Spring til indhold

Leder du også efter det mest fordelagtige forbrugslån?

Leder du også efter det mest fordelagtige forbrugslån?

I så fald skal du ikke takke ja til det første lånetilbud, du får tilbudt. Det kunne jo være, at du kunne låne til en lavere rente, slippe for unødige gebyrer eller noget helt tredje. Under alle omstændigheder bør man undersøge sine lånemuligheder til bunds.

Guiden her vil hjælpe dig afgørende tæt på et billigt – måske endda dét billigste – lån. Markedet for forbrugslån er stort, hvorfor en hjælpende hånd kan være nødvendig.

Forbrugslån ér blevet billigere, men

De mange politiske tiltag inden for lånebranchen har gjort det billigere at optage bl.a. forbrugslån.

Foruden et renteloft er der senest i 2019 blevet indgået en aftale om et ÅOP-loft, hvilket har gjort det markant mere fordelagtigt at låne penge. Fra d. 1. juli 2020 vil ÅOP-loftet lyde på 35 % på forbrugslån. Der er altså en grænse for, hvor dyrt det kan være at optage lån.

Selvom det som omtalt er blevet billigere at låne penge, så er du ikke nødvendigvis garanteret et billigt forbrugslån. Mange låneudbydere vælger fortsat at opkræve meget høje renter og gebyrer, hvorfor det kan blive en dyr fornøjelse at få et lån. Derfor bør man søge med lys og lygte efter en fordelagtig kreditaftale – med lav rente og ÅOP.

Undersøg mulighederne hos forskellige låneudbydere

Lånebranchen er en lukrativ branche. Derfor er der også mange virksomheder om buddet. Dette skal du lade komme til din fordel. Du kan nemlig låne til en yderst god rente, hvis du sammenligner 2 eller flere lånetilbud.

Santander Consumer Bank er en af de finansielle virksomheder, der kan give dig et attraktivt lånetilbud. Ved interesse kan du kontakte Santander bank her.

Det er en god idé at sammenligne låneudbydere og lånetilbud ud fra følgende:

  • Rentetype og rentestørrelse
  • Gebyrer
  • ÅOP
  • Vilkår vedr. afdragsfrihed
  • Krav vedr. alder, økonomi m.v.
  • Serviceniveau (bliv klogere på dette ved at læse anmeldelser)

Du behøves ikke at låne hos den samme udbyder hver gang

De fleste danskere kommer statistisk set til at optage en lang række lån gennem tiden. Det kan være lån til både stort og småt – alt fra sofaer og computere til biler og huse.

Gennem tiden vil nye låneudbydere blive en del af branchen og måske kunne slå de gamle og erfarne virksomheder af pinden. En af de nye virksomheder kan måske have potentiale til at blive din nye favoritudbyder af lån.

Selvom det ikke er et krav, at man låner hos samme selskab hver gang, så kan der være visse fordele ved at samle sine lån.

Bliver det billigere at låne om x måneder eller år?

Måske.

Mange vil kunne komme med et kvalificeret bud på dette, men ingen ved det med sikkerhed. Du skal derfor lytte til din mavefornemmelse, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal låne nu eller vente x måneder eller år.

Som hovedregel giver det ikke mening at vente med at låne, medmindre mange ting peger på, at det snart vil blive billigere at få en kreditaftale. F.eks. vil politiske tiltag og en ændret konkurrencesituation kunne påvirke lånets omkostninger. 

>

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her