Spring til indhold

3 tips til dig der vælger at blive selvstændig

3 tips til dig der vælger at blive selvstændig

Overvejer du at blive selvstændig? Det er ikke altid lige nemt at gå den vej, men det kan på den anden side også skabe en masse frihed – både økonomisk og livsmæssigt. Derfor er der også flere og flere der begynder at bevæge sig den vej.
Med internettet og de sociale medier, er det blevet meget mere tilgængeligt – ikke blot at uddanne sig selv på området – men også at skabe decideret forretninger, som udspiller sig på internettet og de sociale medier.

Men på trods af, at det er blevet nemmere og tilgå informationer og at starte online forretninger, så kræver det stadigvæk en stor indsats. Det er ikke nemt, og derfor vil vi i denne artikel give 3 gode råd til at komme godt i gang. For selvom klicheen forlyder så på, at man lærer bedst af sine fejl, så kan man sagtens lære af andres fejltagelser på samme tid.

Forstå at tingene sjældent flasker sig som oprindeligt tænkt

At være selvstændig kræver en vis mentalitet. Det kræver at man kan modstå modgang, og at man kan arbejde under pres. Opstartsfasen er typisk utrolig stressende, men samtidig spændende. Selvom man har lagt en detaljeret plan for hvordan du tænker det hele skal udfolde sig, så vil det typisk ikke ske sådan som du oprindeligt havde tænkt sig.

Det betyder dog ikke, at man ikke skal have et solidt blueprint lagt for dagen, for en idé er ikke meget værd uden en gennemtænkt og detaljeret plan – bare vær forberedt på, at det bliver en bumpet vej fra start til slut, og specielt de første år.

Sørg for at have styr på bogføringen

Man behøver ikke at være decideret skarp til økonomi for at starte sin egen virksomhed, men det er selvfølgelig en fordel at kende til det mest basale virksomhedsøkonomi og diverse regnskabspraksis. Man behøver ikke nødvendigvis at være i stand til at opstille eget regnskab, men en forståelse for, og egenskaben til, at analysere et regnskab er klart at foretrække.

Der er i dag utroligt mange muligheder for at få ordnet sit regnskab, hvis ikke selv man er i stand til det. Der findes f.eks. Dinero, som er et super simpelt regnskabsprogram, der gør økonomistyringen i din virksomhed overskueligt. En anden fordel ved Dinero for nyopstartede iværksættere er, at de tilbyder en AdWords kampagnekode, som dermed giver rabat på AdWords kampagner.

Husk på at familien også skal plejes

Det er en rejse at være selvstændig, og det kræver hårdt arbejde, og typisk en del flere arbejdstimer end normalt. Det har selvfølgelig også betydning for andre aspekter i livet, og det er vigtigt at man forsøger at regne dette med når man tager beslutningen om at blive selvstændig. De helt store iværksættere har typisk skulle lægge deres familieliv til side i en årrække for at opnå det de har opnået, men det er ikke nødvendigvis en nødvendighed for at nå til tops.
Sørg for at find en fin balance, og sørg for at den hjemlige front er indforstået med, at det kræver meget arbejde at være selvstændig – ellers kan det hurtigt ende galt, og det er jo ikke meningen med at blive selvstændig.