Spring til indhold

Hastighedsoptimering – Få en hurtigere hjemmeside på 15 minutter

Hastighedsoptimering - Få en hurtigere hjemmeside på 15 minutter

Jeg har igennem alle de år hvor jeg har haft en hjemmeside, forsøgt at få en endnu hurtigere hjemmeside. Grunden til at det er vigtigt at brug en del af tiden på hastighedsoptimering, når man driver en hjemmeside, er at ingen kunder gider vente på en langsom hjemmeside, og du kan derfor virkeligt miste mange besøgende og potentielle kunder, hvis du ikke har en hjemmeside som loader hurtigt. Og det er alligevel noget som ikke ret mange hjemmeside ejere har kunne finde ud af at lykkes med.

Hastighedsoptimering på din hjemmeside, som resulterer i at du får en hurtigere hjemmeside, kan virkeligt have en kæmpe langsigtede påvirkning.

Hastigheden på din hjemmeside, kan have en direkte påvirkning på din bundlinje og indtjening.

Der er 3 vigtige ting, som direkte kan påvirke din indtjening.

  1. Brugeroplevelsen – Når din side loader langsomt, særligt på mobilenheder, så forlader folk siden, hvilket betyder at du mister trafik og får en højere afvisningsprocent. Disse folk nåede altså ikke at se dine reklamer, Affiliate links eller informationsprodukter på din side. Din afvisningsprocent påvirker direkte din placering på google.
  2. Reklame indtægter – Reklamer er ofte det sidste som loader på din hjemmeside. Så jo langsommere din side loader, jo mindre tid bliver dine reklamer synlige for dine besøgende. Det påvirker direkte dine reklame indtægter.
  3. SEO – Hastigheden på din hjemmeside er en vigtig faktor for at få en god placering på google. Google går meget op i hastigheden på din hjemmeside, af samme årsager som med punkt nummer 2. Hvis dine reklamer (google adsense) ikke loader på din side, så ser folk dem ikke og google tjener mindre penge.

Jeg vil lige gøre en ting klart. Hastighedsoptimering på din hjemmeside, vil sandsynligvis ikke have en kæmpe påvirkning på din trafik og din indtjening over natten. Efter mine egne erfaringer, så har jeg ikke set nogen forskel på den korte bane. Men hvad hvis det bare ændrer 1 % i din vækst? Så vil du om 6 måneder eller om et år, have en betydelig påvirkning på både antallet af besøgende og din indtjening som vil være bemærkelsesværdigt højere.

Der er endnu en ting, som jeg lige vil gøre det klart. Hver eneste ting i denne artikel er fuldstændig gratis, hvilket gør at der ingen årsag overhoved er, til at du ikke skal gøre det. Ved at lave disse ændringer nu, vil kun hjælpe dig med at din side vokser hurtigere.

Test din hjemmesides hastighed og ydeevne

Inden du begynder at arbejde på at få en hurtigere hjemmeside, så er det bedst at finde ud af hvor godt din side klare sig i dag, inden du begynder at lave ændringerne. Derfor bør du teste din hjemmeside inden, og efterfølgende. Jeg bruger selv tre forskellige tests, fordi de alle giver mig nogle forskellige resultater og anbefalinger.

Jeg er også stor fan af at teste min forside på min hjemmeside, men også flere forskellige sider på hjemmesiden. Selvom din forside er vigtig, så er det ikke altid den side som dine besøgende kommer ind på først, når de ser din hjemmeside.

Så start med at teste din hjemmesides hastighed med de tests jeg skriver nedenfor, og tag nogle screenshots af dine resultater og gå derefter videre.

Det første værktøj som du bør tjekke, er Page Speed Insights. Det er faktisk et værktøj som google har skabt. Page Speed Insights vil give dig en score, hvor du kan se hvordan din side har klaret testen.PageSpeed Insights

Optimering: Denne score er fra 1 til 100, som google basere på hvor godt din hjemmeside har klaret nogle bestemte regler. Dette er et virkeligt brugbart tal, men når du er kommet over 85, så har du virkeligt gjort alt hvad du skal. Du kan godt komme højere, men den påvirkning som det har på sidens hastighed vil være minimal.

Den anden test er Pingdom hastighedsoptimerings test. Igen, så skal du bare skrive din URL ind for den hjemmeside du gerne vil teste. Derefter skal du bare vælge hvor du gerne vil teste den fra. Hvis du vælger en placering som er langt fra din sides server, så vil du få et andet resultat end hvis du vælger en placering tættere på. Derefter klik på ’’Analyze’’.

Hastighedsoptimering - Få en hurtigere hjemmeside på 15 minutter

Når du ser resultatet, så vil du få en performance grade, en load time og nogle andre tal som du måske syntes er interessante. Du kan også få en masse indsigt nedenunder, omkring hvordan du får en hurtigere hjemmeside, og mulighed for at se hver fil og hvor hurtigt den er loaded. Det kan give dig en super god indsigt og kan hjælpe dig til at finde et billede som virkeligt har en stor påvirkning på din hjemmesides hastighed.

Den tredje test som jeg altid bruger, er GT Metrix. Den minder utroligt meget om Pingdom i forhold til hvilke oplysninger den giver dig, men den giver dig en anden performance score, som kan give dig en god indsigt. Du kan se hvordan det ser ud efter en test på GT Metrix nedenfor.

Hastighedsoptimering - Få en hurtigere hjemmeside på 15 minutter 2

Du får din pagespeed score, din yslow score og din load time samt page size. På godt dansk, så fortæller disse punkter dig hvor hurtig din side er og hvor meget den fylder. Jeg ville personligt ikke gå særligt meget op i hvordan disse tal ser ud, men i stedet fokusere på hvordan tallene kommer til at se ud efter at jeg har gjort tingene som jeg har skrevet nedenfor.

Hvis du gerne vil have detaljerne omkring tallene og anbefalingerne for hvordan du kan forbedre dem, så skal du bare scrolle ned på siden.

Nu har du hermed en ide om hvor godt din hjemmeside klare sig (eller hvor dårligt). Det er også en god ide at se hvordan dine nuværende plugins påvirker din hastighed på din hjemmeside. Det kan du gøre ved at deaktivere en af dem, og så teste din side igen. Blev den hurtigere? Det kan være en god ide, at deaktivere alle dine plugins midlertidigt for at teste din hjemmesides hastighed, da der nogle gange virkeligt kan være plugins derude som gør din hjemmeside langsommere. Hvis de ikke gjorde en særligt stor forskel, så er dine plugins sandsynligvis helt ok.

Hastighedsoptimer din hjemmeside

Dette er min 15 minutters proces, for at hastighedsoptimere din WordPress hjemmeside. Så længe at dine billeder ikke er mere end 2 megabyte, så kan du følge disse 4 trin på under 15 minutter. Selvom det er hurtigt så vil de have en kæmpe påvirkning på din hjemmesides hastighed. Jeg fik faktisk halveret min hjemmesides hastighed med disse fire trin.

Trin 1.

Komprimer dine billeder. Jeg har tidligere altid komprimeret mine billeder, ved at formindske størrelsen på dem, inden at jeg har uploadede dem til WordPress. Men jeg fandt ud af at det slet ikke var nok.

Det er stadig en god ide at ændre størrelsen på dine billeder, inden du uploader dem. Jeg plejer at ændre størrelsen i Photoshop, men der findes mange gratis muligheder. Men hvis du ikke vil bruge tid på at ændre størrelsen, så kan du også klare dig ved at gøre brug af det plugin som hedder Imagify. Imagify tager alle billeder og komprimere dem yderligere. Selvom jeg selve mindsker størrelsen på mine billeder, så kan Imagify fjerne op til 66 % af størrelsen på filerne. Hvis du har en del billeder på din hjemmeside, så kan det altså virkeligt betyde en forskel på din hjemmesides hastighed.

Når du har installeret Imagify på din hjemmeside, så gå til ’’settings’’ og så skal du vælge følgende indstillinger.

Imagify indstillinger erfaringer

De ’’Aggresive’’ indstillinger vil reducere dine billeders filer en del, uden at man kan se en forskel i billede kvaliteten. Hvis du vælger ’’ultra’’ så kan dine billeder godt komme til at blive lidt utydelige.

Når disse indstillinger er færdige, så skal du scrolle ned i bunden og klikke på ’’Save og go to Bulk optimizer’’

Dette vil få dig videre til siden hvor du kan optimere alle dine billeder, som du allerede har på din hjemmeside, ved de overstående indstillinger. Følg vejledningen på siden og på få minutter, så er alle billeder på din hjemmeside komprimerede og du er kommet et godt stykke med din hastighedsoptimering.

erfaringer med imagify

Som du kan se på billedet, så er mine egne billeder blevet komprimeret med hele 58 % hvilket du sagtens kan mærke, når man besøger en hjemmeside. Når man laver hastighedsoptimering fordi du ønsker en hurtigere hjemmeside, så er dette det første punkt du bør gå i gang med.

Imagify giver dig en del optimeringer hver måned. Så hvis du har flere billeder end Imagify kan klare gratis, så kan du enten vælge en af betalingsmulighederne, eller vente et par måneder så resten af dine billeder kan blive hastighedsoptimeret gratis.

Her er et par tips til at optimere dine billeder inden du uploader dem til WordPress.

  • Reducer dem først. Hvis et billede er over 2MB så skal du betale for Imagify, så derfor så reducer størrelsen på disse billeder.
  • Gem alle billeder som JPG filer. Den eneste grund til at du ikke skal gemme billederne som JPG filer, er hvis dit billede skal være transparent. Så skal du gemme det som PNG.

Hvis du bruger disse tips og Imagify, så vil din hjemmesides load hastighed takke dig nu, og i mange år frem.

Trin 2.

Installer et godt cache plugin. Jeg bruger WP Super Cache.

Et cache plugin laver en gemt versioner af din hjemmeside, og gemmer dem på din server. Det tillader derfor folk at loade en gemt version af hjemmesidens sider i stedet for at skulle hente hele koden igen på alle de sider som de besøger.

Når du har installeret WP Super Cache så skal du bare gå til ’’Settings’’ og klikke på ’’Advanced’’. Derefter skal du vælge de indstillinger som du kan se jeg har klikket på nedenfor, for at komme i gang.WP Super Cache erfaringer og indstillinger

Lad resten af kasserne være som de er på billedet, og klik derefter på ’’update status”.

Det var alt.

Trin 3.

Indstaller og sæt Autoptimize op.

Autoptimize er et fantastisk plugin, som tager alt dit Javascript og minifies og laver det til en enkelt fil, så den loader hurtigt. Det vil tage dit indhold på din side og få det til at loade først, inden det loader JavaScript. Det gør også at dit CSS og HTML kode loader mere effektivt.

Når du har Autoptimize installeret på din hjemmeside, så skal du gå til ’’Settings’’ og derefter til ’’Main’’ og klikke på alle 3 kasser, og derefter klikke på ’’Save changes’’. Du kan derefter få vist dine advancerede muligheder, som du gerne vil hvis du har en reklame virksomhed til at vise reklamer på din hjemmeside. De har nemlig måske noget JavaScript som de ikke vil have skal blive minified eller ændret.

autoptimize sådan bruger du det erfaringer

Derefter går du til ’’Extra’’ i toppen og vælger muligheden, som du kan se på billedet nedenfor, og derefter klikker på ’’save’’.

autoptimize sådan bruger du det erfaringer 2

Trin 4.

Udskift dine plugins som har den højeste påvirkning på din hastighed på din hjemmeside, med bedre alternativer. Hvis du har plugins som har en stor påvirkning på din hjemmesides hastighed, så undersøg hvilke bedre alternativer der findes derude.

Det er også en rigtig god tommelfinger regel at holde antallet af plugins nede til et minimum. En ny side behøver ikke mere end 5 plugins. Selv hvis din side skal have flere funktioner, så fortrækker jeg at holde antallet af plugins nede på omkring 10.

Og det var det!

Det tager kun 15 minutter at lave hastighedsoptimering på din hjemmeside og klare alle disse 4 trin. Disse simple ændringer vil have en kæmpe og bemærkelsesværdig påvirkning på din hjemmesides hastighed, så du vil få en hurtigere hjemmeside med en bedre load hastighed. Der er ingen grund til at vente. Prøv det på din egen hjemmeside og se hvor hurtig den kan blive.


Sponseret