Spring til indhold

Sådan kan du spare penge på din energiregning

Sponseret

Der er god grund til at læse op på de gode råd, der findes i forbindelse med at spare penge på energien. Med stigende priser og inflation, er der nemlig stor økonomisk grund til at blive bedre til at være opmærksom på sine energivaner. Mange får lige nu store el- og varmeregninger, som kan give et ordentligt hak i økonomien. Her er hvad du kan gøre selv.

Tjek op på dit elforbrug

Har du muligheden for det, så bør du tjekke op på dit elforbrug løbende, så du får en idé om, hvad der sluger mest i løbet af en almindelig dag. Ved at vide noget om forbruget, er det også nemmere at finde ud af, hvilke områder der skal tages hensyn til. Du kan også læse mere om støtte til strøm, hvis dette har interesse for netop dig.

De gode vaner

Det er ikke breaking-news, at der er er brugbare spareråd i forhold til el, som man bør tænke over. Dog er det vigtigere end nogensinde at være opmærksom på, hvad man egentlig bruger. Det betyder således, at du skal sikre dig at lyset er slukket i rum du ikke befinder dig i samt, når du forlader hjemmet. Sluk lyset, når du ikke bruger badeværelset og gennemtjek at det meste el, er slukket, før du låser hoveddøren og går ud.

Skift dine elpærer ud med energibesparende modeller i stedet for, såsom f.eks. LED. Har du gamle el-apparater såsom kummefrysere, opvaskemaskine, vaskemaskine eller lignende, så anskaf et mere energivenligt alternativ. De kan sluge enormt meget strøm de gamle maskiner og koste mange penge i drift.

Drop tørretumbleren

Har du muligheden for at tørre tøj udendørs, så fravælg så vidt muligt at bruge tørretumbleren. Du sparer en del penge ved helt at undgå at bruge denne.

Variabel elpris

Har du variabel elpris, så er det med at være opmærksomt, når de ’billige’ timer og dage er aktuelle. Med en variabel elpris kan prisen svinge således, at den den ene dag er dyrere, og samtidigt kan den falde i pris. Det kan være en fordel, så du kan vaske tøj og bruge andre el apparater, når den falder. Tjek eventuelt om det er mere fordelagtigt at skifte elselskab.

Varmen

Varmeregningerne stiger også i pris og det er ikke så fordelagtigt, når kulden kommer til Danmark. Mange er nødsaget til at vænne sig til køligere indendørs temperaturer i mange offentlige rum, og det samme kan ligeledes være hjælpsomt i hjemmet. Bare dét, at man skruer en lille smule ned for varmen i forskellige rum i hjemmet, kan gøre en stor forskel.

Det er desuden vigtigt at sikre sig, at boligen faktisk er godt nok isoleret, så varmen ikke bare siver ud. Et andet tip er desuden at trække gardinerne for om vinteren, da de faktisk også er med til at isolere, for den bidende kulde udenfor. Har du brændeovn, er der naturligvis også penge at spare på varmeregningen, hvis denne bruges.

På med tøjet

Der er ikke andet for end at pakke sig godt ind. Koldt gulv kan for eksempel dækkes af tæpper, så det er varmere for fødderne, ellers er futter og tykke sokker en nødvendighed.