Spring til indhold

Handel med futures for begyndere

Handel med futures for begyndere

Der findes masser af muligheder til at tjene penge online. Flere af disse muligheder omhandler forskellige typer af investeringer. En mulighed, der ofte bliver overset i den sammenhæng, er handel med futures. Du har måske allerede hørt om handel med futures før, men ved du, hvordan det foregår, og har du overhovedet styr på, hvad en future er?

Hvis svaret er nej, kan du tage det helt roligt. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kommer i gang med at handle med futures. Inden vi når så langt, skal vi dog først se nærmere på futures, for hvad dækker begrebet egentlig over?

En fremtidig handel

En future er kort sagt en fremtidig handel. En future er således en kontrakt, der beskriver en aftale om en handel mellem to parter på et fremtidigt tidspunkt. I kontrakten er der aftalt et præcist tidspunkt og en præcis pris på handlen. Lad os tage et eksempel.

En køber indvilliger i at købe en aktie af en sælger om seks måneder fra i dag. De aftaler en kurs på 100 ved den fremtidige handel. Seks måneder senere, når handlen skal effektueres, afhænger køber og sælgers profit/tab dermed at forskellen på den aftalte pris og den aktuelle kurs.

Er den aktuelle kurs 110, har køber dermed tabt 10 kr., og sælger tjent 10 kr. Sælger kan således købe en tilsvarende aktie i markedet til 100 kr., og straks sælge denne videre til køber for den aftalte kurs på 110 kr. Profit for sælger er dermed 10 kr.

Omvendt kunne køber nøjes med at betale 100 kr. for aktien, hvis køber havde købt aktien direkte på markedet. Nu er køber imidlertid nødsaget til at betale 110 kr., da det er den kurs, der er aftalt i kontrakten.

Vice versa gælder det, hvis kursen var faldet til 90 i stedet. Her ville det så være køber, der opnår profit, og sælger, der vil få et tab. Som det ses, er handel med futures dermed et nulsumsspil. Den ene parts tab er den anden parts fortjeneste.

Kom i gang med handel med futures

Når du skal i gang med at handle med futures, er det en god idé at starte ud med en demokonto, hvor du kan investere for demopenge. Her kan du frit handle med mange forskellige futures uden, at der er nogen risiko forbundet.

En sådan demokonto kan du bl.a. finde hos Saxo (gå til side med demokonto og prøv den her). Hos Saxo kan du handle med over 200 forskellige futures fordelt på 23 markeder, og når du begynder at handle for rigtige penge, kan du se frem til brancheførende kurtage på dine handler.

Inden du kommer så langt, anbefales det dog, at du lærer platformen at kende ved hjælp af demokontoen først – så er du for alvor klar til at handle med future, når først du åbner din konto med rigtige penge.

>

Vil du tjene penge på at låne dine penge ud? Få passiv indkomst med Crowdlending. Jeg anbefaler Kameoeller Fast Invest - Få en passiv indtægt med investering i crowdlending - Opret din konto her