Økonomi er noget vi alle sammen kan tale med om, eftersom det er noget der kan påvirke os alle. Derfor er vi mange der er ekstra opmærksomme, når vi stifter bekendtskab med nye spændende lånemuligheder, såsom en kassekredit.
Gå direkte til afsnittet om:
Er en kassekredit = lån?
Fænomenet er i sig selv ikke specielt nyt, men det har en tendens til at drukne i alt den anden information der er angående lån og økonomi. Faktisk, så er der utrolig mange danskere der ikke har et særlig bredt bekendtskab med hvad en kassekredit er, og hvordan den fungerer. Mange tror nemlig, at det er det samme som et lån, men det er det ikke helt. Sammenligner du en kassekredit med et almindeligt lån, så vil kassekreditten ofte give dig mere frihed. I nogle tilfælde vil du dog kunne låne flere penge igennem et almindeligt lån, fremfor hos en kassekredit. Flere danskere i dag har en kassekredit, netop fordi den fungerer godt som lidt ekstra supplering, i tilfælde af, at du har lidt underskud i penge. Det kan være svært helt konkret og kort at forklare hvad en kassekredit egentlig er god for, og hvorfor så mange foretrækker denne metode, fremfor så mange andre, men vi har her kort opsummeret hvad en kassekredit egentlig er:
- En god buffer hvis økonomien er presset
- Du betaler kun renter af de penge du bruger
- Nem og overskuelig at holde styr på
- Tilladelse til overtræk på kortet
Hold dig opdateret med økonomi
En kassekredit har som sagt været til i et godt stykke tid, men er alligevel kategoriseret som værende en forholdsvis ny ting indenfor økonomi. Det er en ganske smart måde altid at holde godt styr på sin økonomi på, og hvis ikke du har brug for kassekreditten, så står pengene selvfølgelig bare på kortet. I 2016 var det hver 4. dansker ud af 10 der svarede ja til at de havde en kassekredit, men betyder det at de bruger den? ”Undersøgelsen viser, at 4 ud af 10 danskere har en kassekredit og blandt dem så trækker 15 % på den dagligt og 39 % svarer at de aldrig trækker på den.”[1] Dette viser altså, at det for mange blot er en god sikkerhed, i tilfælde af, at der skulle ske noget uforudset. Eftersom populariteten indenfor låne-sektoren er betydeligt stigende for hvert år, så kan vi kun antage, at flere og flere danskere vil benytte sig af kassekreditten fremadrettet. Du kan lære mere om danskernes privatøkonomi lige her: https://www.raadtilpenge.dk/Undersoegelser/Statistiske-undersoegelser/Danskernes-daglige-okonomi.
Den perfekte buffer
Når det kommer til noget så vigtigt som økonomi, så er det især vigtigt at vi holder os opdateret med, hvad der fungerer. Hvis du har lyst til at se nærmere på en kassekredit, så kan du tjekke Finbino ud, da de har en god oversigt over de foretrukne kassekreditter, samt en god forklaring på, hvorfor en kassekredit kan være en fordel for dig at overveje. Hvis du dog allerede har en kassekredit, så kan du overveje at tjekke denne artikel ud: https://www.berlingske.dk/privatoekonomi/saadan-faar-du-en-billigere-kassekredit, hvis du går lidt med tanken om en ny bolig. En kassekredit kan være en fordel på flere måder, men for mange er det følelsen af sikkerhed i, at der altid er nogle penge at trække fra, hvis du skulle opleve et hul i din økonomi. Eftersom vi alle har kendskab til økonomi, så ved de fleste med garanti også, hvad den kan gøre ved os. Lige så meget glæde som vi kan opleve ved lidt ekstra penge om måneden, lige så meget stress og panik kan det skabe, hvis vores økonomi pludselig ikke er som den skal være alligevel. Her i tabellen kan du se hvad en kassekredit kan gøre for dig.
Give dig en stabil økonomi, med overskuelig tilbagebetaling |
Fungere som et sikkerhedsnet |
Skabe økonomisk frihed til ekstra udgifter |
Mindske den økonomiske stress |
Tilladelse til overtræk |
Nemt at bruge og betale tilbage |
Med en kassekredit har du dit sikkerhedsnet. Det er heller ikke umiddelbart kassekreditten der skaber din gæld, tværtimod, så kan du på denne graf selv se:
Kilde: https://www-2.danskebank.dk/HvadErFinansraadgivning
Kassekredit kan skabe bedre balance på kontoen
Den kortfristet gæld er hvor kassekreditten kan kategoriseres. Under ”passiver”, som i øvrigt betyder det som du som borger ejer, som skaber omkostninger. Her vil du bemærke, at kassekreditten er den der netop er lavest. Mange mennesker får glæde af disse kassekreditter, men ikke som et langvarigt lån der medfører en masse gæld, men som et hurtigt lån, som kan rette lidt op på det økonomiske, uden at skabe en ubalance på kontoen. Kassekredit er modsat så mange andre låneformer uden alt for mange renter, og renterne betales sammen med selve kreditten. Derudover kan du hæve din kassekredit når du ønsker, og uden problemer. Mange mennesker er dog stadigvæk ikke opmærksomme på, hvor meget vi netop får ud af at benytte os af en kassekredit fremfor så meget andet, hvilket er en af grundene til, at kun 7 % af unge imellem 18-30 udnytter sin kassekredit.
Kilde: Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden
[1] https://www.raadtilpenge.dk/Undersoegelser/Statistiske-undersoegelser/Danskernes-daglige-okonomi
>