er det et godt match som eksempel.

Så hvor meget skal du så tage for din side? Det afhænger fuldstændig af dig. Til at starte med, så skal du sikre dig at det du tager for din facebook side, passer med din sides popularitet. Jo flere følgere du har, jo mere kan du tage for den. Det er ikke uhørt at en side med 50.000 likes bliver solgt for 10.000 kroner

Det er en ret god betaling for at sælge en facebookside som du alligevel ikke vil have mere.

8. Gå på Fiverr og sælg links der

Hvis du ikke er klar til at sælge hele din facebook side, så kan du sælge links i stedet.

Ja, at sælge links er almindeligt men ikke så kendt som andre markeførings tricks.

Disse backlinks kan være ret værdfulde for den rette køber. Men der er altså ikke særligt mange købere.

Det er der et par grunde til. For det første, så kan at sælge links skade din google placering. Hvis du forsigtigt sælger links til et interesserede selskab, så vil du sandsynligvis ikke blive skadet af google. Nogle virksomheder har dog ikke lyst til at tage den risiko.

Men de koster også noget disse links. Afhængig af størrelse osv. så koster et link alt fra 400 kroner og til 2000 kroner pr link.

For mindre virksomheder, så er det beløb astronomisk for dem. Hvis du er i den båd, så kan du altid bruge Fiverr, for at shoppe efter links. Disse links koster kun fem dollars, hvilket gør dem tilgængelige for alle virksomheder i alle stadier.

Selvom at det ikke er for alle at sælge links, så er det en mulighed der er værd at overveje.

9. Sælg T-shirts

Vil du vide hvad der er den letteste måde at markedsføre din virksomhed?

Det er relativt billigt, og kræver ikke promovering fra din side af.

Hvad er det?

At sælge T-Shirts.

Alt du skal gøre er at lave en T-shirt med dit navn og logo på foran eller bagpå eller begge steder. Der er en hel masse virksomheder som designer, printer, har på lager og endda også sender dine T-shirts. Det tager alt det hårde arbejde fra dig.

T-shirts er gratis markedsføring. Når dine kunder går i din T-shirt og går ud, ser folk den T-shirt. De bliver nysgerrige så de tager deres telefoner og søger. De tjekker din virksomhed ud.

Måske køber de, måske køber de ikke. Måske henviser de en ven som passer bedre til din niche, eller tilmelder sig dit nyhedsbrev.

Eller hvorfor stop der? Prøv at bestil nogle kuglepinde, musemåtter, kasketter, armbånd og andre seje ting med dit logo på.

Eftersom det er fysiske produkter, så kan du promovere og sælge dine T-shirts og andre merchandise på din facebook virksomheds side.

10. Facebook reklamer

I forlængelse af de reklamer som du i forvejen har for din virksomhed, så kunne du måske overveje at købe facebook reklamer også.

Hvis du har en virksomheds side, så kan du allerede bruge facebook reklamer. Du kan oprette dine egne kampagner fra start af, og vælge hvad du gerne vil have (mere trafik, flere links m.v.) og hvad dine konverteringsmål er.

Du kan også vælge hvor dine facebook reklamer skal være placeret og til hvilket publikum du vil markedsføre efter.

Hvis du vil have en reklame til at se ud på en bestemt måde, så er det helt op til dig. Du kan vælge formatet af reklamen og hvilket medie du vil bruge.

Når det er sagt, så koster det også penge at bruge facebook reklamer. Så derfor så skal dine omkostninger som du har med dine facebook reklamer, gerne være lavere end hvad du tjener på at have brugt dem.

11. Lav live videoer på facebook

Hvis du er på facebook i dag, så er det svær at undgå dem. Det virker som om at alle forsøger at lave live videoer.

Selvom det er en ret ny funktion på facebook, så har den sociale medie gigant lavet en politik omkring at tjene penge på deres medie. Hvis du tidligere har tjent penge på youtube, så vil du finde ud af at deres regler er stort set de samme.

Reklamen som bliver vist inden videoen kommer, er den som man tjener penge på. Facebook får 45 procent af indtjeningen fra disse reklamer, mens du får de resterende 55 procent.

Det er ikke en dårlig aftale overhoved, taget i betragtning af at du får over halvdelen af pengene.

Videoerne lader dig blive forbundet med dine kunder på en ny og unik måde. Du kan vise din personlighed, hvilket kunderne virkeligt sætter pris på i dag. De kan se at du er mere end bare en produkt sælgende markedsførings maskine, og det vil menneskeliggøre dig. Dette kan også hjælpe dig med at skabe mere loyalitet.

Selvom dine videoer skal være professionelle, så hav også sjov med at lave dem. Eftersom at videoen er live, så planlæg lidt foran. Det er ikke youtube, hvor du kan filme, sætte på pause og filme igen, indtil du har den perfekte video. Med en live facebook video, så er du nød til at lave den perfekt første gang.

Derfor er der mindre pres på dig, hvis du er godt forberedt.

Konklusion

Hvis du bruger facebook til at forbinde dig med gamle venner, så bruger du det forkert. Der er mange måder at tjene penge på facebook med, da det er den mest brugte sociale medie platform i verden i dag. Hvis du tager dig tid til at lave en facebook virksomhedsside, så hold den aktiv med de følgende forslag og så skal pengene nok begynde at rulle ind.

Læs også: Tjen penge på din blog med reklamer

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her