Spring til indhold

Tjen penge på streaming og sociale medier

I de seneste år er der sket et skift i den måde, man kan køre sin virksomhed på og de muligheder, der er for at tjene penge. Mulighederne for at tjene penge på nettet er steget og der er mange måder, man kan gøre det på. Det kan for eksempel være på Instagram eller som blogger. Én anden af måderne, hvorpå man kan tjene penge på nettet er gennem udvikling og deling af forskelligt indhold på de sociale medier. Det kan for eksempel være i form af streaming, som er det, vi skal se nærmere på i denne artikel. Vi kommer blandt andet til at dække et par af de forskellige måder og platforme, man kan streame på. 

Kom godt fra start på Twitch

Hvis man gerne vil begynde at streame, så er Twitch et godt sted at starte. Her bliver der streamet spil af forskellig art og det er faktisk ikke kompliceret at blive en spilstreamer. Du skal dog sørge for, at du har det tekniske udstyr til at streame – det betyder oftest en solid gaming computer, et godt webcam og et godt headset med mikrofon.

Hvis man gerne vil begynde at streame på Twitch, så er der faktisk næsten frit valg på alle hylder i forhold til, hvad du kan spille. Man kan faktisk vælge et hvilket som helst spil, som man finder interessant. Man vil måske opleve, at mange mennesker på platformen spiller og streamer spil som for eksempel PUBG, Minecraft, LoL og CS:GO, men hvis du for eksempel er helt vild med at spille roulette online, så kører du bare på med det! Faktisk så er roulette hurtigt ved at blive et meget populært spil på nettet, så man vil sikkert opleve, at der er et godt, solidt marked for at streame sine spil. Nu er roulette bare et eksempel, men det er for at sige, at du faktisk kan spille lige hvad du har lyst til, så længe det er et spil, der interesserer dig.

Men hvordan tjener man så penge på Twitch? Man starter med at lave en konto og skabe sin channel og herefter er der essentielt set to måder at tjene penge på. Man kan blive en affiliate eller en Twitch Partner. Det er dog ikke lettjente penge, for der er en række kriterier, man skal møde, og man skal kunne opretholde en lind strøm af følgere og streams for at opretholde denne status. Men hvis man er passioneret omkring spil, formidling og streaming, så er det bestemt en mulighed, der er værd at forfølge!

Tjen penge på YouTube

De fleste kender til den meget populære platform, YouTube, der er fyldt med såkaldte content creators, der laver alt muligt indhold i alle mulige tænkelige nicher. Der er et par forskellige måder at tjene på YouTube på, hvis det er den platform, man overvejer at give sig i kast med. Hvordan du gerne vil tjene penge, kommer selvfølgelig i høj grad an på, hvordan du gerne vil præsentere dig selv, hvilket indhold, du laver, og hvad der giver mening for dig. Det kan være, at du gerne vil lave merch, der repræsenterer dit indhold, men du kan også lave sponsoreret indhold. Her kommer din betaling an på, hvilken kontrakt du indgår med det pågældende firma, så det kan variere en del. Du kan også blive en affiliate partner ligesom på Twitch, lave crowdfunding eller linke til din patreon, hvor dine betalende følgere kan få adgang til eksklusivt materiale. Også her er det dog afhængigt af, at du har nok følgere og kan opretholde et nogenlunde konstant flow af indhold.

Øvrige platforme

Der er selvfølgelig mange, mange flere muligheder. Der er for eksempel mange, der tjener penge på Instagram enten gennem sponsoreret indhold, salg af merch, etc. Man kan også lave en podcast, hvori man diskuterer emner, der interesserer en, lave en hjemmeside, en blog, eller noget helt andet. Der er virkelig højt til loftet på de sociale medier, men det er heller ikke en indtægt, man kommer sovende til. Der skal mange følgere til, et konstant flow af indhold og engagement og der skal være sponsorer bag. Men hvis man har tålmodigheden, en god idé, tilstrækkelig med opbakning og masser af gå-på-mod, så er det bare at give sig i kast med det.