Spring til indhold

Ny bil? Skal du købe eller lease?

Sådan køber du en ny bil 8 tips

Hvis din bil er ved at give op, hertil måske er blevet for gammel, eller man måske bare godt kunne tænke sig et sæt nye hjul at kører i, så er det nok tid til en udskiftning.

Når det kommer til anskaffelse af ny bil, så er der en række forskellige muligheder.

Køb eller lease

Står du i en situation hvor du skal have en ny bil, så er det vigtigt du undersøger alle de forskellige muligheder markedet har, at tilbyde. Hertil skal det undersøges om det er leasing eller køb af bil.

Om man vælger at enten købe eller lease sin nye bil, så har de begge to fortsat hver deres fordele og ulemper. Fordelene og ulemperne kan dog vægtes op imod hvilke præferencer og ønsker man har, i forhold til biler.

Når man skal vælge om hvor vidt man vil købe eller lease en bil, så er det i lange træk perioden man vil have bilen som er altafgørende.

Hvis man regner med, at have bilen i mange år, så er det uden tvivl et bilkøb man burde overveje.

Hvis man dog ikke er glad for, at køre den samme bil i for lang tid ad gangen, så burde man i høj grad overveje leasing i stedet.

Fordele og ulemper ved køb

Overvejer du at købe en ny bil fra forhandleren, så er der en række ting som du skal tage højde for.

Bilen mister værdi

I takt med at bil industrien fortsat udvikler sig, så gør det også at biler som er købt fortsat, mister værdi. Derfor skal man aldrig regne med et bilkøb kommer vil være en investering.

En sprit ny bil mister nemlig allerede 20% af værdien inden for det første år, hertil mister den fortsat værdi hvert år.

Garanti

Køber man bil igennem en forhandler, så skal man huske at der med bilen altid følger en garanti med.

Der er i løbet af årene kommet en del bilforhandlere til markedet, det har medført at kunderne har kunne stille markant højere krav til producenten.

I dag bliver nogle biler nemlig leveret med hele syv års garanti. Garantien er meget vigtig for dig som kunde, især hvis du har købt en bil i den dyrere prisklasse. Garantien er nemlig din forsikring for en velkørende bil inden for garantiperioden. Det betyder med andre ord, at det eneste du skal stå for, er service på bilen i perioden.

Prisen

Prisen på en ny bil kan variere meget. Det kan nemlig variere alt efter størrelse, mærket og hvilke udstyrsniveau man vælger til bilen.

Med andre ord så spiller mange faktorer ind når det kommer til prisen. Der er hertil også en lang række forhandlere som sælger præcis den samme bil, der skal man være klar til en forhandling. Forhandlere er nemlig ofte klar til at lave et afslag på prisen, her skal man blot være god til at argumentere sin sag. Du kan lære mere om forhandlingstekniker inde hos Fortunakurser.

Leasing

Leasing har i mange år vundet danskernes hjerte når det kommer til valget af bil.

Hvis du overvejer at lease din næste drømmebil, så er det vigtigt man husker der her også er en række ting, man skal tage højde for.

Selve leasing aftalen er meget basal, hertil et godt valg for alle der godt kan lide at skifte bil.

Prisen

Leasing fungerer i alt enkelthed, ligesom et hvilket som helst andet abonnement. Du skal betale en udbetaling som også kan findes som en førstegangsydelse, dernæst skal man betale for en månedlig ydelse. Den månedlige ydelse er dog markant højere end afdrag på en købt bil.

Privatleasing hos Nellemannleasing betyder ganske enkelt, at man har taget strukturen fra de traditionelle telefonabonnementer og byttet dem ud med en bil i stedet.

>

Skriv et svar