Spring til indhold

Derfor skal du overveje en ejeraftale

Derfor skal du overveje en ejeraftale

En ejeraftale kan sikre virksomhedens overlevelse, hvis der skulle ske uforudsete forandringer. Det er en måde at sikre sig mod kaos. Er du virksomhedsejer, kan du trygt læse videre og overveje om ikke en ejeraftale er noget for dig og din virksomhed.

Hvad er en ejeraftale?

Ejer du en del af en virksomhed, men er bekymret for din anpart ved et brud? Så kan en ejeraftale være noget du kan overveje for dig og din virksomhed. Det er en måde at sikre sig mod det kaos, der kan opstå ved uforudsete forandringer. Det er en aftale, der regulerer det interne forhold mellem kapitalejere i et aktieselskab. Det handler om at skabe et fælles sæt regler for alle.

En typisk ejeraftale indeholder et fælles regelsæt for hvordan andelssalg, konkurrence- og kundeklausuler skal være. Hvis en anpartsejer af dit selskab eller virksomhed fratræder sin position, vil du kunne beskytte din virksomhed, hvis vedkommende skulle gå til en konkurrent eller starte sit eget. Du kan værne om både din virksomhed og dine kunder med en ejeraftale.

Derfor er en ejeraftale vigtig

En ejeraftale kan ses som en skilsmisseaftale, som alle bliver tilfredse med. Diskussionen om en ejeraftale kan alene være med til at styrke forholdet mellem andelspartnerne. Hvis der er knas i samarbejdet, får I mulighed for at få lappet hullerne og derved styrke virksomhedens position på markedet. Det er oftest i modgang, at disse huller viser sig, da det er let at overse i vækst og fremgang.  

Med en ejeraftale kan du sikre det bedste for din virksomhed, og ved et eventuelt brud kan alle anpartsejere komme ud på den anden side som gode venner. Uoverenstemmelser og uenighed er en helt normal del af en virksomheds daglighed, og en ejeraftale kan være løsningen, I leder efter. Det kan sikre din virksomheds overlevelse og blive guld værd i sidste ende.

>