Spring til indhold

4 tips til at satse på din virksomheds økonomiske overskud

Sponseret

Er du en iværksætter, der lige er startet op med din virksomhed, eller er du virksomhedsejer i gennem mange år? Uanset hvilken virkelighed, du har, er det svære tider rent økonomisk og her skal mange firmaer se ekstra grundigt på deres udgifter og indtægter for at få det hele til at hænge sammen. Der kan også være mange andre udfordringer forbundet med det at drive virksomhed, som gør, at der ikke er så meget overskud til at gå i dybden med regnskabet, økonomien og bogføringen, så hvad gør man så for at satse på det fortsatte overskud i virksomheden? Det ser vi nærmere på her, så hæng på og bliv inspireret. 

1. Digital bogføring 

Der kommer en ny bogføringslov pr. 1. januar 2024, der gør, at al regnskab og bogføring skal digitaliseres. Det kan være en stor udfordring for alle virksomheder, som indtil nu har kørt enten delvist digitalt og analogt i papirform med fakturaer, bilag og andre dokumenter jævnfør regnskabet og moms indberetningen til Skat. Der kan derfor være meget at vide mere om, når den nye lov træder i kraft, og her kan det være på sin plads at få god sparring og rådgivning af et firma, der ved meget om denne nye lov. Er du interessereret i, hvad denne nye lov har af effekt på netop din virksomhed, så se her for mere information om, hvordan du kan få hjælp af et eksternt firma til den daglige bogføring samt viden om den nye bogføringslov. Det er her, hvor de nye digitaliseringssystemer også får en større magt i dagligdagen, i det det bliver disse, som du eller en ekstern bogholder skal anvende i det daglige bogføringssystem over dit regnskab. 

2. Få en ekstern bogholder ind over

Hvis du bruger alle dine vågne timer på at kommunikere med kunderne, lave markedsføringsstrategier, udvikle nye produkter, koncepter eller ydelser samt køre en webshop med produkter, hvori der også skal sendes og returneres samt behandles klager, har du nok at se til. Har du ydermere et større firma med mange ansatte, der også skal have løn, feriepenge, pension og så videre udbetalt fast hver måned, er der mange jern i ilden, der skal passes. Det kan være en stor lettelse her at få et eksternt firma til at varetage din bogføring, lønudbetaling, indberetning til Skat vedrørende moms samt lave holistiske analyser af hele din virksomheds økonomi, så I sammen får et overblik over, hvad der måske bruges unødvendige ressourcer på, og hvad der kan optimeres mere end det bliver nu. 

3. Få et holistisk overblik over din økonomi

Det kan være helt uoverskueligt at få et generelt overblik over din økonomi, når dagligdagen kører og der er mange andre ting at tage sig af i virksomheden. Det kan ikke desto mindre være det, der gør, at du kan overleve på både kort og lang sigt, fordi du her får et overblik over, hvordan du bruger dine ressourcer og om de bruges optimalt. Med et eksternt firma, der kan lave en holistisk analyse af, hvad du bruger ressourcer på og hvordan, kan I sammen lave en mere strategisk og rentabel plan for, hvordan du i fremtiden skal bruge dine økonomiske ressourcer bedst muligt. Det kan betale sig, selvom det i starten kan virke meget omstændeligt og som et kæmpe arbejde. 

4. Få mere tid til udvikling og markedsføring

Når du får et eksternt bogholderfirma til at varetage din bogføring, kan der blive frigivet en masse energi og overskud til at udvikle og promoverer din virksomhed. Især kommunikationen med kunderne er det, som giver et stort overskud i sidste ende, i det de jo trods alt er dem, der køber dine produkter, ydelser eller aktiviteter. Det kan være her, hvor du får overskud til at høre dem om, hvad de synes om dit brand og dine produkter, så I sammen kan blive klogere på, hvad der virker for dine kunder og hvad de har behov for. Denne lydhørhed kommer oftest først, når man har overskuddet til det, og dette kan igen skabe større overskud, fordi du har en fin og relevant dialog med dine kunder. Du får også mere tid til at udvikle de produkter, som du har lanceret først, og denne produktudvikling kan du igen markedsføre på diverse online kanaler, så kunderne får nys om, at de findes og hvad de kan.