Spring til indhold

Investér i kryptovaluta – det nye sort

Kryptovaluta er digitale valuta, der kun findes online og fungerer ved hjælp af peer-to-peer-teknologi. I modsætning til pengesedler – udstedt og bakket op af et land – har de ingen papirudgave og ingen centralbank, der kontrollerer deres udbud.
Som den første kryptovaluta er Bitcoin blevet den mest værdifulde og mest udbredte blandt de tusindvis af kryptovalutaer, der siden er blevet oprettet. De mest populære udover Bitcoin er Ethereum, Ripple, Dash og Litecoin.

Kryptovaluta bliver udvundet, hvilket afspejler den mængde arbejde, der er forbundet med at producere dem. ’Miners’ donerer tid og computerkraft til at hjælpe med at verificere transaktioner i kryptovalutaer og tilføje dem til dens blockchain.
Fordelen ved at bruge den decentraliserede blockchain-teknologi er, at kryptovalutatransaktioner ikke behøver nogen mellemmand. Det gør transaktionerne billigere og betyder, at ingen myndighed kan annullere eller blande sig i en transaktion.

En e-wallet, også kendt som en bitcoin-wallet eller crypto-wallet, fungerer som en traditionel pengepung, men i stedet for papirvaluta indeholder den beviser for dine digitale penge.

Din e-wallet gemmer de offentlige og private nøgler, der er nødvendige for at bruge eller købe Bitcoin eller andre kryptovalutaer, og giver digitale signaturer, der autoriserer hver enkelt transaktion. Disse digitale tegnebøger kan være en enhed, et program på en app, et online websted eller en tjeneste, der tilbydes af krypto-børser.

Du skal opbevare og sikre din private nøgle, der giver dig mulighed for at låse din crypto-wallet op, for at handle eller bruge din kryptovaluta.

Hvilke risici er der ved kryptovaluta?

Der er også risiko forbundet med at handle med kryptovaluta. Her er nogle af de risici, som du skal tage højde for, inden du investerer i kryptovaluta.

  • Uventede ændringer i markedsstemningen kan føre til kraftige og pludselige kursudsving. Det er ikke ualmindeligt, at værdien af kryptovaluta hurtigt falder med hundredvis, hvis ikke tusindvis af dollars.
  • Kryptovaluta er i øjeblikket uregulerede af både regeringer og centralbanker. På det seneste er de dog begyndt at tiltrække sig mere opmærksomhed. Der er f.eks. spørgsmål om, hvorvidt de skal klassificeres som en råvare eller en virtuel valuta
  • Der findes ingen perfekt måde at forhindre tekniske fejl, menneskelige fejl eller hacking på.
  • Handel med kryptovaluta indebærer yderligere risici såsom hard forks eller ophør.

Hvordan du kan købe Bitcoin og andre kryptovaluta

Der findes et utal af muligheder for at købe og sælge kryptovaluta. Det hele foregår online, og er meget enkelt at oprette. Du kan lære, hvordan du gør ved hjælp af artiklen hvordan man køber bitcoin her.

En voksende industri

På trods af de ovennævnte risici vokser kryptovaluta og blockchain industrien sig stadig større. De nødvendige finansielle infrastrukturer er ved at blive opbygget, og investorerne har i stigende grad adgang til institutionelle opbevaringstjenester. Professionelle og individuelle investorer får gradvist det værktøj, de har brug for til at forvalte og beskytte deres kryptoaktiver.