Spring til indhold

Arbejde hjemmefra, fem tips til at forblive produktiv

Du tror måske at arbejde hjemmefra gør det udfordrende at forblive produktiv. Nogle gange er det svært at kombinere kravene fra dit daglige arbejde med familie- og hjemlige bekymringer. Men her vil vi give dig 5 tips, der hjælper dig med at holde styr på dine opgaver og overholde deadlines, mens du arbejder hjemmefra.

I tillæg vil vi også fortælle dig om et tilbud for et online job, der måske kan interessere dig, hvis du søger efter fjernarbejde.

1. Sæt en tidsplan med din familie

Hvis du har små børn, kan der være tidspunkter, hvor de er hjemme i løbet af arbejdsugen. For forældre, der har brug for at arbejde online mens de er hjemme, kan det at tage sig af børn gøre kampen for at forblive produktiv endnu sværere.

Når du befinder dig i dette scenarie, er det vigtigt at etablere en klar tidsplan for hele familien. Overvej, hvordan du kan koordinere dine tidsplaner for at imødekomme behovet for børnepasning. Måske arbejder den ene ægtefælle om morgenen, mens den anden arbejder eftermiddagsvagt. Eller du kan overveje at stå op en time tidligere for at give dig selv mere tid til at arbejde hjemmefra, mens der er stille i huset. Dette kan hjælpe med at lindre noget af din arbejdsbyrde senere.

2. Udpeg dit eget arbejdsområde

Selvom det kan være fristende at arbejde fra din seng eller sofa, så prøv at sætte noget mere officielt op. Måske er det et midlertidigt arbejdsområde i spisestuen, eller måske har du et skrivebord eller kontor i dit hjem. Ideelt set bør dit arbejdsområde have en dør, så du kan udelukke eventuelle forstyrrelser, og du bør have alt af forsyninger og udstyr, du måtte have brug for, ved hånden, såsom en computer, printer, papir, hovedtelefoner osv. Du vil gerne undgå at skulle rejse dig gentagne gange for at hente ting, du muligvis har brug for, da dette kun vil reducere din produktivitet.

3. Stå tidligt op og dyk ind for fult

Ofte når folk begynder at arbejde hjemmefra, vågner de, drikker en kop kaffe og en snack og åbner derefter deres bærbare computere for at arbejde. Men fra det øjeblik af kan hele dagen virke, som om de løber fra det ene til det andet.

I stedet for at være i tilstand hvor du satser alt så snart du vågner, kan du overveje at skabe en morgenrutine for at sætte tonen for en sund og produktiv dag.

Lav dig for eksempel en kort rutine, såsom at tilberede og drikke grøn juice, lave fem minutters tai-chi og læse et kapitel fra din nuværende bog. Eller prøv en lang rutine, som at spise morgenmad og fortsætte med en times lang gåtur fri fra all teknologi.

4. Prøv at etablere en arbejdsplan

Vores forretnings- og arbejdsmiljø er i stigende grad krævende og mindre forudsigeligt. Før Covid-19-pandemien arbejdede kun 17 % af de danske lønmodtagere hjemmefra, et tal, der steg til 44 % under pandemien.

Nu hvor vi er tilbage til normalen, er det usandsynligt at arbejde online vil være en mulighed, der helt vil forsvinde. Da vores arbejdsmiljø fortsætter med at ændre sig hurtigt, skal vi fokusere på struktur og ansvarlighed for at komme videre.

Derfor er det vigtigt at have en arbejdsplan med bestemte timer afsat til dit arbejde, selv når vi arbejder hjemme.

Derudover kan en fast tidsplan hjælpe dig med at:

 • Gøre dig ansvarlig
 • Du ikke overskrider deadlines og aflevere arbejde indenfor fristen
 • Offentliggør din tidsplan, så kolleger kan kontakte dig
 • Øge din produktivitet
 • Få mest muligt ud af din arbejdsdag
 • Have en sund balance mellem arbejde og privatliv
 • Udvikle modstandsdygtighed gennem rutiner
 • Undgå udbrændthed

At have en fast tidsplan betyder imidlertid ikke, at du skal arbejde den typiske arbejdstiden fra 9 til 5, hvis det ikke er noget for dig. Vores kroppe er mere energiske og motiverede på bestemte tidspunkter af dagen. Nøglen er at skabe en tidsplan, der understøtter din krops naturlige flow.

Det kan for eksempel være, at du har mere energi om eftermiddagen og at arbejde fra kl. 11.00 til kl. 17.00. måske er bedre for dig. Eller måske er du tidligt op og foretrækker at arbejde fra kl. 06.00 til kl. 14.00.

Siden vi alle oplever energi forskelligt, er vi nødt til at finde hvad det er der fungerer bedst for os selv, uafhængigt av hvad der fungerer for en anden.

5. Skab en daglig rutine

En daglig rutine er lige så vigtig som din morgenrutine. Som vi nævnte før, find hvad der virker for dig ved at prøve et par forskellige tidsplaner.

Måske betyder det at arbejde tidligt om morgenen, eftermiddagen eller aftenen. Eller måske betyder det at man arbejder kun fire dage om ugen og slapper af eller tager ud på andre oplevelser tre dage om ugen. Prøv at have en plan for dine morgener, eftermiddage og aftener.

Følg for eksempel din morgenrutine tidligt, følg din arbejdsplan om eftermiddagen og brug din tid med dine kære om aftenen.

Et online job, der kan interessere

e-moderators, en førende virksomhed inden for chatte-tjenester, leder efter højt motiverede personer uden forudgående viden til at blive medlem af sit chat-moderator team. Denne stilling spiller en stor rolle i at opretholde et sikkert, positivt og sjovt chatmiljø for virksomhedens kunder.

Ansvar

 • Chatmoderering i realtid, noget som garanterer virksomhedens retningslinjer.
 • Problemløsning, at føre samtaler på en effektiv og professionel måde, og samtidig fremme en positiv brugeroplevelse.
 • Klar og effektiv kommunikation med brugerne, vise venlighed og besvare spørgsmål på en præcis måde.

Krav

 • Ingen forudgående erfaring med chatmoderation nødvendig
 • Du har brug for en pålidelig computer og sikker internetforbindelse
 • Meget gode skriftlige kommunikationsevner.
 • Evne til at arbejde i et hurtigt tempo i et dynamisk miljø.
 • Solid forståelse af det danske sprog, på modersmålsniveau og med alle de udtryk, der bruges i dagligsproget.
 • Høj stresstolerance og evne til at træffe hurtige og effektive beslutninger.
 • Mulighed for at arbejde med fleksible tidsplaner, herunder nætter og weekender.

Hvad tilbyder de?

 • Muligheden for at arbejde med komforten i dit eget hjem.
 • Samarbejdende team, gratis træning og oplæring.
 • Konkurrencedygtig kompensation, den bedste løn i denne sektor.

Hvordan du kan ansøge

Hvis du er interesseret i at arbejde online og blive en del af deres team som chat-moderator, så kontakt dem ved at fremhæve dine skriftlige kommunikationsevner.

Konklusion

At arbejde hjemmefra kommer bestemt med udfordringer. Men at sætte en tidsplan, sætte klare forventninger til dine kære og eliminere distraktioner kan hjælpe med at lette byrden.

Hvis du vil begynde at arbejde hjemmefra, er en god første mulighed den, vi fortalte dig om fra e-moderators. Du behøver ikke tidligere erfaring, og du har det også sjovt, mens du arbejder. Arbejdet som chat moderator kan være det første skridt til at begynde at få den økonomiske uafhængighed, som du længes efter.