19 måder at blive rig med passiv indkomst – Sådan får du passiv indkomst

19 måder at blive rig med passiv indkomst - Sådan får du passiv indkomst

Jeg kender alt for mange som arbejder med et 8 til 16 job, og har gjort det i mange år, men som er helt udbrændte. Kender du den følelse? Jeg ved at jeg selv ville have mere frihed i min hverdag, og derfor har jeg altid syntes at ideen om passiv indkomst har været meget interessant. Jeg havde også hørt at mange havde sagt deres job op, for at udskifte deres fuldtids job med passiv indkomst, men jeg anede ikke hvor jeg skulle starte. Jeg drømte også om at finde måder hvor man kan blive rig, uden endeligt at skulle arbejde sig ihjel, men dengang havde jeg ingen plan for at blive rig, og jeg havde faktisk heller ikke en plan for hvordan jeg skulle opnå denne passiv indkomst som alle talte om.

Dette fik mig til at starte denne blog, hvor jeg hver måned tjener en massiv indkomst på flere tusinde kroner om måneden, men det er ikke den eneste måde hvor jeg tjener en passiv indkomst.

Hvad er passiv indkomst endeligt?

Passiv indkomst er når du bliver betalt igen, og igen, og igen for noget arbejde som du har lavet én gang. Jeg har mange kilder til passiv indkomst, og mange af dem vil jeg nævne længere nede.

Passiv indkomst lyder for mange, til at være noget man drømmer om men aldrig bliver en realitet. Ja, det lyder også for godt til at være sandt, at man kan tjene penge mens man sover. Men det er ikke for godt til at være sandt. Du kan faktisk godt tjene penge mens du sover, hvis du får nogle ordenlige kilder til passiv indkomst.

Kan man leve af passiv indkomst?

Ja, du kan godt komme til at leve af passiv indkomst. Men du bliver skuffet hvis du tror at du kommer sovende til det. Du skal nemlig virkeligt arbejde hårdt i en periode, før du begynder at få en passiv indkomst, der kan erstatte dit fuldtidsjob. Men hvis du virkeligt går ”all in” og gør hvad det kræver, så kan du faktisk godt udskifte dit fuldtids arbejdes indkomst, med en del af de ting på den liste.

Hvordan får man en passiv indkomst?

Inden vi kommer videre til hvilke måder hvor man får en passiv indkomst, så vil jeg lige fortælle lidt om hvordan man rent faktisk opnår det som også er kendt som en passiv indkomst. Det kan nemlig godt misforstås, når ordet ’’passiv’’ bliver nævnt. Hvis du regner med at du bare kan lægge dig på sofaen, og se pengene, uden overhoved at skulle gøre noget selv, så bliver du skuffede.

Det kræver 2 typer investeringer, for at opnå det som vi kender som en passiv indkomst. Du skal enten:

  1. Investerer din tid i starten.
  2. Investerer nogle penge i starten.

Hvis du ønsker at opnå en passiv indkomst i målet om at blive rig, så er du nød til at gøre en af de overstående ting, for at opnå dit mål. Men når først du har fundet fidusen, så vil du med garanti med glæde gøre enten en af tingene, eller begge dele, fordi så bliver det rigtig interessant.

Passiv indkomst ideer

Ved at vælge de rigtige kilder til passiv indkomst, så kan du investere din tid, præcist som du ønsker det. Passiv indkomst er faktisk på en måde, at købe sin egen tid tilbage igen.

Der er mange muligheder derude, for at få en betydelig indkomst med ting som Network Marketing. Men det her er IKKE en af de der pyramide ting. Disse ideer til at tjene penge mens du sover mens du laver noget du rent faktisk gerne vil, men også noget som passer til dine evner, og derudover så vil de også kunne hjælpe dig med at bliver rig, hvis du er ihærdig og arbejder hårdt i starten.

1. Invester i crowdlending

mintos

Crowdlending  er når du låner andre folk eller virksomheder dine penge, og du til gengæld får en aftalt rente samt afbetalinger hver eneste måned. Crowdlending og peer to peer lending er nok en af de måder hvor du kan blive rig med passiv indkomst lettest, da du hver eneste måned modtager afbetalinger på lånet fra lånetagerne, men du også får renten som du har mulighed for at geninvestere. Det gør at du med renters rente, hver eneste måned vil tjene flere penge, også selvom du ikke investere flere penge.

En platform som du kan oprette dig hos for at læse mere er Mintos som er Europas største crowdlending platform, tilbyder eksempelvis en auto Invest som geninvesterer dit afkast, så du helt passivt kan tjene penge, uden at du manuelt skal ind og gøre noget. Med buyback garanti vil du faktisk også være sikret imod dårlige betalere, da loan orginatoren (låneudbyderen) i stedet går ind og dækker, hvis en betaler kommer over 30 dage for sent med afbetalingerne. Du kan forvente at få et afkast på op omkring 12-14 % om året med crowdlending hvilket er langt højere end eksempelvis aktier eller lignende investeringer.

Jeg investere selv i crowdlending og har gjort længe efterhånden, og jeg har selv et afkast på 12 % med mine crowdlending investering. Det betyder at jeg hver eneste måned får en helt passiv indkomst ind på kontoen. Du kan følge mine investeringer her

passiv indkomst

Relaterede artikler: Den store guide om Crowdlending

2. Invester i ejendom hos Kameo

måder at blive rig på

Ejenomsinvestering kan virkeligt være en god måde at tjene penge mens du sover. Men det koster alligevel en del at købe en ejendom, så derfor er der kommet alternative midler, til alle som gerne investere i ejendom men ikke har flere hundrede tusinder at starte for.

Med en crowdfunding platform, som gør at du kan investere i ejendomme og tjene penge på det, så kan du oprette dig hos Kameo, så kan du komme i gang med at investere i ejendomme for kun 500 kroner, og her kan du forvente at få et afkast på mellem 5 og 15 % om året i afkast.

Det er gratis at oprette en konto og du kan lige oprette en bruger (tager maksimalt 2 minutter), og se de forskellige projekter derinde, hvor du kan se hvor meget rente afkast du kan tjene og hvilke ejendomme der findes derinde. De har investeringsmuligheder i Danmark, så måske kan du investere i nogle ejendomme du kender.

3. Udbytteaktier

Hvordan bliver man rig? 17 effektive råd som gør dig rig

Udbytteaktier er penge som bliver betalt til aktieejerne, som en del af årets afkast. Udbytteaktier er særligt gode til dem som gerne vil have en passiv indkomst, eftersom du får pengene automatisk udbetalt løbende, som du har mulighed for at geninvestere.

Hvis du går denne vej, så sørg for at læs godt stoffet omkring aktiehandel, og vælg nogle solide aktier, hvor du kan være afhængig af at få udbytte i mange år frem. Hvis du ikke har et aktiedepot, så kan du læse mere om Nordnets månedsopsparing her hvor du kan handle hver måned uden nogen kurtage og gebyrer. Disse lave gebyrer er super interessant, fordi de fleste handelsplatforme tager en del i kurtage, hvor du kan undgå dem hos nordnet.

aktier

4. Kom ud af gæld

Jo mindre penge som du betaler i renter til kreditorer, jo flere penge har du i dine egne lommer hver måned. Det er nok en af de letteste måder at få passiv indkomst, fordi penge sparet er penge tjent. Hvis du kommer ud af gæld hurtigt, så kan du også hurtigere forøge din indkomst endnu mere, fordi du ikke længere betaler renter til kreditorer hver måned.

En hurtig måde at betale din gæld af på, er ved at mindske dine renter. Hvis du har gæld med høje renter, så bør du fokusere på at afbetale den gæld først, så du hurtigere kan blive gældfri og betale mindst muligt i renter.

5. Lav en blog

En af de muligheder som jeg faktisk også tjener fleste penge med passiv indkomst på er ved at have en blog. En blog er en fantastisk måde at få en passiv indkomst på, da du faktisk kan tjene virkeligt mange penge på en blog. Der findes mange bloggere derude, som har opnået at blive rig, ved at blogge og have en så passiv indkomst at de kan arbejde fra alle steder i verden.

Hvis du overvejer at lave en blog, så kan du følge denne guide og lave en blog på under 20 minutter.

Med en blog, så kan du nemlig skrive om præcist de emner du finder interessante, og så kan du have reklamer på bloggen, som gør at når du har skrevet x antal indlæg, så kan du lade være med at skrive flere indlæg og på den måde så kan du lade den stå og tjene penge, uden at du selv skal gøre mere.

Jeg har personligt blogget i mange år, og fået en stabil passiv indkomst på den måde, så derfor har jeg også skrevet en del indlæg, som du kan læse her på siden.

Hvis du konsekvent bruger din blog, og laver en masse værdifuldt indhold på den, så kan du virkeligt hurtigt komme til at tjene en betragtelig passiv indkomst på den. Jo mere og mere du blogger, jo mere trafik får din blog, og det gør at du vil tjene mere og mere hele tiden.

Du kan endda tage på ferie, og planlægge et indlæg eller to til automatisk at komme op på bloggen i ferien, og når du kommer hjem, kan det være at bloggen har tjent flere penge end din rejse har kostet.

6. Affiliate marketing

Hvis du allerede har en hjemmeside, så giver denne mulighed sig selv. Nogle folk tjener over 100.000 kroner om måneden med affiliate marketing.

Hvis du ikke har en hjemmeside, så kan du komme i gang med en hjemmeside på under 20 kroner om måneden. Det er prisen for en hjemmesides hosting. Hosting er virksomheden som gemmer din hjemmeside på en server, så den kan blive set på internettet. Klik her for at få den bedste hosting hos One, som jeg selv bruger på alle mine hjemmesider.

Affiliate marketing kan være en virkeligt effektiv måde at få en passiv indkomst. Det er fordi at folk klikker på affiliate links på din hjemmeside, og du modtager en kommission, hver gang de køber noget, uden at de skal betale ekstra. Alt de skal gøre, er at købe et produkt.

Hvis du gerne vil tjene penge på affiliate marketing i dag, så kan du på 2 minutter oprette dig hos partner-ads her og henvise til en annoncør med et affilite link på din facebook profil, og er der en af dine venner der køber noget, så tjener du penge på det.

7. Lav en online butik med drop shipping

Med en eksplosion af webshops på nettet, så er det blevet utroligt populært at starte sin egen netbutik. Men sådan her fungeret det: Du laver en webshop som tilbyder produkter fra nogle bestemte leverandører. En person besøger din hjemmeside, og bestiller et produkt, og så sender dit system ordren videre til en af disse leverandører. Leverandøren sender ordren afsted direkte til kunden.

En kæmpe fordel ved denne type virksomhed, er at du IKKE skal have købt et varelager ind. Kunden betaler for produktet, og du tager indtjeningen og leverandøren sender produkterne ud til kunden. Det er så simpelt som det lyder.

Hvis du overvejer at gøre det, så kan du bruge eksempelvis Shopify til at oprette din online netbutik.

8.      Lav et online kursus

Et online kursus kan virkeligt være en effektiv måde at få en passiv indkomst. Det fungere sådan her: Du laver et online kursus med en masse værdi og som løser nogle problemer som folk har.

Dette kursus kan inkludere videoer, e-bøger og e-mails med værdifuld information. Kunderne skriver sig op til dit kursus, og dit system sender helt automatisk e-mails ud med alt de skal bruge, for at komme i gang med kurset.

Du får pengene for kurset som du allerede har lavet. En platform såsom Teachable kan faktisk gøre det hele for dig, når du laver et kursus.

9.      Lav YouTube videoer

Hver dag, så tjener almindelig folk som dig og mig penge på YouTube. Hver gang nogen ser videoerne, så vil der komme reklamer og du tjener penge fra disse reklamer. Nøglen til at få succes med en YouTube kanal, er at få nok følgere og seere til videoerne.

Det kan tage ret lang tid i starten, men når dine videoer er online, så er der et potentiale for at du tjener en passiv indkomst fra hver eneste video.

Men du skal ikke forvente at du kommer til at blive rig af bare et par videoer. Du skal være forberedt til at lave over 100 videoer, hvis du virkeligt vil have at du skal få en seriøs passiv indkomst.

10. Start en virksomhed og få en anden til at drive den

Hvis man ejer en virksomhed, så har man en fantastisk mulighed for at få en passiv indkomst og endda stor nok til at blive rig af det. Nøglen er bare at du skal få en anden til at drive virksomheden for dig. Uanset om det er fordi du køber en eksisterende virksomhed, eller starter en ny virksomhed, så kan din fantastiske forretnings ide virkeligt blive en god kilde til en passiv indkomst.

11. Sælg billeder

Har du nogensinde tænkt over hvordan du kan tjene penge på at tage billeder? Har du et godt øje, når det handler om at tage gode billeder?

Hvis det lyder som noget for dig, så tjek Shutterstock ud. Du sender dine billeder til shutterstock og hvis de bliver godkendt, så vil du hver gang en af deres kunder downloader billedet, tjene nogle penge på det. Dog skal du ikke forvente at du bliver rig af det, eller får en kæmpe passiv indkomst, før du har over 300-500 billeder online på deres platform.

12. Sælg dine notater

Hvis du enten er studerede, eller stadig har dine notater fra din uddannelse, så findes der faktisk services hvor du kan sælge dine notater. Hver eneste gang at de bliver downloadede så tjener du penge, og du skal ikke røre en finger for at det sker. Et af de største danske steder er Uninets hvor du får 25 kroner for hver eneste download, hvilket kan blive ret mange penge som du modtager som passiv indkomst hver måned hvis du lægger mange notater online.

13. Invester i en REIT

En REIT er en ’’Real Estate Investment Trust’’ hvor du investere i ejendom sammen med en masse andre. Det er i bund og grund en investeringsforening som ejer ejendommen, så du slipper for at stå med hele risikoen selv, men blot kan læne dig tilbage og nyde afkastet.

14. Lej et opbevaringsrum ud

Hvis du har et opbevaringsrum i form af en kælder, et loftrum eller en garage, så er der faktisk rimelig stor efterspørgsel efter disse opbevaringsrum. Du kan bruge en platform som Hamstro til at finde en lejer, og sammenligne priser med andre i samme områder som dig selv.

Du kan også finde potentielle lejer på de forskellige iværksætterforums på nettet og facebook, som mangler lagerplads til deres vare.

Uanset hvor du finder dine kunder, så er det en af de ideer til passiv indkomst, som nærmest intet kræver fra dig af.

15. Refinansier dit boliglån

En af de bedste måder at tjene penge, hvor du faktisk er helt sikker på at du kommer til at tjene penge, er ved at refinansiere dit boliglån. Der kan være flere hundrede tusinder at hente, ved at holde styr på om det kan betale sig. I dag så er renten historisk lav og hvis du bare kan spare 0,5 % så kan de ofte betale sig at lægge dit lån om.

Der findes faktisk automatiske og gratis services derude som fortæller dig hvis du skal lægge dit boliglån. Med eksempelvis realkreditkonsulenten som du kan tilmelde dig her, så kan du helt gratis få tjekket op på om dit boliglån kan omlægges og om du kan spare penge på det. Det er næsten dumt at lade være efter min mening, og jeg bruger selv denne gratis funktion til mit eget boliglån.

16. Lej din bolig ud

Der findes tusinder af folk derude som rejser til Danmark og som har brug for et sted at bo, billigere end hotellerne i Danmark tilbyder dem. Med AirBnB kan du leje dit hjem ud og du kan faktisk få en ret stor passiv indkomst ved at leje dit hjem ud mens du eksempelvis er på ferie, eller væk i weekenden.

Hvis du ikke skal på ferie, men har et værelses ledigt, så kan du faktisk også leje dit værelse ud og få en ekstra passiv indkomst ved siden af din normale løn.

17. Køb en blog

Hvis du ikke har særligt meget ekstra tid til overs i hverdagen, til at begynde at lave en ny blog og skrive nye artikler hver eneste dag til den, så kan du overveje at gå en lidt lettere vej. Du kan nemlig købe en blog i stedet for at lave den. På den måde kan du vælge at købe en blog som allerede har en passiv indkomst, og nøjes med at skrive et nyt blogindlæg et par gange om måneden i stedet for. Det giver dig en ekstra indkomst, og du vil over tid tjene det du har betalt for bloggen hjem igen, hvor du så kan sælge bloggen igen hvis du ønsker det, eller bruge alle pengene på en ny blog.

Der bliver lavt tusinder af blogs hvert år, og mange af dem bliver forladt selvom der faktisk er ret meget trafik og mange besøgende på dem. Hvis du kan finde en blog med en fin mænge besøgende hver måned, kombineret med en stabil indkomst, så kunne dette være et perfekt køb til at forøge din passive indkomst.

Mange blogs har google adsense eller affiliate links på bloggen, som giver en månedlig indkomst som er baseret på at folk enten klikker på de forskelige links, eller klikker på reklamerne.

Fra et økonomisk perspektiv, så kan du som regel købe blogs for en pris på omkring 24 gange bloggens indkomst. Så hvis en blog tjener 250 kroner om måneden, så kan du nok købe den for 6000 kroner.

Du kan måske købe en blog billigere end de 24 måneders indkomst, hvis sælgeren virkeligt gerne vil af med den.

Så en simpel investering på 5000 kroner, kan virkeligt blive en god kilde til passiv indkomst.

18. Skriv en e-bog

Dette kan være meget arbejde som du skal investere, men når en e-bog er blevet skabt, og markedsført, så kan du virkeligt tjene mange penge med en passiv indkomst. Du kan enten sælge e-bogen selv på din egen hjemmeside, eller tilbyde den på andre hjemmesider som sælger e-bøger.

Måden du laver en e-bog er at du eventuelt starter med at skrive en 50.000 ord som en typisk e-bog har, hvor du får det delt op i afsnit som du ønsker det. Når e-bogen er færdig, så gemmer du e-bogen som en PDF, og så er den faktisk klar til at blive solgt til dine kommende kunder.

19. Lav en app

Apps kan virkeligt være en seriøs lukrativ måde at få passiv indkomst. Tænk på hvor mange der har smartphones i dag. Der er faktisk ret gode odds for at du læser denne artikel på din smartphone. Folk downloader Apps som sindssyge nu om dage.

Apps er lavet for at gøre livet lettere for andre eller til tidsfordriv. Uanset om det er en App der hjælper folk, eller laver flotte billeder til folks blogs, eller et spil til børn, så er det noget som folk ser en værdi i.

Du spørger måske dig selv om, at der ikke er så mange Apps derude at du ikke kan lave en App som folk kommer til at bruge, fordi der er så meget konkurrence.

Og svaret er jo, du kan sagtens lave en App som bliver populær, selvom der er meget konkurrence. Lav en ny ide, og vær kreativ. Hvis du finder på noget unikt, så kan du faktisk tjene ret mange penge på det.

Apps kan nemlig sagtens være helt passive. Når den først er lavet, så behøver du ofte ikke at tænke på den længere.

Kan du ikke kode selv? Intet problem. Du kan let hyre en udvikler, som kan lave din App billigt, og bare bruge din ide. Dette kan ende med at blive dyrt, men hvis du kigger efter udviklere som ikke nødvendigvis er danske, men kigger efter App udviklere fra udlandet, så kan du ofte få en billig udvikler.

Når Appen er færdig, så skal den lægges online og så tjener du penge på google Adsense, og du kan på den måde tjene en hel fuldstændig passiv indkomst i mange år frem.

Hvordan starter du så med at få en passiv indkomst?

Det kan godt være lokkende at vælge 5 eller 10 af disse muligheder og gå i gang med det samme, fordi så kan du tjene 5 gange så meget som med én af dem. Men tag den med ro! Vælg én enkelt af disse muligheder til at starte med, og arbejd dig op. Det kræver som nævnt at du investere din tid eller dine penge, for at komme i gang og hvis du vælger alt for mange muligheder, så kommer du aldrig til at blive rig med passiv indkomst, fordi du aldrig når at blive færdig med de forskellige projekter.

Så vælg én af mulighederne, og tag derefter en efter en. Inden du ser dig om, så har du en stor passiv indkomst hver måned, som måske en dag erstatter din indkomst fra dit job. Ja, så kan du også få lov at tjene penge mens du sover. Ja, måske er det endda dig der en dag skriver en artikel om 19 måder at blive rig på med passiv indkomst. Få flere ideer til passiv indkomst her

Læs også: 13 måder at blive rig på med passiv indkomst

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Mintos eller Fast Invest - Få 1% ekstra i bonus på alle penge du investere i de første 90 dage - Opret din konto her

Pengeskole Forfatter

Skriv et svar