Spring til indhold

Sådan får du råd til elektronik

Sådan får du råd til elektronik

Elektronik er dejligt at have og ofte er det også en nødvendighed på grund af arbejde eller studier. Desværre er det sjældent, at elektronik er billigt. Det kan derfor hurtigt koste en god slat af lønnen. Særligt, hvis det skal være nyt. 

Har du ikke penge til nyt elektronik, som det ser ud lige nu, er der heldigvis nogle gode tips, du kan benytte, så du hurtigt får råd til at købe en ny iPad, en ny bærbar eller måske en telefon.

Læg et budget og spar penge op 

Hvis du gerne vil have råd til elektronik nu og på længere sigt, er det en god ide at kigge på dit budget og se, om du kan finde nogle penge her. Kan du bruge færre penge på mad? Eller er der streamingtjenester, du ikke benytter? Mange bække små gør en stor å, som man siger. Finder du derfor nogle poster her og der, som giver dig mulighed for at spare penge, går der ikke længe, før du har til nyt elektronik. 

Det bedste du kan gøre for at overholde budgettet, er ved at hæve penge på ugentlig basis og lægge dem i en kuvert. Dermed kan du visuelt se, hvor mange penge du har at gøre med – og så bliver det også nemmere at spare yderligere. 

Køb på afbetaling 

Har du ikke tålmodighed til at vente på at købe nyt elektronik, er afbetaling en mulighed. Man kan købe alt lige fra en iPad på afbetaling til et stort og nyt TV på afbetaling. Mange fysiske og online butikker tilbyder at købe elektronik på afbetaling. Men vær opmærksom på deres betingelser, og hvad du samlet set skal betale i oprettelse, renter og andre gebyrer, så du ikke får sat dig selv med et lån eller en aftale, der er for dyr på den lange bane. Det kan sagtens lade sig gøre. Det kræver blot lidt research. 

Afbetaling er ganske harmløst, så længe du bare læser det med småt og er helt med på, hvad der skal betales. 

Sælg nogle af dine ting 

Mange af os har som regel nogle ting, vi aldrig bruger. Det har du sikkert også. Måske køkkenskabet gemmer på nogle støvede køkkenmaskiner? Eller garderoben gemmer på kjoler, skjorter eller bukser, der aldrig er blevet brugt? Det er utroligt, hvad man kan finde af ting og sager, man ikke bruger, når først man går i gang med at undersøge, hvad man egentligt har i skabe og skuffer. Det kan nemt og ret hurtigt give dig pengene til det elektronik, du har brug for eller drømmer om at få. 

Et rigtig godt sted at sælge er enten via markedsplads på Facebook eller DBA, da det er platforme, mange mennesker bruger for at finde brugte ting. Sæt gerne prisen lidt højere, end hvad du gerne vil have for det, da det giver dig mulighed for at handle lidt om den endelige pris med dem, der gerne vil købe dine ting – så bliver det en god handel for begge parter. 

>

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her