Spring til indhold

Få styr på økonomien med et gratis regnskabsprogram

Om du netop er startet selvstændigt eller at du allerede har godt gang i din lille selvstændige biks, så kan du ikke komme udenom at dét at have styr på økonomien i virksomheden er lige så vigtigt som selve salget.

Let byrden for dig selv og anskaf dig et regnskabsprogram

Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at klare sig som selvstændig hvis der er rod i økonomien. Måske det virker for en kort stund at lukke øjnene, men det er lidt det samme som eksemplet med at man tisser i sine bukser for at holde varmen. Det virker vitterligt kun for en kort stund og så bliver det derefter rigtig træls.

Selv med de rigtige intensioner for at få økonomien til at glide som smør, så kan det stadig være noget af en opgave at skulle holde tungen lige i munden når der skal klares debet, kredit, moms og lønninger med mere. Her vil du med fordel kunne bruge et regnskabsprogram til at lette byrden en smule for dig.

Med et regnskabsprogram sikrer du dig en enkelt arbejdsgang med dine daglige transaktioner, men du sørger også for at processen i forbindelse med udarbejdelsen af kvartals- eller årsregnskaberne bliver så lette som mulige.

Slip for molboarbejdet med et regnskabsprogram

Regnskabsprogrammet har indbygget en nem opstilling til regnskab hvor de allerede indtastede tal fra realiserede transaktioner, bliver hevet direkte over i en opstilling der er krævet i udarbejdelsen af regnskab. Du slipper altså for at skulle sidde og lægge alle tallene sammen for at få en opsummering, for at føre det over i et regnskab bagefter.

Selvom det ikke altid er et krav at man skal registrere et regnskab, skal man være opmærksom på at det kan blive krævet vist alligevel. Og hvis du så her har valgt at tisse i bukserne og lukke øjnene, så er det nu det bliver rigtig koldt og træls. Især hvis der er tale om tal fra måske 1-2 år tilbage.

Skab et let men vigtigt overblik over din virksomheds økonomi

Desuden er det altid smart at have et godt overblik over hvordan det går med virksomhedens økonomi, og ligesom med privat økonomi, så kan man tænke at det går sådan og sådan, men får man så først kigget tallene i sømmene så kan man pludselig opdage at den udvikling der vil ske, vil være katastrofalt hvis ikke at virksomheden får rettet op hurtigst.

Her er der ikke længere tale om at der kun er tisset i bukserne, for det kan i værste fald betyde at din virksomhed må dreje nøglen om fordi det ganske enkelt er for sent at nå at rette op på noget.

En investering for din virksomheds overlevelse

Så har du ikke et regnskabsprogram nu, så er det et rigtig godt råd herfra at tage et kig efter et med det samme. Det behøver ikke at koste dig alverden, men faktisk findes der gratis regnskabsprogrammer der i manges situation vil kunne løfte opgaven for dig og din virksomhed.

Du kan desuden vælge at se på det som en investering i virksomhedens overlevelse, hvis det viser sig at du skal bruge et program der ikke er gratis.