Spring til indhold

Tips til at indrette stuen økonomisk fornuftigt

Tips til at indrette stuen økonomisk fornuftigt

Stuen er det sted i hjemmet, vi tilbringer den største del af vores tid. I stuen slapper man af, man underholder sig selv, og er social med resten af familien eller vennerne, når de er på besøg. Derfor er det også vigtigt, at stuen er indbydende, at den er hyggelig, og at den lægger op til afslapning.

Stuens indretning er alfa omega, hvis den skal leve op til disse krav. Står du og skal indrette dele af stuen eller indrette stuen helt fra bunden af, bekymrer du dig nok om, hvor mange penge, det kommer til at koste. Indretning er ikke en billig affære, men der er mange måder, man kan gøre sin investering i sin stue mere økonomisk fornuftig, og som derfor kan betale sig i fremtiden. Lad os udforske hvordan.

Fokusér på kvalitet og stærke brands

Når du skal købe møbler, skal noget af det vigtigste for dig være møblernes kvalitet. De skulle helst kunne holde i mange år og tåle at blive flittigt brugt uden at lide betydelig synlig last. For jo længere møblerne holder, jo bedre er din investering også. Hvad vil du helst, hente en ny billig sofa hvert 5. år eller have en stor eller lille veloursofa, der stadig ser godt ud om 45 år?

Selvfølgelig vil sofaen, der holder 45 år koste langt mere end den billige sofa, men på lang sigt vil det være dyrere at skulle købe 9 billige sofaer i den samme tidsperiode. Veloursofaer er ofte af høj kvalitet, materialerne er skabt med levetid og komfort for øje, de er moderne – og de vil sikkert fortsat være moderne. Sådan en investering rammer bare rigtigt på alle punker, for køber man kvalitet sikrer man sig mod fremtiden, og man sparer også penge. Lad dig ikke lokke af et billigt og smertefrit køb, for det bliver til mange køb og smertefuldt i længden.

Kendte brands er også værd at kigge efter. Mærkevarer kan nemlig ofte ende med at blive meget attraktive i fremtiden for samlere eller folk, der har en tendens for at søge hen mod noget velkendt retro. Det giver dig muligheden for måske at sælge møblet igen med overskud eller uden et betydeligt tab, afhængigt af hvor populært brandet bliver i fremtiden. Se dine møbler som en investering der kan give afkast.

Genbrugsguld – Uventede overraskelser

I har sikkert set mange shows i fjernsynet om folk, der tjener deres månedlige løn ved at ransage genbrugsforretninger efter værdifulde genstande, der bliver solgt for næsten ingen penge, og som derfor kan give et kæmpe afkast. Hvorfor ikke selv give det et skud?

Genbrugsforretninger kan meget hurtigt overraske med, hvad de har, og hvad det koster. Mange gange kan man gå derind og finde lækre møbler af høj kvalitet, der ikke er blevet værre med årene, og som kun koster et par hundrede kroner, hvor de hos et antikvariat kunne koste flere tusinde.

Hvis man har tiden, kan der være en god chance for, at nogle ekskursioner til dine lokale genbrugsforretninger kunne være rimelig profitable og give din stue de møbler, den mangler.

Onlineauktioner – Chancen for billig kvalitet

På internettet er der mange auktionssider, hvor private mennesker kan sælge alt muligt af kvalitet og værdi. Men når noget ryger på auktion, så er det ikke altid, man tjener kassen på det. Alle er ude efter noget billigt, og sælgeren kan ikke altid bare lige trække auktionen tilbage, selvom budene er lave.

Det betyder nogle gange, at genstande af høj kvalitet og værdi ryger for meget små summer. Derfor kan det være en god idé at have kontoer på diverse auktionssider og holde øje med, hvilke møbler der bliver solgt, og hvor hård konkurrence der er på budene. I bedste tilfælde kan du ende med at få noget meget værdifuldt til billige penge. Det skal dog siges, at dette ikke sker alt for ofte, men derfor er det ikke en dårlig idé at have et vågent øje.

Tænk smart og langsigtet

Sammenfattende lægger vi op til at tænke langsigtet, når du skal indrette din stue. Vær ikke bange for at investere i kvalitet, bare fordi det kan virke dyrt her og nu. For det er en investering i fremtiden, og det vil ofte kunne betale sig, selvom man ikke mærker det lige med det samme.

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her