Spring til indhold

Ny virksomhed – tips til en god start

Ny virksomhed – tips til en god start

Når man som iværksætter starter sin nye virksomhed, så er der utroligt mange ting, som man skal tænke over. Selvom det med stor sandsynlighed er ens service og det at lykkedes med virksomheden, der driver værket, så er der stadig de administrative opgaver, som skal løses. Her menes ting som regnskab og bogføring, som er emner mange ikke finder specielt tiltalende. Netop derfor er det en god ide at læse op på de vigtigste aspekter inden for disse emner.

Regnskab og bogføring

Det kan være uoverskueligt at skulle håndtere bogføring og regnskabsstyrring selv, og derfor er her en liste over ting, der er gode at huske på.

Det første, der er vigtigt at have styr på, er moms. Ved at huske på, at man som hovedregel skal indbetale 20% af al indkomst fra privatkunder til SKAT via momsafregningen, så går det sjældent galt. Desto oftere dette regnskab afstemmes, desto mindre er chancen for, at man opdager kritiske fejl sent på året. Det er altså en ”nem” måde at give sig selv lidt mere ro i sindet, og på den måde sikre, at man kan fokusere på andre ting.

En anden ting, som kan være en god ide, er at holde styr på sine bilag. Her menes kvitteringer, fakturaer og regninger. Det anbefales at scanne eller tage billeder af dem, da de desværre har det med at forsvinde. Ved at tage backup af disse og bogføre dem løbende, så sikres det dermed, at det ikke bliver et problem senere hen.

Som udgangspunkt så findes der ingen krav til, hvor ofte der skal bogføres. Det anbefales dog, at gøre det minimum hver 14. dag, eller hvis tiden er til det og det giver mening, så gør det 1 gang om ugen. Det kan eksempelvis gøres i Excel, der egner sig rigtig godt til opgaver som netop bogføring. Det kan i den sammenhæng være en god ide at tage et Excel kursus, for at lære de mange genveje, der kan gøre opgaven markant nemmere.

Når man alligevel er i gang med at bogføre, så er det nærliggende også at afstemme bankkontoen, og tjekke at den stemmer overens med bogføringen. Hvis ikke den gør det, så må man i gang med at finde fejlen. Hvis der er bogført løbende, så bliver denne opgave markant nemmere, da perioden hvori fejlen kan være forekommet, ikke er så lang.

Sidst på året skal der laves årsregnskab, og selvom man har været flittig, så er der stadig gode chancer for, at der er lavet nogle fejl. Ved at kontakte en professionel revisor angående hjælp til dette, så sikres det, at disse fejl bliver opdaget. Det kan virke som en dyr beslutning, men det kan i sidste ende spare en for mange timers arbejde. Det er med andre ord en god investering, samtidigt med at det giver ro i sindet.

It-programmer der kan hjælpe

Når der skal laves regnskab i løbet af året, så findes der, ud over Excel, mange andre muligheder. Eksempelvis eksisterer der komplette løsninger, hvori man kan klare alle de store administrative opgaver på en gang. I dag findes der gratis og brugervenlige regnskabsprogrammer, som sikrer at årsrapporten, skatteregnskabet og selvangivelsen alle bliver markant nemmere at få lavet.

Selvom man ikke er IT-kyndig, så kan de fleste finde ud af disse programmer, og udbyderne er typisk gode til at yde support, hvis man har nogle spørgsmål.

Indretning af kontoret

Ud over de ovennævnte fokuspunkter, som er vigtige ved opstart af ny virksomhed, så kræver en ny virksomhed også et kontor. Lige meget om kontoret befinder sig i en decideret kontorbygning eller om det er hjemme i privaten, så er det vigtigt med et ordentligt skrivebord. Heldigvis findes der billige skriveborde, der gør at man kan udføre arbejdet og samtidig opleve god komfort.

>

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her