Spring til indhold

Kviklån, afbetaling eller kontant?

Kviklån, afbetaling eller kontant?

Står du i en situation, hvor computeren, smartphonen eller fladskærmen skal skiftes ud? Så har du sikkert allerede gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du skal betale for det hele. Skal det være kontant, et kviklån, eller vælger du den nemmeste løsning og vælger butikkens afbetalingsordning? Her får du gode råd til, hvilke betalingsformer der er bedst for dig.

Kviklån kan være dyrt

Kviklån har igennem de seneste år været kritiseret for deres høje ÅOP og renter. Og det er heller ikke nogen hemmelighed, at kviklån kan være en ret dyr løsning. Især hvis du tager et lille lån og afdrager det af over flere år. Dog viser en rapport fra Dansk Kredit Råd, at kviklån ligefrem kan være billigere end bankernes kassekreditter – hvis kviklånet altså ikke har nogen stiftelsesgebyrer.

Hos lånevirksomheden KreditNU har du mulighed for at ansøge om en online kredit, hvor du ikke har nogen fast løbetid. Det giver dig altså mulighed for at kunne betale dit lån af i dit eget tempo – ligesom du også har mulighed for at indfri lånet før tid, da der netop ikke er sat nogen fast betalingsperiode.   

Afbetaling er et kviklån i forklædning

Afbetaling er blevet meget populært igennem årene, hvor du i dag kan købe det meste på afbetaling. I starten var det typisk virksomheder, der tilbød en opvaskemaskine eller et fjernsyn på afbetaling. Det er supernemt og bekvemt for dig, og du skal blot hive et par sedler op af lommen hver måned, så kan du vaske tøj eller se Vild Med Dans – helt uden at tænke over det økonomiske. Det er i hvert fald sådan reklamen lyder, men i virkeligheden er sådanne afbetalinger ret dyre. Vælger du alligevel afbetalingsordningen, bør du altid undersøge de samlede kreditomkostninger, for der kan nemlig være mange penge at spare, alt efter hvilken forhandler du besøger.    

Altid billigst at købe kontant

Den bedste og billigste måde, at købe varer på, vil altid være at købe kontant. Når du køber kontant, slipper du for at betale renter og stiftelsesgebyrer – hvorfor det vil være den foretrukne mulighed. Har du derfor en fin opsparing at trække på, er det mest økonomisk forsvarligt at bruge denne, da renten på indlån er væsentligt lavere end renten på udlån. Du får altså med andre ord ikke noget ud af at have pengene stående på en konto.  

Når kontant betaling ikke er muligt

Har du ikke mulighed at betale kontant for dit nye fjernsyn eller din nye iPhone, så vil det smarteste, rent økonomisk, helt klart være at vente med at købe og få sparet pengene op. Der kan dog være grunde til, at du ikke har mulighed for at vente på at kunne købe din nye telefon eller computer.

Hvis det er absolut nødvendigt for at få din nye computer eller smartphone – evt. i forbindelse med et tidsbegrænset tilbud, bør du først og fremmest undersøge:

  • Hvilke lånetilbud er er på markedet
  • Hvor meget afbetalingsordningen i butikken koster
  • Hvor hurtigt du kan betale købet tilbage

Da en afbetaling i de fleste tilfælde er et kviklån i forklædning, skal du holde godt øje med, hvad den samlede pris kommer til at koste dig. Og ikke mindst om du har mulighed for at betale lånet af før tid. Alternativt kan du vælge en kredit – enten online eller via din bank. Så får du nemlig fri mulighed for at betale dit lån af hurtigst muligt.

>

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her