Spring til indhold

Loftisolering

Loftisolering

Hvis man sidder en dag og tænker på hvad loftisolering egentlig er godt for så læs med her. Det er jo ikke sådan at vi alle på daglig basis render rundt og tænker på vores loft, så noget andet end et låg på vores hus, der forhindrer at det regner ind. Men hvis man går et spadestik dybere ned i mulden, dukker der faktisk en række andre grunde op til at vi måske skulle bruge lidt mere tid på at tænke på vores tag. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt i hvilken stand dit tag er. Som med alt andet i denne verden forgår ting over tid, og nye muligheder opstår i takt med den teknologiske udvikling. Loftisolering er her på ingen måde en undtagelse.

Derfor kan det jo godt være rart med nogle hårdtslående argumenter for at få lavet en loftisolering. Derfor kommer der her en række argumenter som du kan smide på spiseborderet hjemme når der skal lægges budget for de kommende vedligeholdelser på jeres hus.

Loftisolering er ikke kun en udgift. Nej nej bestemt ikke. Det er vigtigt at betragte loftisolering som en investering i dit hus. Hvordan kan loftisolering være en investering? Det kan det på dit varmeregnskab. Et hurtigt estimat kunne lyde på i omegnen af 5-6 år så er investeringen tjent ind, og efterfølgende er det rent penge i lommen for dig. Dette estimat afhænger selvfølgelig af hvor stort et loft du har, samt hvilket materiale du vælger. Det giver sig selv at besparelsen hænger sammen med at en loftisolering forhindrer mere varme i at trænge ud i atmosfæren, og derfor falder ens fyringsbehov, og til sidst falder tallene på din varmeregning.

Et andet godt argument end de rent økonomiske, handler om at du automatisk skaber et bedre indeklima. Hvorfor nu det tænker du måske? Skåret helt ind til benet handler det om at når varmen ikke kan trænge ud gennem dit loft grundet en ordentlig loftisolering, ja så kan mindre kulde i alt sin enkelthed heller ikke finde ned gennem dit loft. Alt dette er med til at skabe et bedre indeklima for dig og din familie. Der vil ikke være store temperaturforskelle, eller opleves fugtig luft på sammen måde.

Et af vores tids hårdeste slående argumenter for at lægge lidt ekstra i loftisolering, er naturligvis miljøet og CO2 regnskaber. Det lyder måske meget globalt og ikke noget man som almindelig forbruger har den helt store indvirkning på, og det kan der være noget om, men som man siger så gør mange bække små jo en stor å. Så hvis alle tager de her tiltag i brug, så vil det i det store billede betyde noget for vores alle samens miljø.

Man skal også være bevidst om, at et ordentligt isoleret loft faktisk er noget som der er lovkrav til. Det betyder at du har en isolering af en bestemt kvalitet – som gælder ved nybyg, renovering og tilbygning. Med kravet følger dog den undtagelse, at i det tilfælde, at efterisolering vil være uforholdsmæssigt dyrt eller ikke kan udføres sikkert rent fugtmæssigt, så behøver du ikke at efterisolere.

>