Spring til indhold

15 ”beviste” måder at tjene penge på online ved at blogge med WordPress

15 ”beviste” måder at tjene penge på online ved at blogge med wordpress

Jeg er ikke en ekspert, men jeg har selv tjent penge online i mange år, og det her dele hvad jeg har lært.

Vil du også gerne have de bedste måder at tjene penge online, som ikke bare er spild af tid? WordPress er den største platform til hjemmesider og blogs i verden, og de dækker faktisk hele 27 % af alle hjemmesider som findes. Du kan bruge WordPress til at blogge og til at tjene penge online ved at gøre det du elsker. I denne artikel vil jeg dele de 25 bedste måder at tjene penge online ved at blogge med WordPress.

Jeg vil først advare dig: Det her er ikke en guide til dig der vil tjene penge hurtigt (de guides virker alligevel ikke, og du spilder bare din tid). Så hvis du vil have en guide til at blive rig og tjene penge hurtigt, så leder du desværre det forkerte sted.

Lad være med at tro på de artikler og videoer som fortæller dig at du kan blive rig hurtigt, for de findes ikke. Og lad dig ikke snyde af billederne af dyre biler, store ejendomme og at arbejde overalt i verden. Du kommer til at spilde din tid fuldstændig (ja, jeg er selv været der, og jeg ville ønske jeg havde læst en artikel som den her i stedet for), og mange af de muligheder du finder, koster mange penge og du skal bruge lang tid på at komme i gang. Så længe du har tålmodighed og er vedholden, så garantere jeg dig at du vil få succes.

Inden du starter med at bruge nogle af disse råd, så skal du finde et sted at hoste din wordpress blog og få den lavede. Her er en en guide til hvordan du starter en WordPress blog for begyndere og finder det bedste sted at hoste den, og du kan også købe e-bogen WordPress manualen som kan hjælpe dig i gang med WordPress.

Processen for at komme i gang er let at følge, uanset om du er ung eller gammel, og så snart du har lavet din blog, så er du klar til at følge denne guide.

Indholdsfortegnelse

Da dette er en ret lang artikel, så har jeg lige lavet et overblik over de forskellige punkter jeg kommer ind på i løbet af artiklen.

 1. Tjen penge med WordPress affiliate marketing
 2. Brug google Adsense på WordPress
 3. Sælg reklamer direkte på din hjemmeside
 4. Sælg sponserede blog indlæg
 5. Bliv betalt for at skrive anmeldelser
 6. Tjen penge på at sælge hjemmesider
 7. Sælg e-bøger igennem WordPress
 8. Sælg online kurser
 9. Tilbyd Freelancer services
 10. Start din egen konsulent virksomhed
 11. Bliv en coach
 12. Start en Ecommerce forretning med WooCommerce
 13. Lav en online t-shirt forretning med WordPress
 14. Lave en WooCommerce dropshipping webshop
 15. Start en affiliate webshop

Når man tænker på hvordan man tjener penge på at blogge og have en hjemmeside, så er reklamer noget af det første man kommer til at tænke på. Og ja, den måde de fleste bloggere tjener penge er uden tvivl ved at have reklamer på deres sider. Men der findes mange andre måder at tjene penge på din wordpress blog.

1. Tjen penge med WordPress affiliate marketing

Affiliate marketing er når du henviser til et product eller en service på din blog, og hvis dine besøgende derefter vælger at købe produktet eller servicen, så vil der igennem dette affiliate link som du har på din side, blive sporet hvor henvisningen kom fra og du vil få kommision for hvert salg der bliver lavet igennem din blog eller hjemmeside.

Det svare lidt til hvis du henviser en af dine venner til at blive medlem af den fagforening eller a-kasse du er medlem af, så vil man ofte få en gave fordi man har skaffet dem en kunde.

Det er dog lidt sjovere med en blog, hvor alt du skal gøre er at skrive om de emner som interessere dig og finder et affiliate netværk som har virksomheder indenfor netop det emne du skriver om.

Hvis du gerne vil starte med affiliate marketing, så er en af de måder hvor du lettest kan komme i gang, og som oftest også er den måde du tjener flest penge på at lave anmeldelser af nogle produkter eller services du selv bruger. Årsagen til at dette er en god måde at begynde affiliate marketing på, er fordi du har fået nogle erfaringer som du kan give videre til andre som interesserer sig for samme emne, og derved hjælpe dem.

Nøglen til at tjene penge på affiliate marketing er nemlig at hjælpe dine besøgende til at træffe en købsbeslutning.

Du kan finde bruge et affiliate netværk som:

Partner-ads er nok et af Danmarks største affiliate netværk og har et kæmpe udvalg af store virksomheder fra både indland og udland. Hos Partner-ads skal du kun have tjent 150 kroner før du kan få dem udbetalt til forskel fra eksempelvis Adservice hvor man både skal godkendes inden man kan komme i gang, og hvor man skal tjene mindst 1000 kroner før man får dem udbetalt, hvilket kan være meget for mindre hjemmesider.

Hvis du bare vil have et plugin som gør alt arbejdet for dig, og du kun skal koncentrere dig om at skrive om dine interesser, så kan du også bruge et plugin der gør alt arbejdet for dig:

Commission Harvest generere helt automatisk affiliate links for dig, så du ikke skal fokusere på andet end at skrive godt indhold. Det bliver ikke lettere og det bedste af det hele er at de samarbejder med en masse forskellige affiliate annoncører hvilket gør at du bare skal lade pluginnet gøre alt det ’’hårde’’ arbejde.

Vil du gerne i gang med affiliate marketing? Opret dig hos Partner-ads og start allerede idag. 

2. Brug google Adsense på WordPress

Google adsense er en af de letteste måder at tjene penge på din blog. Alt du skal bruge er en kode fra google, som skal placeres på din hjemmeside og så begynder den at fremvise reklamer.

Du bliver betalt for hvert klik der kommer på disse reklamer, hvilket giver dig gode muligheder for at tjene penge på stort set alle slags hjemmesider, men de kan også kombineres med affiliate reklamer.

Google Adsense er også kendt som CPC reklamer. Hvad er CPC reklamer? CPC står for ’’Cost per click’’

Ved at fremvise CPC reklamer igennem google adsense, så vil du få en betaling hver eneste gang en reklame bliver klikket på, af en af dine besøgende. Prisen på disse klik bestemmes af selve annoncøren og kan svinge fra 10 øre til 100 kroner eller mere, afhængig af hvilken branche annoncøren er i.

Google adsense er et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil begynde at tjene penge online, og hvis du ingen erfaring har fra tidligere. Google adsense er super let at begynde med, og kræver nemlig ingen erfaring.

3. Sælg reklame direkte på din wordPress side

Google adsense er virkelig let at sætte op, men du skal ikke forvente at blive millionær af din indtjening fra google adsense, medmindre du har utroligt høje antal besøgende på dine sider. Det er meget forskelligt hvor meget du tjener for hvert klik, og du får oftere 10 øre pr. klik end du får 100 kroner.

Du kan i stedet vælge at sælge banner og reklamer annoncer på din wordpress side direkte til annoncøren, hvilket du ofte kan tjene mere på. I stedet for at være afhængig af en ’’mellemmand’’ såsom google, som tager en del af pengene som betaling for at formidle disse reklamer, så skal du selv forhandle prisen og vilkårene.

Du kan vælge at tage betaling per klik som ved google adsense, men i mange tilfælde så er det letteste og mest brugte valg at tage en fast betaling om måneden i stedet for. Det er langt lettere at holde styr på for begge parter, og så kan man ikke blive uenige om antal kliks osv.

Det kræver naturligvis mere arbejde, når man skal sælge sine annoncer og reklamer direkte, da du i stedet for at skulle indsætte noget kode og så er du i gang, skal ud og forhandle om priserne og vilkårene og også stå med administrationen med eksempelvis at begynde at fakturere.

Hvis du vil sælge reklamer til virksomheder, så er det lettest at kontakte disse virksomheder igennem telefonen eller på e-mail som er indenfor dit emne, hvilket giver jer den samme målgruppe.

4. Sælg sponsorerede blog indlæg

Nogle bloggere er ikke interesserede i at fremvise reklamer for deres publikum og undre sig over hvordan de kan begynde at tjene penge på deres blog uden reklame bannere.
Med de forskellige reklame netværk, så mister du nogle gange kontrollen over dit eget indhold på siden, og nogle læsere bliver irriterede over en masse reklamer, og der er også flere og flere mennesker som bruger ad blockers, så de alligevel ikke kan se reklamerne.

Du kan i stedet for vælge muligheden for at tjene penge på din blog, ved at blive sponsorerede af en bestemt leverandør. En sponsor arbejde, fungerer ikke på samme måde som den gør når iv snakker sport og lignende. Kort fortalte så betaler virksomheden dig for at repræsentere deres produkt overfor dine læsere og reklamere for deres nye produkter.

Det er dog vigtigt at du ifølge markedsføringslovgivningen viser, at når du lancere sponsorerede indlæg så viser du at det er et sponsorerede indlæg eller lignende i indlægget.

5. Bliv betalt for at skrive anmeldelser

Den her mulighed ligner lidt sponsorerede indlæg, hvor du bare i stedet for bliver betalt for at skrive anmeldelser af forskellige produkter eller services. Denne mulighed tjener man penge på en smule anderledes end man gør med affiliate links, som er beskrevet ovenfor. I stedet for, så får du produktet af en virksomhed, som du får en aftalt betaling for at skrive en anmeldelse af.

Du bør finde nogle produkter som passer til din blog eller hjemmeside, så dit publikum også er interesserede i det du anmelder. En måde at finde virksomheder som kunne have interesse i dette, er blot at skrive eller ringe til virksomheder som har kunder som passer til din målgruppe.

6. Tjen penge på at sælge hjemmesider

Hvis du ved hvordan du laver en wordpress hjemmeside, så er du langt foran mange andre mennesker. Nogle gange kan iværksættere bedre lide at købe hjemmesider som allerede er køreklare, som de kan bruge til deres egne virksomheder.

Hvis du kan lave en WordPress blog og begynde at få trafik til den, så kan du også sælge den efterfølgende og tjene penge på dine anstrengelser. Det kræver naturligvis at du ved hvilke type hjemmesider der er efterspørgsler på og hvordan du sælger dem. Du kan sælge dine hjemmesider på sider som Saxis, som både kan hjælpe dig med at købe sider eller sælge dine egne.

7. Sælg e-bøger igennem WordPress

E-bøger er et åbenlyst valg, hvis man gerne vil skabe digitale produkter som du kan sælge. De er relativt simple at skrive og få produceret, og hvis du har blogget og skrevet artikler i et godt stykke tid, så kan du samle nogle af dine gamle blog indlæg og gøre dem til et kapitel i din e-bog.

Når du skal tage imod betalinger på din WordPress side, så skal du også have en løsning til dette. Her kan du bruge en betalingsløsning som Bambora som er billig og let at få sat op på din side.

8. Sælg online kurser

At sælge online kurser er endnu en fantastisk måde at tjene penge online.

Et online kursus kan du også ofte sælge til en højere pris end e-bøger, og du kan derfor tage mere for din ekspertviden omkring de emner du interessere dig for.

Du skal lave selve lektionerne for kurset, materialer som skal inkluderes, downdloades, slides, checkliste og lignende. Derefter skal du bestemme om du ønsker at tilbyde support og personlig hjælp til dit kursus, hvor du eksempelvis kan tilbyde et basis kursus uden hjælp / support, og et premium kursus hvor der er e-mail support.

Når dit kursus er klart, så kan du begynde at sælge det til dit publikum.

9. Tilbyd Freelancer services

Som en blogger, så er du allerede ekspert indenfor dit område, og du kan derfor begynde at tjene penge på dine evner og ekspertise som freelancer.

At være freelancer er en populær måde for at tjene penge online, fordi det ikke kræver noget startindskud af din tid eller penge. Du kan faktisk bare begynde at tilbyde din service til dit nuværende publikum.

Når du først er begyndt som freelancer, så skal du bruge en måde at fakturere og få penge fra dine kunder. Her vil jeg klart anbefale billys.dk som er et regnskabsprogram, hvor du som mindre virksomhed kan bruge deres regnskabs program helt gratis.

10. Start din egen konsulent virksomhed

Konsulent arbejde er en anden måde at tjene penge online fra din blog og dele din ekspertise. I stedet for at tilbyde din service, så tilbyder en konsulent råd og strategi, så deres klienter kan blive mere effektive.
Som en freelancer så behøver du ikke have nogen startinvestering for at komme i gang. Du kan begynde med at tilbyde konsulentarbejde på din eksisterende blog, og det eneste du skal gøre er at lave en kontaktside, hvor folk kan få mere information omkring dit konsulentarbejde.

Den letteste måde at lave sådan en kontaktform er med Contact form 7, som er et plugin til wordpress.

11. Bliv en coach

Hvis en konsulent ikke lige føles rigtigt for dig, så kan du overveje at blive en coach i stedet for. En livs coach giver rådgivning og vejledning omkring at sætte mål og forbedre sit liv. Der findes coaches indenfor alt, som eksempelvis en blogcoach eller en skrivecoach.

Uanset hvilket område du er ekspert på, så kan du give en til en hjælp til dit publikum med coach sektioner. For at spare tid og for at gøre det lettere for dine klienter, så kan du sætte  et plugin som startbooking.com op på din side, så du kan aftale dine booking sessioner på din WordPress blog.

12. Start en Ecommerce forretning med WooCommerce

Selvom det kan være ret let at begynde at sælge digitale produkter, som en måde at tjene penge online på, så er der intet som at sælge rigtige fysiske produkter.

Har du en ide til dit eget produkt? Hvorfor så ikke start en online forretning?

WordPress gør det let at lave en online butik eller endda lave en webshop til din eksisterende blog, ved at bruge WooCommerce plugin.

At starte en online forretning kan være hårdt arbejde, eftersom du selv skal stå for at enten lave eller købe produkter og derefter selv sende dem ud til kunden. Udover dette, så skal du selv stå for markedsføringen som dog er betydeligt lettere, hvis du bruger din egen blog som markedsføringskanal, og så kan det endda være at du finder et produkt som passer perfekt til dit publikum som er let at sælge.

13. Lav en online T-shirt forretning med WordPress

Du kan lave din egen T-shirt butik på nettet med WordPress. Nærmest alle mennesker går i T-shirts, og at starte en online webshop med T-shirts kan være en super fin måde at begynde at tjene penge på din blog. At designe dine egne T-shirts tillader dig at være kreativ og lave et unikt produkt til dine besøgende.

Det er endda også rigtig let da der findes mange services på nettet som giver dig mulighed for at designe dine egne T-shirts, og så printer og sender de dem for dig, mens du får en andel af salget.

Du kan let lave dine egne T-Shirts på din WordPress side med WP-Spreadplugin.

14. Lave en WooCommerce dropshipping webshop

Du har måske hørt om konceptet ‘’dropshipping’’ som er en anden måde at lave en Ecommerce webshop, bare uden at skulle håndtere vare eller uden at sende varen selv.

Med dropshipping så laver du kun butikken og håndtere selve hjemmesiden og kundeservice. Men med dropshipping så finder du en leverandør som står for forsendelsen af dine vare, og så bruger du deres produkter, som du sætter til salg på din side, som de så har på lager.

Kort fortalt, så reklamere du for nogle produkter som din leverandør har på deres lager, og får du en ordre, så sender du ordren videre til din leverandør og du tjener et beløb pr. salg.

Hvis du syntes dropshipping lyder spændende, så kan du med WooCommerce Dropshipping plugin lave en dropshipping butik, som gør processen helt automatisk.

15. Start en affiliate webshop

En ulempe ved at drive en dropshipping webshop, er at du skal først og fremmest finde en god leverandør, hvilket kan være svært nogle gange. Og når du endeligt er begyndt at få kunder, som vil du også skulle bruge meget tid på kundeservice og kontakten mellem din leverandør og kunderne.

Hvis du vil have en lettere måde at gøre det på, hvor du gerne vil have en ecommerce webshop uden at skulle stå for at sende vare eller have nogen kontakt med kunden stort set, så kan du starte en affiliate webshop. Som med de fleste andre ting på listen, så virker det bedst hvis du vælger en bestemt niche.

En affiliate webshop er endeligt blot en masse affiliate links, hvor du bruger produkt feeds og opretter produkter, så din webshop ligner en helt almindelig webshop. Men når kunderne klikker på varen, så bliver de i stedet for at komme i din indkøbskurv, videre til leverandørens du har valgt at få affiliate produkt feeds fra, og hvor du får en procentdel af hvert salg du får refereret til.

Det er en super let måde at tjene penge uden at have med kunder at gøre, og hvis du vil have produkt feeds, så er en af de bedste affiliate programmer der tilbyder det Partner-ads. Du kan læse hvad et produktfeed er her

Konklusion

Som du kan se, så findes der mange måder at tjene penge online, ved hjælp af en WordPress blog.

Find den af de måder som passer bedst til dig, og du skal huske at du altid kan ændre kurs undervejs.

Den mest kendte måde at tjene penge på en blog, er med affiliate marketing. Opret dig hos partner-ads og start selv idag.

Læs også artiklen: Hvordan laver man en blog på under 20 minutter?

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her