Spring til indhold

Plata Anmeldelse – Ny dansk crowdlending platform

Der er utrolig mange danske investorer, og der kommer flere og flere til år efter år. Men det er ikke alle, der ønsker at investere i aktier, og her kommer crowdlending og peer-to-peer lending ind i billedet.

Plata er nemlig en ny dansk peer-to-peer låneplatform, hvor investorer får mulighed for at få deres penge til at arbejde for dem, i stedet for at pengene står på deres konti og blot trækker minusrenter. Mange danskere har en opsparing, som blot mister værdi ved at stå på bankkontoen, hvilket naturligvis ikke er særligt hensigtsmæssigt.

Jeg vil i denne artikel fortælle omkring peer-to-peer platformen Plata; både dens fordele og ulemper.

Invester dine penge hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån

Hvad er Plata?

plata anmeldelse

Plata er en helt ny dansk peer-to-peer låneplatform, hvor man som investor kan investere noget af sin formue og få sine penge ud og arbejde for sig. Det kan man gøre ved at udlåne sine penge til låntagere, som har brug for at få refinansieret deres lån.

Plata er et bindeled mellem investor og låntager, hvor deres platform står for at skabe kontakten. Dét er en fordel for dig som investor, da det sikrer gode vilkår for begge parter og at processen fungerer optimalt.

På den måde kan Plata sikre, at alle bruger platformen til det, som den er skabt til. Nemlig at hjælpe låntagerne med at få bedre vilkår, mens investorer får et flot afkast.

Hvem er Platas målgruppe?

Plata er en platform, som henvender sig til to forskellige målgrupper: Investorer og låntagere. Investor får et afkast af sine penge, og låntager får et billigere lån. 

Investor:

For en investor er Plata interessant, fordi man kan investere sin formue og få et afkast på 5,3 % af den løbende restgæld. Det er markant højere, end hvis man f.eks. har sine penge til at stå i banken, da man i banken taber penge grundet minusrenter men også grundet inflationen. Derudover kan man også hjælpe låntagere med at få refinansieret deres lån, og man bidrager derved til, at låntagere får en bedre økonomi. Dette giver investorer et socialt afkast udover det økonomiske afkast.

Låntager:

For låntager er Plata interessant, fordi man kan refinansiere dyre lån til en lavere rente. Det betyder, at låntager kan skære flere år af tilbagebetalingstiden og spare mange penge, da lånet er med en lav rente og er gebyrfrit.

Lån penge her

På den måde kan man sikre sig selv nogle gode vilkår, samtidig med at en investor får et afkast af deres formue.

Fordele ved Plata

 • En brugervenlig platform
 • Løbende månedligt afkast på 5,3% af restgælden
 • Direkte tilbagebetaling på investors bankkonto
 • Ingen skjulte gebyrer
 • Nem oprettelse på 5 minutter
 • Ingen misligholdte lån til dato

Ulemper ved Plata

 • En kort historik
 • Afkastet er fast, så ingen mulighed for højere afkast ved højere risiko

Sådan kommer du i gang

Platas platform er en af de letteste platforme at komme i gang med. Det tager omkring 5 minutter at oprette en bruger og dernæst lave en bankintegration, der gør det muligt for Plata at monitorere tilbagebetaling af lån. Herefter kan du lave en investering.

Plata er uden tvivl en af de letteste peer-to-peer platforme at komme i gang med for dig som investor.

1. Gå til Platas platforms forside ved at klikke her

2. Klik på ”Sign up” og herefter ”Tilmeld”

plata

3. Indtast dine oplysninger og klik på ”Næste” i bunden af hjemmesiden.

Passiv investering

Noget, som gør Plata interessant, er, at du fuldstændigt kan lade din investering køre automatisk. Du skal ikke ind og tjekke kurser på forskellige aktier hver eneste dag eller lignende. Her får du mulighed for at fortage en passiv investering, hvor du endda også kan hjælpe andre mennesker med at få bedre lånevilkår.

Når du gerne vil i gang hos Plata, så er det utrolig nemt og tager ikke særlig lang tid. Derudover er du sikker på, at Plata har gennemgået økonomien for de forskellige låntagere, så du ikke risikerer at låne penge ud til en dårlig betaler, som f.eks. er registreret i RKI, fordi vedkommende ikke har betalt deres tidligere kreditorer.

Proces for optagelse af lån – Låntagere

Låntageren kvalificeres således: Både gennem Platas bankintegration, der gør det muligt for Plata at kunne se, at de har mødt deres gældsforpligtelser til tiden. Det gør de derudover ved at indsende nedstående dokumentation:

 • Dokumentation for eksisterende lån
 • De 3 seneste lønsedler
 • Årsopgørelsen
 • Årsbudget
 • Bevis for at, man ikke er registreret som dårlig betaler


Plata holder helt automatisk øje med om tilbagebetalingerne sker til tiden, og informerer låntager, såfremt der er forsinkelser.

Plata er ikke en bankforretning, og de må derfor ikke bedrive inkasso. Derfor har de allieret sig med et inkassofirma, som gør det muligt at sende låntager til inkasso med långivers accept. Alle omkostningerne til inkasso tilfalder låntager.

Hvor højt afkast får du?

Når man som investor investerer sin formue, så ønsker man naturligvis så højt et afkast som muligt. Da det er umuligt at forudse afkastet på langt de fleste typer investeringer, så bliver peer-to-peer platforme som Plata interessante, da du allerede fra starten af din investering ved præcis, hvad du får i afkast (i modsætning til f.eks. aktier, hvor du ikke ved, hvad du får i afkast).

Afkastet hos Plata, for dig som investor, er 5,3% af restgælden. Du vil løbende modtage faste afbetalinger på lånet, som sikrer, at du får en passiv indkomst, der tikker ind på bankkontoen hver eneste måned.

Holdet bag Plata

plata team

Holdet bag platformen Plata har en masse erfaring indenfor forretningsverdenen. Derudover, er der en række professionelle investorer, som sikrer, at der er likviditet til fortsat udvikling af platformen.

Konklusionen

Peer-to-peer låneplatformen Plata er en flot og brugervenlig platform, som gør, at man som investor kan investere på en meget nem og enkel måde.

Bag Plata står en række investorer med solid erhvervserfaring. Deriblandt tidligere direktør i Junckers, Carsten Chabert, administrerende direktør i Weco Tankers og partner i Deloitte Nikolaj Thomsen.  

Hvis du som privat investor ønsker at investere dele af din formue, og samtidig hjælpe andre mennesker, så er Plata en oplagt mulighed for dig. Jeg vil anbefale dig at oprette dig på platformen og se deres investeringsmuligheder, så du kan finde ud af, om det er en platform for dig.

Invester dine penge hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån