Spring til indhold

Skal du sælge boligen nu?

Står du og skal sælge din bolig nu og her, så er der nogle forskellige ting der er gode at starte med at få helt styr på. Det er nemlig ikke bare altid at sætte et skilt ud til vejen, hvor der står til salg på, der er en mulighed.

Få vurderet din bolig før alt andet

Når du skal sælge din bolig, skal du altid starte med at kende til boligens værdi. Hvis du ikke har ejet din bolig i lang tid og der ikke er lavet nogen forbedring eller forværring af boligen, så vil det være nogenlunde den samme pris du kan få for din bolig, som du selv har givet for nylig.

Det er dog de færreste der vil sælge sin bolig, kort tid efter at de selv har erhvervet sig den, for det er en stor proces både at købe og sælge bolig og det er sjældent noget man bare lige gør, hvis man ikke er ret sikker på at ville bo det samme sted i nogle år.

En tilstandsrapport er godt for både køber og sælger

Det giver derfor mest mening at tage udgangspunkt i en bolig, der har været hos samme ejermand for en årrække og nu skal sælges. Her kan det give god mening at få vurderet boligen på ny og især hvis du som sælger har lagt arbejde i at forny dit hjem, men også hvis man alene ser på boligmarkedets værdier så er det de fleste steder at der er tale om en værdiforøgelse.

Tilstandsrapport er en rapport som du og køber skal kunne regne med. Ved en tilstandsrapport bliver hele boligen gennemgået og der noteres her, hvad køber kan forvente at overtage. En sådan rapport begrænser desuden sælger så det er godt for begge parter i en bolighandel når der udarbejdes en tilstandsrapport. En sådan rapport må man ikke selv udarbejde.