Spring til indhold

Refinansiering af dyr gæld

Er du ramlet ind i en dyr gæld, så er du desværre langt fra den eneste. Det er let at optage lån i dag og når de fleste står i en situation hvor de desperat står og mangler midler, er det desværre også lettere at sige ja til de urimelige omkostninger der kan følge med sådanne hurtiglån. Er man havnet i denne situation, så kan refinansiering af din dyre gæld være din løsning.

Den bedste løsning hvis du er fanget i gæld

Det er let at optage lån i dag og derfor ses der også en tendens til, at alt for mange risikerer at stå med flere forskellige lån eller lån der har alt for høje omkostninger med sig. Det kan i første omgang være en dyr affære at have flere lån fordelt på forskellige långivere, men når det oveni købet også bliver til lån med alt for høje omkostninger kan det være svært at få alle enderne til at hænge sammen i sidste ende økonomisk set.  

Der findes dog løsninger for dig, der føler at du sidder så dybt i gælden at du ikke helt kan overskue det længere. Refinansiering er vejen frem og her er der ikke tale om ét enkelt sted der kan hjælpe dig, men som du kan se på hjemmesider som f.eks. https://www.refinansiere.net/, så vrimler det med tilbud til dig.

Det vigtige du skal holde for høje, når du får modet til at se på en form for refinansiering er, at du ikke havner med at samle lån et sted der i sidste ende kun bliver dyrere for dig. Du er derfor kun nået det første skridt i den rigtige retning, når du kan se idéen med refinansiering.

Finansier din gæld på ny og find en billigere løsning

Refinansiering vil sige at du finansierer på ny. Du kan som den smarteste løsning finde en billigere långiver end dem du i forvejen har dig, som samtidig vil låne dig det samlede beløb som du skylder. Når du har fået et billigere lån, kan du på den måde betale dine dyreste långivere de penge du skylder tilbage. Nu har du kun ét enkelt lån, som du skal holde styr på.

Når du skal finde et billigere lån til at samle alle dine andre lån eller tidligere for dyre lån, er det vigtigt at du husker på at det ikke kun er de oplyste renter, som er den egentlige omkostning med lånet. Du kan gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at sætte dig godt og grundigt ind i om der er høje omkostninger ved etableringen af lånet eller andre gebyrer i forbindelse med afviklingen af lånet. Dette er bl.a. det som ÅOP står for.

Når du ved hvad du helt præcis har af omkostninger i forbindelse med din refinansiering er det ydermere vigtigt at du sikrer at du har råd til at afvikle på dit lån som låneaftalen beskriver. Hvis du ikke har råd til den aftale der er planlagt, vil du risikere at skulle betale en masse unødige omkostninger til rykkergebyrer mv.

Et vigtigt værktøj er et realistisk budget

Sørg for at lægge et realistisk budget, så du ved præcis hvad du har mulighed for. Hvis du ikke selv har kendskab til hvordan man laver et budget, kan du enten lære det selv men du kan også næsten altid få hjælp fra din bankrådgiver. En tredje løsning til budgetlægning kan være at du udnytter den moderne teknologi og at vi har adgang til en masse netværk. F.eks. kan du spørge dine venner og bekendte på Facebook om der er en venlig sjæl deriblandt der vil hjælpe dig.

Når du har fået styr på dit budget, vil du kunne se hvilket rådighedsbeløb du har hver måned. Dette beløb er det der er tilbage når du har trukket dine faste og nødvendige udgifter fra dine samlede indtægter. Er der et minus på bundlinjen er du nødt til at se på de forskellige udgiftsposter og indtægtsposter, for det vil betyde at du kun er på vej til at anskaffe dig en endnu større gæld og ikke har mulighed for at betale din allerede eksisterende gæld.

Forhåbentligt finder du plus på bundlinjen, som vil være det du skal dække dit forbrug og afdrag til din dyre gæld med. Sørg for at opbygge en lille buffer, så du altid vil have råd til et skut tandlægebesøg.