Spring til indhold

En guide til aktiesparekontoen

Sponseret

Vil du gerne i gang med aktiesparekontoen, men har brug for en lille guide til at forklare dig, hvordan du bør bære dig ad samt give dig et overblik over dette økonomiske redskab? Læs med her og få dit ønske opfyldt! 

Aktiesparekontoen 

Aktiesparekontoen er faktisk et forholdsvist nyt økonomisk redskab, som mange investorer nu til dags bruger. Årsagen til at kontoen blev skabt tilbage i 2019 var, at politikerne mente, at det skulle være nemmere for den almindelige dansker at lave aktieinvesteringer. Regeringen var blevet gjort opmærksom på, at der var brug for et fradrag i forbindelse med aktiehandel. Kort sagt var aktiesparekontoen skabt for at få gang i investeringerne i blandt det danske folk!

Med en aktiesparekonto kan man betale mindre i skat af sine afkast, end man normalt kan. Faktisk kan man nøjes med kun at betale 17% i skat, hvis man bruger sin aktiesparekonto til at lave sine investeringer. Dog skal man stadig betale en lagerbeskatning hvert år af indholdet på sin aktiesparekonto. 

Yderligere er det vigtigt at notere sig, at man udelukkende kan bruge aktiesparekontoen til at lave aktieinvesteringer på traditionel vis. Det betyder altså, at man ikke kan investere i CDF’ere eller ETF’ere med en aktiesparekontoen. Hvis du primært handler med aktier og jævnligt oplever afkast, kan det altså hurtigt betale sig med en aktiesparekonto. 

Kom i gang med aktiesparekontoen 

Når du har gjort dig dine overvejelser og besluttet dig for at oprette en aktiesparekonto, er resten af forløbet ganske simpelt. Du kan vælge at oprette en aktiesparekonto igennem din bank. Dog kan du også vælge at oprette en aktiesparekonto via investeringsplatforme. Sidstnævnte kan hurtigt være en god idé – specielt hvis du investerer meget og hurtigt kan få brug for rådgivning. 

En aktiekonto er hurtig at oprette, så snart du er gået i gang. Du bør blot følge vejledningen hos pågældende platform – og så er du i gang! Foruden at betaler mindre i skat, vil du også opleve, at hele processen i forbindelse med betalingen er mere eller mindre automatiseret. At bruge en aktiesparekonto kan derfor hurtigt frigive noget tid og nogle bekymringer hos forbrugeren. 

Forskellige banker samt digitale investeringsplatforme udbyder dog forskellige services og har forskellige regler. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i pågældende udbyders regler, før du oprettet en aktiesparekonto. 

En aktiekonto kan hurtigt blive fordelagtig for mange investorer og det kan bestemt betale sig at undersøge, om dette økonomiske redskab også er noget for dig.