Spring til indhold

En leders vigtigste opgaver – økonomi og videreudvikling

En leders vigtigste opgaver – økonomi og videreudvikling

Som leder er du omdrejningspunktet for den attraktive arbejdsplads. Du er med til at sætte standarden og retningen for arbejdspladsens kerneydelse. Det er vigtigt at dine medarbejdere føler sig godt tilpas og yder en god indsats. Som leder er der mange ansvarsområder, faktisk i sidste ende dem alle. Men man kan dog ikke stå for dem alle alene.

Start med dig selv

Efter de sidste års mange års massive fokus på ledelse er der skabt en urealistisk forventning til lederens muligheder for at ’klare ærterne’ alene. Det gælder både forventninger hos lederne selv og forventninger hos medarbejderne. Som leder har man det fulde overblik over virksomheden, en ikke alene.

Det er vigtigt man som leder er åben overfor gensidig respekt. Man er ikke den eneste ansvarlige i virksomheden og det er vigtigt at have den forståelse og balance med sine medarbejdere. Som leder skal man tage ansvar for de handlinger der sker i virksomheden og det er vigtigt man derfor har tillid til sine medarbejdere. Her er det vigtigt at man selv som leder arbejder hårdt for at udvikle sine færdigheder som leder og man kæmper for bedre forhold for sine medarbejdere. Det handler om effektivisering og videreudvikling. Det er altid en god ide, som leder, at starte med sig selv.

Videreuddannelse som leder

Som leder er det vigtigt, at man hele tiden er åben overfor at lære og udvikle sig. Dygtige ledere fokuserer på proaktivt at skabe de bedst mulige resultater ud fra de givne forudsætninger – og eventuelt at ændre disse forudsætninger. Derfor skal lederen væk fra reaktive ledelse, hvor man styrer gennem regneark og tal. Der er mange forskellige måder at lede på og for at være en gode leder, skal man have smagt på de forskellige, for at kunne vælge.

Der findes mange forskellige kurser og videreuddannelser for ledere, som ønsker at styrke dem selv, og videreføre denne værdi til virksomheden. DTU Executive Business Education er den førende leverandør af lederuddannelse i Norden. Business.dtu tilbyder en bred vifte af programmer, der hjælper dig med at udvikle dig som en leder, der er i stand til at løsne din virksomheds potentiale for værdiskabelse. Som leder er man et forbillede og åbenhed omkring at udvikle sig og blive dygtigere som leder, smitter også af på medarbejderne.

Regnskabsprogrammer

Som selvstændig er det væsentligt, at du er opmærksom på vigtigheden af at bogføre, fakturere og udarbejde regnskab. Ud over at være lovpligtigt er bogholderi også et værktøj, der kan biddrage til det forretningsmæssige overblik. Og det er relevant at forholde sig til sin bogføring og regnskab under hele virksomhedens livsforløb, da behov og krav med garanti vil ændre sig i din virksomheds forskellige udviklingsfaser.

Du opnår kun fordele ved at have styr på dit bogholderi og regnskab. Erfaring siger, at en investering i det rette regnskabskoncept kan være guld værd for dig og din virksomhed, samtidig med at det kan minimere den tid, som du bruger på bogholderi, og derved give dig mere tid til at fokusere på din kerneforretning. Hos Meneto.com drømmer de om et regnskabsfrit Danmark, hvor du, som virksomhedsejer, kan fokusere på din virksomhed frem for dit regnskab. De tager sig af hele virksomhedens bogføring, moms, skat og årsregnskab. Vi har samlet det hele i én regnskabsløsning, til en fast månedlig pris.

>